Preparare porumb - dilema

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel, mihai florescu, ticu, danr

Autor Mesaj

Mesajde briche » 20 Iun 2012 15:11

Si ca sa raspund la subiect....asta mi se pare cea mai buna si uzuala metoda de preparare a porumbului:
Semintele le pun inmuiat cu 1 kg de zahar si le las cam 1-2 zile
Dupa, le pun pe foc in apa in care au stat si le fierb cam 15 minute dar nu e o regula de obicei iau din boabe si vad cat de usor se crapa. La final le las sa se raceasca. In aceasi apa pun seara, sare si putin CSL si melasa si foarte rar pun putina aroma si de obicei de fructe.
briche
junior member
 
Mesaje: 33
Membru din: 04 Mai 2010 14:11
Localitate: sibiu

Mesajde lucianfiat » 11 Iul 2012 09:24

[quote="florin_shopy"]Salutare frati de suferinta, vin si eu cu urmatoarea dilema:
De obicei nu las porumbul la inmuiat, ci doar il fierb in apa plata, apoi adaug ce adaug. Inainte de ultimul pescuit, avand mai mult timp liber am zis sa las boabele la inmuiat inainte de fierbere. Asa ca le-am lasat circa 24 de ore (vreo 10 kg porumb si 1 de canepa) apoi le-am fiert, am adaugat aroma 20 ml, lapte de porumb, cateva linguri de robin red, betaina... am amestecat totul impreuna cu canepa fiarta, le-am pus in galeti pana a doua zi cand urma sa plec la peste. La ora plecarii, boabele miroseau puternic a vin, fermentasera la greu, si nici urma de mirosul aromei care-o pusesem, oteteala acoperea tot. Acu', am auzit eu (ca) crapului i-ar place CSL-ul si alea-alea, da' parca prea era tare putoarea! In fine, am ajuns pe balta, am balizat, am facut "masa" si apoi am plantat lansetele... surpriza: mortaciune totala pana a doua zi, pe la pranz, cand am plecat infrant :mrgreen:
Si eu, care vroiam sa stau 2-3 zile... In fine, nu stiu cat de relevant a fost faptul ca n-am avut trasaturi, deoarece eram singur pe balta, ideea e, e normal sa puta in halul ala a vin? atunci aroma respectiva la ce mai foloseste? :oops:[/quote]

Daca vrei ca boabele sa nu mai fermenteze, trebuie sa scoti boabele fierbinti cu ajutorul unui ciur/site si sa le pui intr-o galeata care se poate inchide ermetic, peste boabele fierbinti adaugi laptele de porumb si toate ingredientele lichide pe care vrei sa le incluzi. Se inchide galeata ermetic si se agita o data la 5 minute timp de aprox 30min.
Boabele fierbinti si stoarse de apa, au o putere de absortie mult mai mare in timpul racirii decat boabele deja reci. In sezonul cald poti mari cantitatea de lapte de porumb deoarece are si rolul de conservare, am pastrat astfel boabele 3 zile cu 36 grade afara si chiar au fost ok in tot acest timp. Testul final vine din partea crapilor, daca porumbul este preparat bine si este atractiv, atunci cand capturezi un carp ar fi normal sa elimine numai porumb semidigerat, cel putin toti crapii care i-am prins la astfel de porumb preparat au elimnat cantitati mari de porumb semidigerat. Vorbesc de crapi salbatici de Dunare nu de acei crapi de acvariu care sunt hiper populati in lacurile comerciale si se prind si la guma de mestecat.
lucianfiat
junior member
 
Mesaje: 59
Membru din: 25 Apr 2004 01:24

Mesajde robbinho » 11 Oct 2012 23:20

Salut,

Eu nu fierb boabele de porumb!
Acum multi spun ca afecteaza digestia pestelui.... etc.

Reteta mea de boabe e in felul urmator:

pentru o galeata de 10 kg boabe

pun cca 4 kg boabe uscate in galeata,
prepar intr-un recipient 300 ml CLS amestecat cu SPD - 100 ml, Scopex 250 ml, aroma de fructe (ananas, tutti frutti, fructe de padure, - 30 ml, 100 gr betaina, 30 ml atractant, tot pe baza de fructe, si 10 ml aroma pe baza de carne sau picanta (squid, crab, crustacee, usturoi etc )

partea lichida o torn peste boabe si amestec cu ajutorul unei surubelnite lungi

treptat adaug restul de porumb uscat in asa fel incat sa ramana omogen

las o saptamana asa
apoi amestec iar,,,,,

isi face efectul dupa cca 3 zile de la preparare

rezultate maxime am avut dupa 10 zile de la preparare

boabele se inmoaie si le poti sparte relativ usor, de fapt asta e si ideea in digestia pestelui, cel putin asa cred eu!
Cu respect,
robbinho
new member
 
