binoclu
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
binoclu
Salutare! Vreau sa-mi iau un binoclu si nu prea sunt in tema. Poate vreunul dintre voi imi poate da niste sfaturi care sa-mi fie de folos. Mie imi cazusera ochii pe niste binocluri de la Norconia, Germania.... 10x50 si 20x50
www.norconia.de
www.norconia.de
Daca peşte nu e, nimic nu e !!! :))
Multe sfaturi utile cu privire la forum, si nu numai, găsiţi AICI
Ziceti mai baieti ceva!!
norconia 10x50 sau 20x50
sau
bushnell 16x50 ?
norconia 10x50 sau 20x50
sau
bushnell 16x50 ?

Depinde ce-ti doresti sa faci cu el! Stii, nu, ce inseamna de ex 10 x 50? 10= grosismentul (unghiul sub care vezi un obiect creste de 10 ori, sau , ciobaneste, "apropie" de 10 ori., 50=diametru obiectiv. La grosismente mai mari de 10x, e foarte greu sa vezi ceva cu scula tinuta in mana, imaginea tremura si gasesti foarte greu un punct pe care l-ai vizat cu ochiul liber. De aceea, binoclurile militare si de vanatoare se limiteaza la grosismente de 8-10x. Un diametru mai mare al obiectivului = luminozitate mai buna, dar si distorsiuni sporite, unul bine corectat e scump rau.
Pe balta, si daca iti cari in spinare sculele, iti recomand unul cat mai mic si usor, chiar 8x32, e suficient. Nu lua ceva foarte scump, nu le prieste deloc mizeria de pe balta, mai ales straturile antireflex se zgarie usor si adio calitate a imaginii, in 2 zile poti transforma o bijuterie scumpa intr-o chinezarie
Masa totala poate fi un criteriu important.
Oricum pentru noapte ai nevoie de ceva night-vision system, foarte scumpe, de la 1000 Eur in sus, si nu ai voie sa-l folosesti ziua nici pt 5 sec, se arde intensificatorul.
Daca ai sansa sa cumperi ceva vechi, dar de firma si cu defecte ( numai sa nu aiba optica sparta!!!), ti-l pot repara eu, si te alegi cu o scula buna la pret accesibil.
Pe balta, si daca iti cari in spinare sculele, iti recomand unul cat mai mic si usor, chiar 8x32, e suficient. Nu lua ceva foarte scump, nu le prieste deloc mizeria de pe balta, mai ales straturile antireflex se zgarie usor si adio calitate a imaginii, in 2 zile poti transforma o bijuterie scumpa intr-o chinezarie

Oricum pentru noapte ai nevoie de ceva night-vision system, foarte scumpe, de la 1000 Eur in sus, si nu ai voie sa-l folosesti ziua nici pt 5 sec, se arde intensificatorul.
Daca ai sansa sa cumperi ceva vechi, dar de firma si cu defecte ( numai sa nu aiba optica sparta!!!), ti-l pot repara eu, si te alegi cu o scula buna la pret accesibil.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
Ah, si era sa uit: grosisment mare = camp redus ( vezi putin din totalul campului), iar pupila de iesire mica ( exit pupil) mica, inseamna ca la orice miscare a mainii, ochiul iese din campul imagine, deci e incomod de folosit. Cauta oculare cu pupila de iesire de cel putin 4-5mm, ideal 7-8.
Multumesc pentru sfaturi......inca mai sap... Mi-au cazut ochii pe un binoclu de la olympus, 12x50, fuly-multi coated, prisme porro,bak4.....da' nu-l gasesc pe stoc.Nici nu ma gandesc la ceca sub 10x. Mai discutam problema, rog si pe altii sa posteze.
Am ales Olympus 12x50 EXPS I !
http://www.olympus.co.uk/consumer/1942_ ... ations.htm
Multumesc, se poate inchide!
http://www.olympus.co.uk/consumer/1942_ ... ations.htm
Multumesc, se poate inchide!
Dac-aveam vecina buna, n-o tratam cu binoclu, stai linistit.....cipibm scrie:Cred ca ai ceva vecina bunaaa in blocul de vis a vis.

Din fericire, vis a vis nu am bloc, ci un parc, iar la 200-300 de metri, un lac, pe care, an de an, cate-un stol de lebede, gaste sau pelicani, isi odihnesc aripile pentru a-si continua zborul spre Delta.

-
- new member
Daca mai ai timp sa te razgandesti:
http://www.ior.ro/produse/index.php?kCtg=1
In vest si in SUA sunt printre cele mai apreciate. La modul cel mai serios.
Si eu am ras la aceasta afirmatie dar dupa ce am putut face comparatia reala, l-am cumparat fara nici un fel de ezitare si sunt extrem de multumit.
Si eu am ras la aceasta afirmatie dar dupa ce am putut face comparatia reala, l-am cumparat fara nici un fel de ezitare si sunt extrem de multumit.
[quote="dorin cazane"]Daca mai ai timp sa te razgandesti:
Si eu am ras la aceasta afirmatie dar dupa ce am putut face comparatia reala, l-am cumparat fara nici un fel de ezitare si sunt extrem de multumit.[/quote]
Asa e, produsele civile de dupa revolutie ale IOR sunt excelente si robuste, inainte excelau numai la cele militare... Problema e de pret, de multe ori peste pretul aparaturii germane ( aici e vorba de costuri, SDV-istica e scumpa rau si trebuie serii mari s-o amortizezi), si, cum spuneam, depinde la ce vrei sa folosesti aparatul... nu mergi cu portavionul la pescuit babusca
Si eu am ras la aceasta afirmatie dar dupa ce am putut face comparatia reala, l-am cumparat fara nici un fel de ezitare si sunt extrem de multumit.[/quote]
Asa e, produsele civile de dupa revolutie ale IOR sunt excelente si robuste, inainte excelau numai la cele militare... Problema e de pret, de multe ori peste pretul aparaturii germane ( aici e vorba de costuri, SDV-istica e scumpa rau si trebuie serii mari s-o amortizezi), si, cum spuneam, depinde la ce vrei sa folosesti aparatul... nu mergi cu portavionul la pescuit babusca