3 zile pe Dunare

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

bogdans
junior member

3 zile pe Dunare

Mesaj de bogdans » 01 Iun 2004 09:13

Saptamana trecuta mi-am luat prima saptamana de concediu cu gandul sa-l nenorocesc.
Am facut 1 zi intreaga la boilles de casa, am scobit dupa rame de toate dimensiunile, am cumparat fainuri, aditivi, twistere si tot felul de porcarii.
Marti am plecat pe Dunare la o cabana cu 2 colegi iar marti seara am inceput pescuitul. Prima data ne-am bazat pe crap si caras, am nadit bine un loc frumos cu apa mica ( 1 metru) unde am prins bine si anul trecut si am inceput.
Dupa vreo 3 ore tot nimic, doar la rama cate-un carasel prepadit.
In sfarsit s-a intunecat destul de bine si am avut prima trasoare la cub de mamaliga - 1 ciortan de vreo 3-400 grame.Dupa 2 minute, alta muscatura tot la mamaliga - la fel un ciortan parca ceva mai mare dar care nu l-am intepat tocmai bine si mi-a scapat la mal. Apoi cate 1 caras frumusel dar destul de rar, asa ca am pescuit la starlete pana pe la 1 noaptea..dar numai caras.
A doua zi dimineata ne-am imprastiat toti 3 pe 3 locuri de pescuit diferite, toate nadite cu o zi inainte ( unul din ele nadit aproape zilnic de un pescar care plecase dezamagit acasa dupa ce a stat cateva zile in acelasi loc)
2 am pescuit pe locuri cu apa de 3-4 metri iar unul din noi la locul cu apa mica.Vremea a fost inchisa toata ziua ca si in prima zi.
Pana spre seara nici unul nu am avut nici o trasoare, nici macar caras...dezamagire totala.
Seara am incercat la twister si am luat un strapazan.
A doua zi dimineata nici nu m-am mai trezit fiind rupt de oboseala (dar am nadit cu o zi inainte) iar un prieten care s-a trezit la 5.30 a luat un crapcean tot la mamaliga si ceva caras.
Eu nu am mai pescuit la stationar si m-am dus din nou la salau - am luat 1 buc la 1 Kg si un biban frumos.
Chiar daca pescuitul a fost sub asteptari, concediul a fost placut..asa ca..fac planuri ptr runda a doua-August
In a 3-a zi am observat de-abia ca tot crapul era la bataie la apa mica intr-un golfulet mai sus de unde pescuiam noi.
La final va urez sa prindeti mai bine ca mine:)
Fir intins!
Bogdan

lucianfiat
junior member

Mesaj de lucianfiat » 01 Iun 2004 10:04

unde ai fost Bogdanas eu am fost la mraconia de vineri dupamasa pana duminica seara am luat 2 crapi cam la 3kg la mamaliga la pluta aproape de mal ,asta a fost scurt in 40 de minute pana a venit prietenul meu sa dea langa mine si pauza totala el fiind mai galagios ,tot acolo am vazut cel mai mare crap avea peste 10kg si statea in apa mica de 1m la soare ,pana mam apropiat de el si a fugit ca un mig lasand un nor consistent de namol in apa .astept sa-mi spui unde ai fost tu

Gica Chioru
senior member

Mesaj de Gica Chioru » 01 Iun 2004 11:36

1 sfat.

Cand mergeti la Dunare sau in Delta, ascultati la Chioru: faceti cubul de mamaliga cat mai mare. Exagerati chiar.

bogdans
junior member

Mesaj de bogdans » 01 Iun 2004 12:15

Gica,

De obicei asa fac cuburile fiindca sunt hapsan si vreau sa prind numai mare, dar cateodata pana nu le fac mici nu vrea sa manance nici de-a dracu.
Lucian, tot la Mraconia am fost si eu dar am prins o vreme nasoala rau, tu se pare ca ai fost mai norocos, cred ca de-acum o sa mearga mai bine ca au fost cateva zile de caldura dar eu nu mai ajung acolo pana prin August asa ca o sa merg pe langa Timisoara, Arad, pana atunci.
Oricum, sunt multumit ca macar am vazut solz de crap anul asta iar la fir de 0.20 si telescopica sensibila m-am simtit bine si la un crapcean de Dunare de doar 1/2 Kg.

Gica Chioru
senior member

Mesaj de Gica Chioru » 01 Iun 2004 12:24

bogdans scrie:Gica,

De obicei asa fac cuburile fiindca sunt hapsan si vreau sa prind numai mare, dar cateodata pana nu le fac mici nu vrea sa manance nici de-a dracu.
Asa e.

Ioan S.
member

Mesaj de Ioan S. » 01 Iun 2004 15:07

Gica si eu sunt un adept al cubului mare (de mamaliga); chiar am postat aici pe forum numindu-l "calup de mamaliga".

Pentru ca totusi mare sau mic este relativ (si de regula se face prin raportarea la ceilalti pescari cunoscuti), spune-mi, te rog, ce intelegi prin cub mare?

Fir intins!

Gica Chioru
senior member

Mesaj de Gica Chioru » 02 Iun 2004 08:50

Ioan S. scrie: ce intelegi prin cub mare?
De la 2 cm in sus.

lucianfiat
junior member

Mesaj de lucianfiat » 02 Iun 2004 11:29

bogdanas eu dau cu bat tele de 4m cu nylon de 0.30 si forfang de fir textil de 0.08 tine 5.5 kg ac de 6 negru si cub mare de mamaliga si momeal doi pumni de cuburi si ori prinzi crap ori ramane pluta ca la pictura ,pana nu am pus forfang de fir textil nu am luat crap pe mraconia ,si de cand dau cu fir nu plec fara crap de acolo adica peste 1kg pana in 4kg si un lucru important unde sare in mal acolo dau si iau nu m-am pacalit nici o data eu pescui in zona sub linia de inalta tensiune pe primul mal cum vii ,sa i-mi scrii unde ai dat tu

bogdans
junior member

Mesaj de bogdans » 02 Iun 2004 12:33

Lucian,

Tot cu elescopic de 4 dau si eu, carlig de 6 negru dar am folosit fir Carp Expert de 0.25 si nu am folosit textil fiindca de obicei mananca. O sa incerc si cu textil, poate-mi cresc sansele. Stiu locul unde ai pescuit, e foarte bun de crap dar e apa mi se pare un pic cam mare pentru perioada asta (desi..mai poti sa stii unde sta ? azi e frig, maine cald..) La ce pas ai pescuit ?
Eu pescuiesc mai mult pe partea cealalta, pe malul inpadurit vara pe caldura (e apa mare ) sau chiar la gura canalului merge cand e canicula (apa are approx 10 metri adancime)

Bogdan

lucianfiat
junior member

Mesaj de lucianfiat » 02 Iun 2004 12:51

nu am inteles intrebarea cu pasul adica ce pas si nu dau chiar sub inalta dau la vro 30m in dreapta pe o limba de pamant la mal credca stii locul

Scrie răspuns