BOILIES PE DUNARE

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Tilea Gabriel
Moderator

Mesaj de Tilea Gabriel » 17 Noi 2006 14:32

Nu era vorba neaparat de ce e mai bun sau la ce prinzi mai repede ci daca merita insistat si daca se prinde .

Da, merita insistat si da se prinde .

Tilea Gabriel
Moderator

Mesaj de Tilea Gabriel » 17 Noi 2006 14:35

Iar un homemade destul de ieftin satisface si nevoile crapului si buzunarul pescarului , trebuie doar sa stii sa-l faci .

DAN LUPU
junior member

Mesaj de DAN LUPU » 17 Noi 2006 23:21

Subscriu si eu la parerea ca boiliesul pe dunare e la fel de eficient ca frectia la piciorul de lemn; daca insisti mult s-ar putea sa simta ceva pacientul. De 5 6 ani tot car zeci de kile de bile la fiecare partida de pescuit, cele mai bune rezultate le-am avut in 2002 cand am reusit sa adun cu boiliesurile mele toata padurea de sobolani si soareci, sute de bucati. De raul lor le-am pus in copac legate de o creanga si atarnate deasupra apei dar nu am scapat nici asa de sobolani care isi riscau viata si faceau baie pentru o muscatura din ele. Desi boiliesurile erau produse de xxx rare atunci in Romania am nadit in locuri bune cu cantitati consistente, rezultatul: la lansetele cu porumb sau mamaliga aveam activitate cele cu bolies prindeau paianjeni.
Am o viata doar si desi sunt tanar nu am destul timp sa se invete toti crapii din Dunare cu gustul lor, m-am saturat efectiv sa hamalesc atata bagaj pana in delta dar mai ales sa stau zile intregi sa aduc ingrediente scumpe, sa le rasnesc, sa le mestec si sa fierb galuste degeaba, absolut degeaba pentru delta. Sunt de parere si eu ca porumbul dar mai ales mamaliga fac legea pe Dunare si nu merita sa dai cu boilies decat pe incinte fara apa curgatoare sau lacuri unde e mai usor sa educi pestele.

Tilea Gabriel
Moderator

Mesaj de Tilea Gabriel » 17 Noi 2006 23:25

Adevarul este ca o frectie eficienta la un picior de lemn da rezultate , am vazut picioare de lemn care dupa frectie au infrunzit, dar aceeasi idee , trebuie doar sa stii cum se face ! ;-)

freecarp
veteran

Mesaj de freecarp » 17 Noi 2006 23:55

in privinta asta cu boilies pe dunare, as avea si eu ceva intrebari:
cu ce boilies ati incercat?? aroma ,marime??
la porumb si mamaliga, cat de des sant capturile mici(ciortani)? si cat de des capturile mari 8-10kg. si mai mari??
la boilies daca sa prins, cam la ce marime, greutate au avut pestii??

DAN LUPU
junior member

Mesaj de DAN LUPU » 18 Noi 2006 11:53

@Tilea Gabriel
Daca zici ca stii cum se face si esti dipsus sa faci frectii de calitate, eu nu am nimic impotriva dar iti recomand lemul de menta ca dupa infrunzire sa ai si tu o bucurie.
@ freecarp
Eu am folosit bolies de la Cupa Mondiala din 1999 StarBaits "distribuite prin Sensans" am varsat cateva galeti de 18 mm de japanese squid, cirese, tutii fruti si alte arome in locuri sondate, gropanele pe bratul Sf Gheorghe impreuna cu porumb macerat. Am refuzat sa cred ca nu o sa prind nici un peste la boilies dar dupa 2 saptamani m-am convins, numai la porumb a tras. Am recurs si la home made predominant faina de soia, birdfood, peste si alte ingrediente foarte bune, acelasi rezultat cu mici diferente, am avut cativa crapceni pe bazinul din Sulina.
Pe Dunarea Veche la Crisan pe Intinsa intre 2003-2005 la loc ideal cu apa si mare curent mic aceasi poveste, crapii de toate dimensiunile (1,5-17 kg) intrau exclusiv la porumb pe fir de par; gazda noastra Iulica - un localnic pescar care sunt sigur ca e cunoscut de multa lume de pe aici a avut doar un crap la "bila" de cand pescuieste iar omul ala sta mai mult timp in barca la pescuit decat pe uscat. Acelasi lucru l-am vazut tot pe Dunarea Veche dar pe Ingusta la echipa Senzor in frunte cu Maestru in 2004 cand la faimoasele lor bile de 1 milion kg cu RR si alte minuni nu au pacalit nici macar un solzos, singurii pesti prinsi fiind de gazda Iulica la porumb pe fir de par, sa zicem ca a fost o perioada proasta atunci.
Anul asta am fost de 2 ori pe Sfantu Gh, cu kg bune de home made din soia, peste, pasta zooplancton, amino si restu. Am cautat gropane, curent mic, apa era scazuta erau toate conditiile: doar la porumb si mamaliga am avut trasaturi boilesurile stateau pana se decolorau sau cadeau dupa 4 5 ore.
Concluzia daca trebuie sa mai zic: cand o sa sa rastoarne pe Dunare barja din Franta cu 2500 tone boilies am sa ma duc si eu dupa cateva luni sa dau in locul ala, pana atunci las pe altii sa faca munca voluntara dar va rog sa nu disperati si sa naditi serios la fiecare partida cate 50-100 kg cel putin eventual unde e curentul mai mare.

