Tancabesti

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
crapist
new member

Tancabesti

Mesaj de crapist » 11 Aug 2004 12:31

Pe 9-10 august am fost la pescuit la balta Tancabesti, cea din spate.
Am dat cu porumb amestecat cu boiliesuri Trigga de la Nutrabaits, am nadit cu 4 kg de boiliesuri si 4 de porumb. Rezultatele mele nu au fost spectaculoase, am prins doar 5 bucati, intre 3-6 kg. INSA!!!
La aprox. 200m de mine au dat niste baieti din Brasov care au luat numai bucati mari, unul de 16 si unul de 18 kg la boiliesuri cu aroma de ... Hot Dog, asta chiar m-a enervat, cum sa dai la peste cu Hot Dog!
Nu va mai spun ca au mai si plimbat o bucata (probabil ten) o ora (noaptea) si l-au scapat. Baietii erau foarte bine pregatiti si dotati si asta s-a vazut in numarul si marimea capturilor.
Manole

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 16 Aug 2004 09:18

Trigga e o nada excelenta si selectiva. Doar ca isi face efectul in timp. Daca faceai o partida mai lunga sigur aveai rezultate spectaculoase.
Asta in primul rind. i
In al doilea rind, unde ai stat?. Tincabestiul este o balta pretentioasa pe care trebuie sa o cunosti f. bine.
FIR INTINS.

carpkiller
veteran

Mesaj de carpkiller » 17 Aug 2004 00:56

@cornel.
Nu am fost niciodata la Tancabesti pe balta din spate, poti te rog sa-mi recomanzi si mie niste locuri mai bune dc. zici ca-i asa pretentioasa?
Multumesc anticipat !

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 17 Aug 2004 10:38

Pentru inceput ti-as recomanda salcia.(asa ii spune locului)
Malul este accesibil,si nici nu trebuie sa faci aruncari f. lungi. Poti arunca 2 lansete cam la 60- 70m. si doua in stinga in fata stufului. Nadeste numai cu galusti 16 sau 18 mm. in cantitati nu prea mari,(cam 5-7 kg. pentru 3 zile.) pe baza de carne. Daca observi ca incearca mai nadeste 10-20 de galusti. Ia-ti niste repere si incearca sa arunci si nadesti in acelasi loc. Dupa scoaterea unui peste mai nadesti un pic. Atentie la marimea acelor. Pentru galusti de 16- 18 nu folosi ace mai mari de 2. Montura poate fi cu plumb culisant, iar forfacul lung de 25-30cm. deoarece fundul este milos.
Dupa aruncare, intinzi firul si atit.(nu misti plumbul de pe loc.)
Am spus ca-i o balta pretentioasa pt. ca prezinta gropi, praguri resturi de pomi, agataturi etc. Balta-i buna dar trebuie s-o cunosti un pic. Adincimi intre 2si8m.
Am uitat sa-ti spun ca maninca si noaprea dar multa liniste si fara lumina.(doar cind scoti pestele lampa de cap.)
FIR INTINS

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 18 Aug 2004 12:11

Pontonul 0, pontonul 1 spre stuf, pontonul 4 ,salcia,capatul baltii la intrarea pe canale unde e stuf (pe ambele parti ale baltii), La Vernescu si poate or mai fi si altele dar imi scapa.
Ai mare grija la aroma boiliesurilor folosite- aromele animale sunt de departe cele mai apreciate! Si cel mai important: crapul de la tancabesti este burghez: o momeala de o calitate indoielnica nu iti va aduce mai deloc satisfactii!

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 18 Aug 2004 15:14

E adevarat, sunt locuri excelente, numai ca mergind prima data pe balta, Vlad n-o sa-i dea voie la Intrarea in canale, Vernescu, sau pontonul 0. Locurile acestea sunt pt. abonamente si cei f. de incredere, fiind greu de supraveghiat.

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 19 Aug 2004 12:02

Corect! Asta am omis-o...

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 24 Aug 2007 13:26

Vă aşteptăm pe forumul oficial OTV: http://otvforum.com

Scrie răspuns