Este una din cele mai proaste monturi in ceea ce priveste efectul de autointepare.XquiZZiT scrie:din cate shtiu eu este o montura ce se vrea autointzepanta
montura helicopter??????
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Pestele trebuie sa parcurga o anumita distanta pana ajunge sa tenzioneze firul, nu cred ca greutatea plumbului (care este primul care opune rezistenta) este suficienta pentru o preintepare.
Eu o folosesc pe ape mai maloase cu naditor in loc de plumb. Daca nu stai pe aproape cand trage, pierzi pestele. La o monturile cu plumb inline sau pendul nu am patit niciodata asa ceva, am avut situatii cand pestele a luat zeci de metri de fir pana am ajuns sa intep si nu l-am piedut (in conditiile in care am folosit aceleasi carlige).
O explicatie ar putea fi distanta mare pe care o las intre plumb si prima bila (20-30 cm), dar nici la monturile la care am grupat bilele langa plumb nu pot spune ca am avut un efect de autointepare (am pierdut pesti).
Eu o folosesc pe ape mai maloase cu naditor in loc de plumb. Daca nu stai pe aproape cand trage, pierzi pestele. La o monturile cu plumb inline sau pendul nu am patit niciodata asa ceva, am avut situatii cand pestele a luat zeci de metri de fir pana am ajuns sa intep si nu l-am piedut (in conditiile in care am folosit aceleasi carlige).
O explicatie ar putea fi distanta mare pe care o las intre plumb si prima bila (20-30 cm), dar nici la monturile la care am grupat bilele langa plumb nu pot spune ca am avut un efect de autointepare (am pierdut pesti).
- XquiZZiT
- senior member
eu, de fiecare data cand am folosit-o am grupat bilele langa plumb, max 5 cm de acesta. distantza pe care trebuie sa o faca pestele pentrua se autoinztepa, shi subliniez superficial, nu e de ajuns doar atat, dar suficient pentru a pune pestele in imposibiliatea de a scuipa carligul, este data de lungimea forfacului, de indata ce acesta este intins se produce acea autointepare. am gasit in comertz kituri in care bilele culisau destul de ushor pe tub, fapt ce determina iar un neajuns al monturii, in cazul unui drop-back, bila de sus culiseaza shi plumbul nu mai este miscat de peste, iar la indicatorii noshtrii nu se intampla nimic. parerea mea este ca bilele sa culiseze cat mai greu posibil pe tub, dar in acelashi timp , in cazul in care epstele rupe shi ramane agatzat, sa se poata elibera. sunt destul de multzi factori de luat in seama cand pescuieshti cu aceasta montura, fapt ce pe mine personal ma face sa o folosesc destul de rar, in cazuri exceptzionale.
ps: parerea mea este ca cu cat plumbii sunt mai grei, cu atat creste mai mult randamentul acestei monturi, shi implicit efectul de autoinztepare.
ps: parerea mea este ca cu cat plumbii sunt mai grei, cu atat creste mai mult randamentul acestei monturi, shi implicit efectul de autoinztepare.
Alex Carlan
Fire-ntinse precum corzile de la chitara!!
- XquiZZiT
- senior member
shi inca ceva, daca spui ca o folosesti in combinatzie cu un naditor, nu cu un plumb, rateurile pe care le-ai avut se pot datora tocmai acestui lucru. un naditor poate avea 100 de grame, poate chiar mai mult in momentul lansarii, dar in momentul trasaturii naditorul este gol shi implicit nu mai are o greutate suficienta pentru a efectua preinzteparea.
Alex Carlan
-
Moose_master
- member
helicopter
Mie-mi merge helicopteru cu plumb de 120 de n-am cuvinte.
Beton la lansare, beton la intepare, beton in drill.
Personal sunt foarte multumit de helicopter.
Cat despre crapul care mananca mai finut primavara ..... am alte pareri ... insa sunt doar ale mele asa ca le pastrez acasa.
Fire-ntinse,
Moose
Beton la lansare, beton la intepare, beton in drill.
Personal sunt foarte multumit de helicopter.
Cat despre crapul care mananca mai finut primavara ..... am alte pareri ... insa sunt doar ale mele asa ca le pastrez acasa.
Fire-ntinse,
Moose
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA
Folosesc exclusiv aceasta montura! Ce-i drept de calitate pe balti unde se petrec ciortaniade! Pana in 5 kg! Pleaca cu ele ca rapidu' din gara! In privinta rateurilor-extrem de putine! Deranjant este ca daca nu bagi un lipici bun pe montura se deranjeaza si trebuie sa mosmondesti sa le pui inapoi! In rest numai de bine!!!Daniel Costache scrie:daca folosesti materiale de calitate nu are cum sa fie afectat firul, iar in cazul in care folosesti linie principala din mono poti pune inaintas textil si ai rezolvat problema.
Deficienta cea mai mare a acestei monturi nu este aceasta ci lipsa fideliatatii. Dintre toate monturie aceasta semnalizeaza cel mai slab trasatura.