Mesaje: 12
Membru din: 20 Noi 2009 21:29
Localitate: ploiesti

Mesajde robbinho » 11 Oct 2012 23:21

scuze, am postat de doua ori!
Cu respect,
robbinho
new member
 
Mesaje: 12
Membru din: 20 Noi 2009 21:29
Localitate: ploiesti

Mesajde grigoras petru » 23 Sep 2013 20:57

va salut.am vreo 10 kg de boabe de porumb care stau la fermentat de mai bn de o luna.as vrea sa le fierb un pic(pt k am un concurs pe Doripesco si nu vreau sa satur pestele cu boabe tari) impreuna cu 100 de gr de zahar la 1 kg de boabe dupa care sa le las cateva zile imbaiate in spd.a mai incercat cineva reteta?
Avatar utilizator
grigoras petru
junior member
 
Mesaje: 36
Membru din: 06 Ian 2011 23:45

Mesajde adyprico » 21 Ian 2014 09:38

Salutare . Fiind reducere la senzor mi-am achizitionat urmatoarele produse :D
Dip :Neon Planet Impact,Neon Porumb,Neon Planet 1016,Dip Capsuna,Dip Scoica
Betamix:Usturoi,Scoica,TTX,Anason
CSL:Condimente,Capsuna,Squid and octopus, CSL simplu
Betaina Lichida
Chilli Extract

Care si cum as putea sa le folosesc mai eficient pentru porumb , fie conservat pentru carlig ca sa imi ajunga toata vara fie pentru nada ... si care le pot folosi eficient pentru a aromatiza nada pentru momitor mamaliga sau ceva de genu.

Multumesc anticipat
adyprico
new member
 
Mesaje: 2
Membru din: 14 Mai 2013 13:07

Mesajde adyprico » 20 Feb 2014 09:53

nimeni ?? :-(
adyprico
new member
 
Mesaje: 2
Membru din: 14 Mai 2013 13:07

Mesajde mihai florescu » 24 Feb 2014 13:57

adyprico scrie:Salutare . Fiind reducere la senzor mi-am achizitionat urmatoarele produse :D
Dip :Neon Planet Impact,Neon Porumb,Neon Planet 1016,Dip Capsuna,Dip Scoica
Betamix:Usturoi,Scoica,TTX,Anason
CSL:Condimente,Capsuna,Squid and octopus, CSL simplu
Betaina Lichida
Chilli Extract

Care si cum as putea sa le folosesc mai eficient pentru porumb , fie conservat pentru carlig ca sa imi ajunga toata vara fie pentru nada ... si care le pot folosi eficient pentru a aromatiza nada pentru momitor mamaliga sau ceva de genu.

Multumesc anticipat


Pentru carlig fierbi putin boabele, scurgi apa, si cat sunt calde le pui in dip, poti sa mai pui in borcan si putin CSL si putina betaina lichida. Nada de pe momitor o poti aromatiza cu putin dip precum si cu betamix.
Avatar utilizator
mihai florescu
senior member
 
Mesaje: 484
Membru din: 24 Mai 2004 19:48

Mesajde mosharu » 24 Feb 2014 18:47

la porumb din plastic pe montura nu mai da nimeni? :mrgreen:
101% pestii vin la ce este / cade de pe momitor si asa absorb si montura lu' nea pescaru'. s-au castigat foarte multe concursuri cu plastice la carlig. prea va omorati cu retete peste retete. am citit o postare mai sus un pic: " pun peste porumb 250 ml scopex si peste aroma asta mai adaug inca ...ml aroma de fructe :shock: "
din cate stiu eu :D , scopexul este o aroma facuta din mai multe fructe ;-)
Avatar utilizator
mosharu
maniac
 
Mesaje: 2626
Membru din: 20 Apr 2007 17:14
Localitate: Bucuresti

Mesajde Ummat-Ul-Qaddir » 01 Noi 2014 11:45

Si ca sa raspund la subiect....asta mi se pare cea mai buna si uzuala metoda de preparare a porumbului:
Semintele le pun inmuiat cu 1 kg de zahar si le las cam 1-2 zile
Dupa, le pun pe foc in apa in care au stat si le fierb cam 15 minute dar nu e o regula de obicei iau din boabe si vad cat de usor se crapa. La final le las sa se raceasca. In aceasi apa pun seara, sare si putin CSL si melasa si foarte rar pun putina aroma si de obicei de fructe. :roll: :,- zzz :mrgreen:
You can check out our Brain Dumps.com and wikipedia
Ummat-Ul-Qaddir
new member
 
Mesaje: 1
Membru din: 01 Noi 2014 11:42




Înapoi la Nade si momeli

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron