nepriceperea mea...sau teapa de la Walter ?!?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
bogdanix
junior member

nepriceperea mea...sau teapa de la Walter ?!?

Mesaj de bogdanix » 31 Oct 2005 15:21

Inainte de toate va spun ca nervii si frustrarea m-au impins la crearea acestui topic!!!

fratilor...de vreo 5 luni m-am "spurcat" la crap.....acest lucru atrage dupa sine o pierdere (placuta) de timp si bani multi...dar asta e mai putin imp.Ceea ce vreau sa va spun este ca am incercat sa dau de "cocosat" doar la o balta pe care o stiu din copilarie..si anume Walter......o balta pe care multi o stiu dar de care multi se feresc pt ca este o balta salbatica si implicit capricioasa....

De la inceputul lui iunie si pana acu cateva zile am fost nelipsit de pe aceasta balta..(am fost si de 3-4 ori pe saptamana) si am prins doar un ciortanel la 600g in tot acest timp(la bomba cu pufulete ca pentru novac) pe care pot cu succes sa il numesc nimik

Petrecand atat timp pe aceasta balta am incercat diverse momeli (porumb cu : feromoni,miere, uscat, de lapte,cu arome,fermentat,cu fructe,cu siropuri,cu nebunii) si nu am reusit sa dau de el.Altii mai norocosi care plantau si faceau masa doar cu porumb(eu neplantand si nefacand masa) au reusit sa ia ,in zilele norocoase cate 1 sau 2 cocosati...iar alte dati plecand cu buza umflata ca si mine

Ce ma nedumereste pe mine este ca fitofagul manca UNEORI ca nebunu' dar romanescul si cteno niciodata ...si in general pe aceasta balta naturala cu mult stuf nu manaca romanescul.

Ce credeti ca are...cu ce ar trebui sa incerc....cianura neavand la indemana???????? 8)

p.s. la apa se mai umbla dar rar....si chiar daca....o avea vreo influenta fie ca , creste sau scade sau sunt doar povesti ????

Va salut si astept "iluminarea "

valos
junior member

Mesaj de valos » 31 Oct 2005 19:07

Salut Bogdane, am fost si eu acum 1 an pe aceasta balta si inafara de peisaj si paznicii de treaba mare lucru nu am vazut.Din discutiile de pe acest forum si din altele pe unde am umblat balta nu are un grad foarte mare de apreciere, de aceea cred ca nu numai tu nu prinzi peste ci si un numar mic de pescari care merg la ea. Dupa parerea mea balta care este sub 400.000 de lei nu prea are potential, am constatat asta pe pielea mea anul trecut.
Fire intinse si numai bine.
Vali

Tilea Gabriel
Moderator

Mesaj de Tilea Gabriel » 31 Oct 2005 23:34

Bogdane , parerea mea este ca atata timp cat nu vei momi sansele de a prinde crap sunt nu mici ci foarte mici.Nu conteaza neaparat cu ce vei momi ...ca va fi boilies .....ca va fi porumb fermentat sau nu......dar conteaza SA MOMESTI !!Nu poti spune ca romanescul sau mai stiu eu ce alt peste nu mananca ...trebuie sa manance la un moment dat pentru ca trebuie sa traiasca si asta o poate face numai hranindu-se iar daca tu vei fi acolo sa-l hranesti fi sigur ca il vei prinde .
Cel mai rapid raspuns pe o balta unde nu se da cu boilie ,dar am inceput eu sa o fac ,l-am avut la tutti frutti ...in carlig ....acelasi tip pt. momit impreuna cu cateva kg. de porumb fermentat .
S-a discutat pe acest site de nenumarate monturi pt. toate tipurile de balti ( cu fund curat sau malos etc.) citeste despre aceste lucruri incearca-le si rezultatele vor fi garantate . Daca este un crap mare in balta , atunci il vei prinde , depinde numai de tine .
Ar mai fi foarte multe de spus, daca mai ai nelamuriri de orice tip intreaba ... :wink:

Ne ca...am pe bete si asteptam vesti bune :lol: