Salut !
Revin cu informatii noi.
Am fost si am testat barcutele, pe Mihailesti. Primele pe care le-am pus pe apa au fost Navigatoarele. S-a intamplat sambata, 1 martie, o zi cu soare si ceva vant.
Navigatoarele, au in sarcina de lucru aproximativ 9,5-10 kg. Se aseaza foarte bine pe apa, sunt rapide sau foarte rapide, asta depinde de regimul de inaintare, val sau vant. Ne-am jucat un pic cu ele la mal si apoi le-am dus la aproximativ 250 de metri de la mal si am probat luminile. Cele din spate sunt albastre si sunt reperabile de la distanta foarte mare. In fata, pe langa cele doua lumini de pozitie, albe, se mai afla un "search light", care are o lumina extrem de puternica, tot alba si care lumineaza foarte puternic in fatza. Proba cu acest "search light" nu am facut-o pe lac ci in casa, pe intuneric. Sunt usor manevrabile, raspund foarte usor la comenzi si ceea ce am remarcat este faptul ca au o frana deosebit de eficienta. Am testat sistemele de eliberare a momelii si a carligelor. Totul ok.
Mie mi s-au parut a fi o incantare pe apa. Au si venit niste oameni care ne-au sunat anterior si care ar dori sa comande barca. Intamplarea a facut sa ne intalnim pe Mihailesti. Si ei au fost incantati de barcute, in special de cea mare, datorita si sistemului de cuvare si sistemului de prindere-eliberare a acelor cu montura.
Cei care sunt interesati sa afle mai multe despre Navigator, sa dea search pe google cu "barcuta navigator si sigur va gasi.
Despre Anatec: domnilor, barcuta asta nu are decat o cuva si nu are sistem de prindere a acelor. Are insa VITEZA. Daaaa... Am ramas uimit cat de repede s-a desprins de mal si a inaintat pe val. Fara nici un fel de probleme. Nu am pus-o alaturi de Navigator si sa le dam "talpa" amandurora, dar cred ca este mai rapida decat Navigatorul, poate si datorita greutatii mai mici, 6 kg. Ramane insa de testat in paralel. Am dus-o pana pe la 300 de metri de mal si am efectuat cateva manevre. Foarte usor de manevrat si foarte rapida in comenzi. Si...revin, extrem de rapida. Partea de jos este in forma de catamaran si poate de aceea o astfel de barcuta se tine atat de bine pe val. Barcile de forma ei sunt pe sistem monococa, in nici un caz nu sunt pe sistem catamaran. Este un mare plus. Iar electronica este toata Graupner, care inseamna foarte mult. Montura si cu acul sau acele se pot aseza in cuva impreuna cu momeala, iar descarcarea se face progresiv, in functie de dorinta fiecaruia, mai repede sau mai incet.
Ambele barcute pot fi prevazute cu sonar: 100-300 si 250-450 de metri. Nu am probat sonarul, o vom face azi sau maine si va vom informa si referitor la sonar.
Acum, ca incheiere, pot sa spun ca parerea mea poate fi una subiectiva, deoarece, noi suntem vanzatorii. Ca si cunoscatori teoretici a foarte multor barcute din lume, putem sa spunem ca barcutele prezentate sunt foarte bine realizate, ca se comporta pe apa foarte bine si raspund din aproape toate punctele de vedere, cerintelor pescarilor.
Totul insa se verifica. Si este foarte bine sa fie asa.
Va invitam, deci, sa ne solicitati demonstatii practice, pe care in functie de timpul tuturor le vom efectua undeva pe Mihailesti sau pe unul din lacurile din Bucuresti.
Revin cu sonarele.
Numai de bine !
barcuta trimaran
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel