TAXE PESCUIT...CUM ESTE POSIBIL?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Moose_master
member

?

Mesaj de Moose_master » 25 Iul 2005 09:05

Mariuse taica,

La tine spui ca este 24$ /an. Aici (Canada) este 16,25 $ /an si la fel : poti pescui ANYWHERE. Crapul poti sa-l pescuiesti fara restrictii si fara limite pe tot parcursul anului. Nu intereseaza pe nimeni daca-i bagi cutitu-n cap sau daca il dai inapoi in balta.Weekend-ul trecut am cedat la nenumaratele insistente ale unor prieteni si am fost la stiuca. Eu nu prea am habar de rapitor insa tot am luat 12 stiuci (mai marlite, mai la 4 kile). Deci nu pot spune ca statul imi ia bani putini pentru ca nici peste nu e. Din ce am vazut pana acum de cand sunt eu aici, un pescar roman dedicat, de rapitor, ar face carnagiu. ABUNDA STIUCA, SALAUL SI TOATE SOIURILE DE BASS.
De crap nu mai are rost sa vorbesc pentru ca am vorbit de nenumarate ori pe acest forum despre acest subiect. Este in mod indiscutabil locul cu cea mai mare densitate de crap de pe planeta.
Si toate astea pentru 16.25$ = 39.10 lei / an........ of of of.

Spunea cineva mai sus ca crapul face parte din dieta romanilor. Aici am alta parere : romanii mananca crap de foame. Si vad asta la cei care vin aici si care dupa un an de stat aici nu ar mai pune gura pe crap nici morti. Ba chiar devin demagogi spunand ce toxic si ce grasa este carnea de crap.

Scump pe balta ... normal ca-i scump .... imaginati-va ca ar trebui sa platesti pe Sarulesti sau Hobaia cat platesti sa dau un exemplu pe Movilita (o javra de balta). Pai ar sta domnul Raduta cu un batalion de paznici cu pusca printre pescari. Si cam ce mizerie si bataie de joc ar lasa ei in urma. Si cam ce s-ar alege de Sarulesti sau Hobaia in atari conditii.

Eu cred ca problema este de puterea economica a Romaniei, de nivelul de viata al acestei tari , dar mai ales de mentalitatea oamenilor care gandesc la unison :"dupa noi potopul".

Intradevar nu poti compara Canada sau USA cu Romania dpdv al dimensiunii si al resurselor. Sa nu uitam ca totusi Canada este cea mai mare tara din lume (inainte era URSS, dar dupa dezlipirea catorva tari a cazut pe locul doi ca marime), si mai ales Canada este cel mai mare rezervor de apa dulce din lume. USA la fel ; are niste resurse imense.
Deci nu putem gandi prin aceasta prisma, insa chiar si mica cum este Romania, eu personal cred si inca mai sper ca se mai pot face lucruri bune.
Totul depinde de oameni. Cand in Romania mancarea nu va mai fi primul gand al oamenilor, cand romanii vor invata ca daca vor sa fie respectati de straini in primul rand trebuie sa se respecte ei pe ei insisi, atunci se vor schimba si lucrurile la capitolul balti, pesti si taxe. Atata vreme cat te doare in cur de ce se intampla maine .... nu se va schimba nimic.

Nu tin discursuri din amvon de doi mardei romanilor ramasi in tara, pentru ca atunci cand am vorbit de romani m-am luat in calcul si pe mine, pentru ca indiferent de locul in care traiesc m-am nascut roman, traiesc-mananc-vorbesc-injur-etc romaneste si am sa mor tot roman, indiferent ce as face. De fapt cand voi inceta sa mai fiu mandru ca sunt romanas, n-o sa mai fiu pe nici un forum de crap romanesc.

Stima tuturor,

Moose

P.S. Mi-am adus aminte de doua versuri ale unui raper roman Deceneu :

"Vorba frizerului
Tine capul suuuuuuuuus ..."
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA

mirceaef
veteran

Re: ?

Mesaj de mirceaef » 25 Iul 2005 09:40

Moose_master scrie: un pescar roman dedicat, de rapitor, ar face carnagiu.
Si mai e si pastravul care colcaie, si mai sunt si somonii, si mai ai si pescuitul marin, si mai ai si....... (Doamne ce preturi la inchiriat barci!!!!, aici cu banii aia ii inchiriez aleia mici o ora cu hidrobicicleta!!!) .....
Moose_master scrie: Spunea cineva mai sus ca crapul face parte din dieta romanilor. Aici am alta parere : romanii mananca crap de foame. Si vad asta la cei care vin aici si care dupa un an de stat aici nu ar mai pune gura pe crap nici morti. Ba chiar devin demagogi spunand ce toxic si ce grasa este carnea de crap.
Aici te contrazic, Moose, sunt si romani care mananca pe dl crap pentru ca le place, la noi la romanica zic, iar daca tu vii cu exemple de fitosi dedati la hamburgari bine conservati (vai mama lor, mancare mai de ##### ca-n State, n-am halit pa nicaieri), vorba lu' Dinescu, nici musca nu se pune pe ei, eu iti pot da exemple de prieteni americani care dupa cateva vizite in Romania s-au dedat la ciorba de burta si crap pe gratar. Acu' vreo doua saptamani vorbeam cu unul dintre ei, care imi spunea ca la marketul local adusesera ...... ghici ce???? crap!!!! si ca si-a luat si el o bucata pentru acasa. Can you believe it??

