Cum se hraneste crapul ?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Cum se hraneste crapul ?
Intr-un film de gen am vazut - de mai multe ori - cum dumnealui crapul lua boiliesul de pe patul de nada si o ...zbughea.
Un confrate m-a contrazis. Spunea ca acesta staruie mai multa vreme asupra nadei.
Stie cineva care-i adevarul ?
Un confrate m-a contrazis. Spunea ca acesta staruie mai multa vreme asupra nadei.
Stie cineva care-i adevarul ?
Crapul vine in zona nadita, si incepe sa manace, mai precaut, mai cu retinere.., ii atent la orice detaliu nelalocul lui (cum ar fi monturile noastre
) aspira nada, selecteaza ce il intereseaza si retul arunca afara.
Face asta in repetate randuri fara sa plece de pe patul de nada asta atata timp cat nu este deranjat, de cineva sau ceva. Evident ca nu sta in acelasi loc....se plimba, cauta si gusta tot ce ii oferim in meniu !

Face asta in repetate randuri fara sa plece de pe patul de nada asta atata timp cat nu este deranjat, de cineva sau ceva. Evident ca nu sta in acelasi loc....se plimba, cauta si gusta tot ce ii oferim in meniu !

Razvan Grindean
- carp addicted-
- carp addicted-
-
- member
Ai foarte mare dreptate sata pe patul de nada cand este liniste si nu sunt multi pretendenti la nada respectiva,iar daca sunt chiar si mici acesta infuleca si pleaca, revenind sa vada daca a mai ramas ceva si pentru el, pentru ca din cate stiu eu un crap matur poate consuma in jur de 2 kg nadamikecarp scrie:Crapul sta pe patul de nada pana cand se satura sau pana cand simte carligul. Daca simte carligul o zbugheste de pe patul de nada fara alte comentarii si atunci fii pregatit sa intepi.

Vali NEDELEA
www.siweida.ro
www.siweida.ro
Detaliaza te rog referitor la cele 2 kg de nada !....e interesant ...din ce sursa ai informatia asta?daiwa2007 scrie:Ai foarte mare dreptate sata pe patul de nada cand este liniste si nu sunt multi pretendenti la nada respectiva,iar daca sunt chiar si mici acesta infuleca si pleaca, revenind sa vada daca a mai ramas ceva si pentru el, pentru ca din cate stiu eu un crap matur poate consuma in jur de 2 kg nadamikecarp scrie:Crapul sta pe patul de nada pana cand se satura sau pana cand simte carligul. Daca simte carligul o zbugheste de pe patul de nada fara alte comentarii si atunci fii pregatit sa intepi.
Merci mult !
-
- member
Am citit in carti de specialitate ca poate consuma 2 kg hrana la o masa dar diferenta dintre mese depinde de mai multi factori
Daca te intereseaza mai mult poti citi in carti de piscicultura,iar daca te aranjaza mai mult o postare,pot sa o fac dar nu astazi.
Te salut
Daca te intereseaza mai mult poti citi in carti de piscicultura,iar daca te aranjaza mai mult o postare,pot sa o fac dar nu astazi.
Te salut
Vali NEDELEA
www.siweida.ro
www.siweida.ro
ai citit prost si superficial.
Cantitatea de hrana consumata de un crap tine de mai multi factori. In primul rand gabaritul crapului, cantitatea de hrana naturala, perioada anului, luminozitatea, presiunea atmosferica etc. Mai citeste si dupa aia pronunta-te...
2 kg de hrana mananci tu la o masa, ca din poza vad ca nu-ti merge rau...

Cantitatea de hrana consumata de un crap tine de mai multi factori. In primul rand gabaritul crapului, cantitatea de hrana naturala, perioada anului, luminozitatea, presiunea atmosferica etc. Mai citeste si dupa aia pronunta-te...
2 kg de hrana mananci tu la o masa, ca din poza vad ca nu-ti merge rau...

cred ca prost nu a cititnick h. scrie:ai citit prost si superficial.![]()
2 kg de hrana mananci tu la o masa, ca din poza vad ca nu-ti merge rau...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

-
- veteran
Un crap poate manca o cantitate de pana la 15%din greutatea lui ,iar un amur pana la 20%din greutatea lui
www.darvari.ro
Clubul de Pescuit Crap Pelicanul
Cea mai mare realizare a diavolului a fost accea ca a convins lumea ca nu exista!
Clubul de Pescuit Crap Pelicanul
Cea mai mare realizare a diavolului a fost accea ca a convins lumea ca nu exista!
si eu am citit ceva in sensul asta dar mai demult,si nu mai tin minte exact toate detaliile,si sincer nici numai stiu pe unde sant acele tratate...daca le gasesc voi posta ceva concret.
dar ce este sigur(in caz ca nu am tinut minte exact imi cer scuze nu vreau sa va induc in eroare) ,un urma unor cercetari ,s-a ajuns la concluzia ca procentajul de umplere a intestinului unui crap,este de de minim 2% in perioadele cu apa rece (10-15 grade) si de maxim 5 % in perioadele cu temp. optima(aprox 26 grade) din GREUTATEA lui.se mai face referire si la timpii de digestie,tot in functie de temp apei,si se calculase ca in ape reci digestia poate dura si 24 ore,iar in ape cu temp optima se poate face la 2 ore...in concluzie,dadeau exemplu un crap de 10 kg si spuneau ca ala poate sa manace in functie de factorii respectivi ,intre 200g si 6 kg de hrana la 24 ore....
daca ar fi sa tragem o concluzie din aceste date,ar insemna ca in conditii de temperatura optima de hranire,un crap de 10 kg ar putea sa manace maxim 5% din greutatea lui,adica 500 g de hrana odata, pina se umple matul,apoi o pauza de 2 ore ptr digestie si iar 500 g....si asta se repeta de 12 ori in 24 ore...
acum nu mai stiu pe ce fel de hrana s-a facut cercetarea...posibil in cazul bilelor care contin fel de fel de acceleratori de digestie,datele sa se schimbe....
dar ce este sigur(in caz ca nu am tinut minte exact imi cer scuze nu vreau sa va induc in eroare) ,un urma unor cercetari ,s-a ajuns la concluzia ca procentajul de umplere a intestinului unui crap,este de de minim 2% in perioadele cu apa rece (10-15 grade) si de maxim 5 % in perioadele cu temp. optima(aprox 26 grade) din GREUTATEA lui.se mai face referire si la timpii de digestie,tot in functie de temp apei,si se calculase ca in ape reci digestia poate dura si 24 ore,iar in ape cu temp optima se poate face la 2 ore...in concluzie,dadeau exemplu un crap de 10 kg si spuneau ca ala poate sa manace in functie de factorii respectivi ,intre 200g si 6 kg de hrana la 24 ore....
daca ar fi sa tragem o concluzie din aceste date,ar insemna ca in conditii de temperatura optima de hranire,un crap de 10 kg ar putea sa manace maxim 5% din greutatea lui,adica 500 g de hrana odata, pina se umple matul,apoi o pauza de 2 ore ptr digestie si iar 500 g....si asta se repeta de 12 ori in 24 ore...
acum nu mai stiu pe ce fel de hrana s-a facut cercetarea...posibil in cazul bilelor care contin fel de fel de acceleratori de digestie,datele sa se schimbe....