Amnesia vs Fox Stiff Rig - monofilament

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Vizitator

Amnesia vs Fox Stiff Rig - monofilament

Mesaj de Vizitator » 23 Aug 2004 15:24

Fratilor - am vazut la Vladut ca isi face monturile cu Amnesia de 24 lb . Eu am niste fir de la Fox - Stiff Rig - de 40 lb - super rigid - si l-am considerat o alternativa buna la Amensia . A dat si rezultate - am prins la o partida la Hobaia dupa calificari - unul de vreo 4 kg , de nari . Asta m-a facut sa cred ca merge in apa - si rigiditatea firului - imi permite "efectul de bici ". Ma gindeam ca o parare in plus nu strica - si astept si de la voi ceva impresii

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 30 Aug 2004 20:25

Val, avantajul amnesiei consta in faptul ca poate reveni la forma initiala, dupa orice rasucire. E invizibila in apa, rezistenta la abraziune si rezistenta pe nod. Daca si Fox-Stiff Rig are aceleasi calitati, e perfect. Eu am incercat Shocking, corespunde cerintelor, mai putin revenirea la forma initiala.

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 30 Aug 2004 22:50

E aici e problema ! Stiff Rigul meu cam are memorie - de fapt nu deranjeaza ca forfac - pentru ca trebuie presat cu ceva ca sa se indoaie - dar daca a apucat sa faca unghi pe fir - nici dracu nu il mai face la loc ( nici cu unghia , nici cu metalic - cu nimic ) Pesemne ca aici e smecheria - o sa incerc sa fac rost si de o rola de Amnesia si o sa fac niste comparatii . Oricum mersi pentru raspuns Cornele !

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 31 Aug 2004 20:13

Val, te rog daca vezi pe undeva amnesia, da-mi si mie de veste.
MERCI.
Cornel Rosioru
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA.
www.crapmania.ro

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 08 Sep 2004 14:23

Auzi dar ce parare ai de monofilamentul asta de la Sufix - Memory Free . E suficient de rigid - dar din pacate nu l-am gasit decit in varianta de 15 lb - si mi se para cam subtirel . Am sa-l incerc pe o montura la Peris , vineri , sa vad cum se comporta .

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 09 Sep 2004 06:52

Nu-l cunosc Val, sa mi-l arati si mie la Peris.
Cornel Rosioru
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA.
www.crapmania.ro

Scrie răspuns