navomodele pentru plantat-nadit......interzise?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
navomodele pentru plantat-nadit......interzise?
Ce parere aveti despre acest mod de a ne usura munca domnilor? Este adevarat oare ca vor fi interzise si la noi? Azi in timp ce cumparam niste fir textil de la magazinul nostru din Cluj (Avat.....ma "mananca" rau ca stau pe uscat si aproape zilnic trebuie sa-mi fac drum pe la magazinele de profil),vanzatorul acestui magazin a spus ca vor fi si la noi interzise,ca in Anglia deja sunt interzise.....deci oare trebuie sa ne zboare gandul de la acest produs de "lux"? Ati auzit ceva in acest sens?
- Kulcsar Laszlo
- Site editor
sa fim seriosi.la noi nu se aplica legea ce sa mai vorbim de proiecte sau alte probleme de gen.este un articol in avp. din ian. pag. 16 NO COMENT.poate pe unele balti private sint interzise dar nu mi se pare un mod gresit de a planta sa sa nadesti.pe baltii publice sigur nu intereseaza pe nimeni.este numai parerea mea personala.PS.se interzice branconajul etc .etc . si la noi se mai utilizeaza super voltii super setcile si alte petarde.sa dea domnul sa se prajeasca la amperaj mare si sa se agate in setca cu ochiuri mici si sa le explodeze toate petardelein barca.
Asa ma gandeam si eu,culmea era sa interzica in timp ce nenorocitii braconeaza cu plase in toiul zilei,pe balta plina de pescari asa cum s-a intamplat sa vad personal pe un lac langa Cluj si nimeni nu i-a intrebat nimic de sanatate. Oricum am vrut sa vad ce mai spun si altii ca un navomodel costa ceva banuti si nu vreau sa ajung sa ma joc cu el in cada de baie, acasa.
- Dani Hentiu
- maniac
eu am un astfel de navomodel si nu inteleg de ce ar trebui sa fie interzis
il folosesc acolo unde trebuie sa pescuiesc la 2-300 metrii departare si plantatul este obligatoriu
imi este mai comod sa plantez cu navomodelul decit sa trag la visle kilometrii intregi
etic???....de ce nu ar fi etic?..pescuiesc c&r, il primesc pe domnul crap pe o saltea de primire.....care ar fi problema ca plantez?

il folosesc acolo unde trebuie sa pescuiesc la 2-300 metrii departare si plantatul este obligatoriu
imi este mai comod sa plantez cu navomodelul decit sa trag la visle kilometrii intregi
etic???....de ce nu ar fi etic?..pescuiesc c&r, il primesc pe domnul crap pe o saltea de primire.....care ar fi problema ca plantez?
><)))°>-------- Dani
Nu vad de ce nu ar fi etic atata timp cat folosim lansete de ultima generatie, fire la fel si multe altele.Eu nu posed asa ceva ptr ca nu imi permite bugetul, dar asta nu inseamna ca cei ce-si permit sunt mai putin etici decat mine care ma chinui sa arunc 80-90m.Parerea mea ca etica isi are locul in alta parte si anume sa invete lumea sa elibereze mai mult decat sa ia acasa, sa lase locul curat dupa ce pescuiesc, sa respecte pe ceilalti pescari si multe altele; cred ca am putea scrie o carte despre etica pescuitului.
Pe cineva am auzit ca barcutele de nadit iau din farmecul pescuitului si ca toata tehnologia asta avansata nu se mai poate numi pescuit. In acelasi timp individul conducea o masina de ultima generatie care se pare ca nu lua cu nimic din farmecul condusului.
Cu ceva timp in urma eram impotriva barcutelor ptr motivul (cred) ca nu-mi permiteam una.Acum (tot nu-mi permit) cred ca cine poate folosi una in anumite situatii are sansa sa prinda pesti inaccesibili celor care arunca de pe mal.
Pe cineva am auzit ca barcutele de nadit iau din farmecul pescuitului si ca toata tehnologia asta avansata nu se mai poate numi pescuit. In acelasi timp individul conducea o masina de ultima generatie care se pare ca nu lua cu nimic din farmecul condusului.
Cu ceva timp in urma eram impotriva barcutelor ptr motivul (cred) ca nu-mi permiteam una.Acum (tot nu-mi permit) cred ca cine poate folosi una in anumite situatii are sansa sa prinda pesti inaccesibili celor care arunca de pe mal.
Carpfishing... A way of life!
- Dani Hentiu
- maniac
tot ce face un astfel de navomodel este sa iti planteze montura si sa nadeasca precis locul pe care vrei sa pescuiesti, la o distanta mai mare decit unde ai putea sa nadesti cu racheta sau cobra.
etic nu este curentul electric sau japca
daca se va interzice la noi inseamna ca cei care o vor face nu sunt sanatosi la minte
se prinde din ce in ce mai putin peste, poate se doreste sa nu se mai prinda deloc
nu ma mir sa se interzica doar traim in tara unde taxa de prima inmatriculare este un salar mediu 5 ani si pt asta nu le pasa guvernantilor ca doar stau acolo pe banii nostrii nuu sunt nevoiti sa ne si reprezinte interesele
etic nu este curentul electric sau japca
daca se va interzice la noi inseamna ca cei care o vor face nu sunt sanatosi la minte
se prinde din ce in ce mai putin peste, poate se doreste sa nu se mai prinda deloc
nu ma mir sa se interzica doar traim in tara unde taxa de prima inmatriculare este un salar mediu 5 ani si pt asta nu le pasa guvernantilor ca doar stau acolo pe banii nostrii nuu sunt nevoiti sa ne si reprezinte interesele

><)))°>-------- Dani
- Vlasin Florin
- maniac
Am inteles ca de anul asta pe lacurile de la Ciurila se vor interzice navomodelele pt plantat. probabil si pe alte lacuri. Principalul motiv pt care vor fi interzise estea acela ca dupa o folosire indelungata a acestor navomodele si plantarea firelor la distante mari 200-250m pestele incepe sa nu mai manace deloc in apropierea malului si in acest caz singuri care mai au sansa de a prinde sunt cei ce detin asa ceva. Numarul lor este relativ redus comparativ cu restul pescarilor asa ca numarul pescarilor va scadea si implicit si incasarile.
Pai vezi,ca tot ei se contrazic. Daca numarul celor cu navomodele este mic atunci cum pot ei sa influenteze in asa masura (fata de ceilalti pescari care sunt multi) pestele sa puna gura la distanta? Oricum inca mai astept sa vad cum evolueaza treaba. Mie nici nu-mi place la Ciurila,m-am obisnuit la Campenesti....acolo am avut si rezultate. 

PESCUITUL INSEAMNA ARTA