Sanatate,
EFM
Carping Club

Moose_master
member

Mesaj de Moose_master » 25 Iul 2005 17:57

Ciudat ! Nu prea imi vine a crede. Aici nu ma roaga sa le aduc crapi dect cei veniti de cateva luni. Iar la marketul local crapi, asta pot confirma si eu. Dar fi atent.... la marketul local al comunitatii .......evreiesti. Doar ei si noi est europenii avem tendinte de acest gen.
Ma rog, fiecare are informatiile lui. Diferenta este ca tu nu traiesti aici, iar eu traiesc aici, pescuiesc aici crap, vorbesc aici cu o multime de oameni si vad pe balta cine da dupa crap .

Poti avea niste informatii personale singulare, dar care nu le face reguli. TOTI cei care pleaca din Romania , ajung mai devreme sau mai tarziu "fitosi" la mancare. Si e normal. Si eu cand am ajuns aici muream de foame pentru ca nu puteam sa ma acomodez cu mancarea lor. Apoi... m-am obisnuit. Normal !

Nu te pacalesc, ca nu am de ce .

Stima,

Moose

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 25 Iul 2005 18:16

@ Nicki

La C.M. cind asteptam barcile sa ne duca pe insula, am cunoscut o echipa de Romani care traiau in L.A. de 19 ani. Unul dintre ei in RO s-a ocupat de piscicultura. Evident ca ajuns pe tarim american a incercat sa se ocupe de aceasi meserie. Asa ca a mers la pescuit iar prada (crapul) a preparat-o in fel si chip. La masa a avut grija sa invite si cite un vecin. Ne spunea ca acestia acum maninca crap fara probleme. Pina a fii invitati la masa nu mincasera nici o data asa ceva. Deci chestie de obisnuinta :lol:

Moose_master
member

Mesaj de Moose_master » 26 Iul 2005 03:54

Aici Nea Cornele, daca spui cuiva ca pescuiesti crap se uita la tine ca la zombie. Iar daca ii spui ca il mananci pleaca imediat si il vezi la distanta razand de se prapadeste.
Cand gem rafturile de somon si pastrav cred si eu ca ii bufneste rasul.

Cat despre cei care mananca crap aici acestia sunt ori esteuropeni noi veniti, ori chinezi indieni si alte natii de pokemoni si ... atentie ... evreii. Am vazut cu ochii mei in magazinele evreiesti (kosher bineanteles) crap la vanzare.

Moose

mirceaef
veteran

Mesaj de mirceaef » 26 Iul 2005 12:27

Moose, din ce-am discutat cu cei de pe acolo, ei nu mananca nici un fel de peste care sta pe fundul apei, inclusiv somn care e rapitor. Mai repede mancau porcaria aia de blue-xxx. Odata, din ce-am prins, am luat unu acasa sa vad cum e. L-am tinut in lapte cateva ore, ca asa mi-au zis ei, l-am pus pe gratar, Doamne ce gust jalnic!!!
Mie mi se pare ca majoritatea oamenilor de pe continentul ala traiesc si fizic si psihic in propria tara. Si sunt foarte multumiti asa. Nu-i prea intereseaza chestii care le vin din afara decat poate la categoria curiozitati. Numai noi romanii traim in Romania dar cu mintea suntem dusi ..... prin toata lumea :lol:
PS
ma uitam la pozele tale de pe forum, tu sigur faci nota discordanta cu locuitorii de pe continentul ala, ca pe Maestru nu-l ghiceai :lol: :lol: :lol:
EFM
Carping Club

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 26 Iul 2005 16:38

:lol: Ai dreptate Mircea :lol: Doar la gusturi ne deosebeam :lol:
De altfel daca mai stateam acolo un pic nu mai semanam cu ei. :lol:

PANAIT CEZAR
senior member

RASPUNS

Mesaj de PANAIT CEZAR » 26 Iul 2005 17:33

Moose Master,stii de ce maninca evreii crap?Nu maninca pesti fara solzi.(somn de exemplu)(RELIGIA)
Orice s-ar intimpla fii om,peste n-ai cum sa devii!

Moose_master
member

raspunsuri

Mesaj de Moose_master » 26 Iul 2005 23:41

Pentru Cezar :

Multumesc de informatie, habar n-am avut motivul. Acum stiu.

Pentru Mirceaef :

Ai dreptate si cu somnul. Nu-l mananca decat chinezii (de fapt astia sunt in stare sa-ti manance si cainele din lesa daca nu esti atent).
Ai dreptate si cu modul lor de viata : pentru ei lumea este formata din USA si Canada, orice altceva este SF. Lumea isi are marginile la marginea tarii lor. Insa te asigur ca sunt atat de fericiti si mandrii de ei, asa cum mi-as dori sa fie romanii de propria lor tara.
Cat despre nota discordanta pe care o fac eu si aici m-ai ghicit. Nu fac nici cel mai mic efort sa-i imit. Ma simt al dreacu de bine in pielea mea de roman. (sper ca la asta te-ai referit la nota discordanta).
Nu am inteles cu ghicitul lui Nea Cornel....

Stima

Moose

Scrie răspuns