Retete de dip-uri
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- member
- Mesaje: 277
- Membru din: 13 Apr 2004 09:58
- Localitate: Mioveni, Arges
Retete de dip-uri
Salutare tuturor,
Daca am inteles bine, dip-ul este solutia (?) in care se tin boillies-urile?
Se pot prepara aceste dipuri si daca da, va rog sa-mi spuneti cateva retete si modul de preparare. Cat timp se tin boilles-urile in aceste dip-uri?
Astept raspunsurile voastre si va multumesc anticipat.
Cu stima,
Daca am inteles bine, dip-ul este solutia (?) in care se tin boillies-urile?
Se pot prepara aceste dipuri si daca da, va rog sa-mi spuneti cateva retete si modul de preparare. Cat timp se tin boilles-urile in aceste dip-uri?
Astept raspunsurile voastre si va multumesc anticipat.
Cu stima,
Daniel Verdete
-
- member
- Mesaje: 277
- Membru din: 13 Apr 2004 09:58
- Localitate: Mioveni, Arges
- Iliuta Goean
- maniac
- Mesaje: 1416
- Membru din: 11 Dec 2002 17:25
- Localitate: Delta Dunarii
- Contact:
@caaron
cum reusesti tu sa amesteci uleiul cu aromele si multimino sau nutramino?
retetele mele
1. 100 ml sirop natural de capsuni (stoarceti capsunile si filtrati bine siropul sa nu aveti si seminte in el)
2 linguri de miere
0,5 mg vitamina b complex
aminoacizi , orice fel conform dozajului dat de producator
2. 100 ml multimino
2 linguri de miere
0,5 mg vitamina b complex
10 ml aroma
3. 100 ml multimino
10 ml aroma de usturoi
1 ml aroma cuisoare
1 ml aroma chimen
1 ml aroma de anason
1 ml extract de piper
3 linguri de miere
cum reusesti tu sa amesteci uleiul cu aromele si multimino sau nutramino?
retetele mele
1. 100 ml sirop natural de capsuni (stoarceti capsunile si filtrati bine siropul sa nu aveti si seminte in el)
2 linguri de miere
0,5 mg vitamina b complex
aminoacizi , orice fel conform dozajului dat de producator
2. 100 ml multimino
2 linguri de miere
0,5 mg vitamina b complex
10 ml aroma
3. 100 ml multimino
10 ml aroma de usturoi
1 ml aroma cuisoare
1 ml aroma chimen
1 ml aroma de anason
1 ml extract de piper
3 linguri de miere
Ultima oară modificat 19 Iul 2004 18:25 de către Iliuta Goean, modificat 1 dată în total.
Nu face ce nu-ti place!
Hai sa ma bag si eu cu toate ca e cam tirziu ; Pentru dip am un secret - se cheama glycerol - vector universal pentru toate aromele , aditivi si atractantii din lumea asta . Deci :
- 70 ml de glycerol
- 10 ml ulei piper Nutrabaits ( bait soak ) - am facut corectura ca sa fim mai exacti !! ( mersi caaron )
- 25 ml Nutrabaits Complete Food Oil
- 5 g de betaina HCl - SBS
- 15 ml Aminosabe ( Paul Pezzalla )
- 5 ml - aroma cu care pescuiesc
Fir Intins
- 70 ml de glycerol
- 10 ml ulei piper Nutrabaits ( bait soak ) - am facut corectura ca sa fim mai exacti !! ( mersi caaron )
- 25 ml Nutrabaits Complete Food Oil
- 5 g de betaina HCl - SBS
- 15 ml Aminosabe ( Paul Pezzalla )
- 5 ml - aroma cu care pescuiesc
Fir Intins
Ultima oară modificat 19 Iul 2004 22:06 de către Vizitator, modificat 1 dată în total.
cum adica cum reusesc?! Pai nu le amestec (agit recipientul in care este) -ma rog nu e chiar omogenizare-decat inainte sa bag boiliesurile in dip. Cand nu il folosesc intr-adevar se separa lichidele intre ele, ca doar sunt uleiuri.
Daca le-as incalzi (nu fierbe) credeti ca s-ar amesteca? Acum mi-a trecut prin cap...
Val stiam ca glycerolul se foloseste mai mult iarna (a se citi pe apa rece) pt dispersarea aromelor in masa apei mai repede. Vara e mai indicat folosirea uleiurilor.... Daca gresesc imi cer scuze!
Daniel am uitat sa spun ca mai adaug si o picatura sau doua de ulei de black pepper (sau piper) si 2 g de betaina HCl.
Daca le-as incalzi (nu fierbe) credeti ca s-ar amesteca? Acum mi-a trecut prin cap...
Val stiam ca glycerolul se foloseste mai mult iarna (a se citi pe apa rece) pt dispersarea aromelor in masa apei mai repede. Vara e mai indicat folosirea uleiurilor.... Daca gresesc imi cer scuze!
Daniel am uitat sa spun ca mai adaug si o picatura sau doua de ulei de black pepper (sau piper) si 2 g de betaina HCl.
Incearca-l pe ala din sprayurile Bait Soak de la Nutrabaits . Nu e mult 10 ml din modelul asta . Ulei esential concentrat nu am gasit pina acum dar e foarte bun asta de care ti-am spus mai sus . In plus aroma o pun asa ca sa fiu eu impacat - dar piperul asta in apa e foarte bun si el aduce pestii chiar de departe .
O alta varianta in loc de piper - mai ales toamna si primavara este usturoiul ( acelasi cu al lui Iliuta
)
O alta varianta in loc de piper - mai ales toamna si primavara este usturoiul ( acelasi cu al lui Iliuta

- Musaro Adriano
- veteran
- Mesaje: 705
- Membru din: 29 Ian 2003 15:02
- Localitate: torino italy
Eu imi fac dipul f(x) de boilies astfel:
- 20% lichior (capsunata, fructe de padure, etc)
- 50% sirop natural (capsuni, fructe de padure, etc)
- 10% ulei (de masline, de peste daca am pus faina de peste, etc)
- 10% indulcitor (miere sau zahar brun)
- 10% aminoacizi + betaina + praf de usturoi sau scortisoara
Nu e fancy, e ieftin si pentru mine functioneaza intotdeauna, cu exceptia cazurilor cand am boilies 50/50. Nu stiu de ce, am observat ca daca merg cu 50/50 (intotdeauna vara), prind mult mai bine daca nu folosesc dip sau daca tin boilies-urile doar in sirop + lichior.
Boilies-ul il tin f(x) de cat de tare este si cat de uscat. Daca sunt proaspete (4-5 zile) il tin intre 15 si 30 minute. Daca sunt mai vechi si tari, le tin si 10 ore.
- 20% lichior (capsunata, fructe de padure, etc)
- 50% sirop natural (capsuni, fructe de padure, etc)
- 10% ulei (de masline, de peste daca am pus faina de peste, etc)
- 10% indulcitor (miere sau zahar brun)
- 10% aminoacizi + betaina + praf de usturoi sau scortisoara
Nu e fancy, e ieftin si pentru mine functioneaza intotdeauna, cu exceptia cazurilor cand am boilies 50/50. Nu stiu de ce, am observat ca daca merg cu 50/50 (intotdeauna vara), prind mult mai bine daca nu folosesc dip sau daca tin boilies-urile doar in sirop + lichior.
Boilies-ul il tin f(x) de cat de tare este si cat de uscat. Daca sunt proaspete (4-5 zile) il tin intre 15 si 30 minute. Daca sunt mai vechi si tari, le tin si 10 ore.