freecarp
veteran

Mesaj de freecarp » 18 Noi 2006 16:00

@Dan Lupu
daca tot se prinde numai la porumb si mamaliga, de ce nu incearca nimenea sa pescuiasca cu boilies de porum(mais boilies)??
si la o marime de 14-16mm?
oricum cred ca tin mai mult ca mamaliga la carlig!!
su tiger nuss boilies??
sau o combinatie boilies boaba de porumb??
intrebari peste intrebari!!

DAN LUPU
junior member

Mesaj de DAN LUPU » 18 Noi 2006 17:57

@freecarp
Bineinteles ca am incercat si la asa ceva dar malai si ceva gris cu pesmet nu mai poti numi boilies si am observat ca animalul asta numit crap salbatec de Dunare e foarte foarte intelept si nu pune botul pe orice, iar daca vede ceva suspicios pleaca. Ceva suspicios ar putea fi pentru el forma regulata rotunda sau ceva ce e mai consistent decat mamaliga obisnuita si nu o poate sfarama cu buzele. Stiu asta si de la cuburile de mamaliga, cum fac mamaliga mai tare decat trebuie nu mai pune gura pe ea, ideal e mamaliga ca o plastilina care din pacate pe dunare cade des din carlig, daca o fac ca o radiera desi sta mult in carlig nu mai am trasaturi. Nu mi-am dat seama daca e mai eficienta bila de malai pe fir de par pentru ca si intr-un fel si altul am avut trasaturi dar cade la fel de repede. Ca sa fac o proba, am facut o pasta din boilesuri sfaramate si apoi am dat cu ea dar nimic, au preferat in continuare mamaliga sau porumbul. Decai ca sa-ti raspund poti pescui cu "boilies din mamaliga" dar sa fie destul de moale altfel il respinge si pe asta.

Tiger nuts exclus, is la fel de eficiente ca o bucata de lemn de pluta, am avut un borcan dar nu am prins nimic la asa ceva nici pe dunare dar nici pe lacuri, evident nu mi-am permis sa si nadesc cu asa ceva

mikecarp
veteran

Mesaj de mikecarp » 18 Noi 2006 18:49

@ dan lupu,
Nu inteleg de ce nu le poti numi boiliesuri. Cand au fost inventate boiliesurile erau facute din gris si soia + multa aroma. Intradevar erau rudimentare fata de ceea ce folosim azi dar nu crezi ca mai bine incerci sa obisnuiesti crapul din aproape in aproape decat sa-i introduci ceva care lui nu-i spune nimic? Incearca niste boiliesuri simple 50-50 gris-faina de soia incarcate cu multa aroma de sweetcorn si vei fi uimit de rezultate.
Degeaba ii dai cel mai tare boilies sub raport nutritiv cand el nu stie ca e de mancare.El e invatat cu mamaliga si porumb si atunci da-i o mamaliga putin mai speciala, dar doar putin ptr. ca altfel el nu o va recunoaste ca mancare.
Carpfishing... A way of life!

tudorgabriel
veteran

Mesaj de tudorgabriel » 18 Noi 2006 20:01

Eu pescuiesc mult pe Dunare si Prut,asa este ,boilisul este fantezie,daca acest peste numit crap are porumbul in gene atunci normal ca maninca tot ce este facut din porumb,inclusiv mamaliga,fara arome si alte figuri doar sare si zahar sau miere de albine.Eu cand fac mamaliga fac si bile dar mai mult ovale si le pun in apa clocotita si le las la fiert pana se ridica la suprafata ,dupa ce se racesc le pun in malai amestecat cu lapte praf si le folosesc ca si boilisuri.
Pe balti este altceva :-) acolo o nadire corecta cu boilisuri de calitate ,(nu neaparat de firma )iti ofera partide frumoase ;-)

Scrie răspuns