BOiLeS pt incepator
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Dan Pop-Coman
- veteran
- Mesaje: 533
- Membru din: 12 Sep 2006 22:43
- Localitate: Lugoj
- Contact:
[quote="Dan Pop-Coman"]Florinw,pe cuvant ca nu-mi plac polemicile si daca ai venii in Romania mi-ar placea sa facem o partida de vreo 2-3 zile,fara pariuri si alte rautati. tu cu ce readi made vrei si eu cu boiliesuri facute in casa.Daca pescuim pe o balta cu putin peste si apropiati unul de altul iti zic ca nu vei avea nici o trasatura pescuind doar cu ready made.Dar Bruno,e mai aproape de tine si ai putea sa faci testul asta cu el.
dane.aici conteaza foarte mult de cum e facut un boilies si din ce.un redy made este un boilies bun cu care potzi prinde peste,si chiar bine (chiar si in ro) un home made este ceva de finetze,care il potzi adapta de la o balta la alta,la un sezon la altu,si care in mod clar va prinde mai bine decit un redy universal.dar asta nu unseamna ca orice redy este prost si nu prinde peste ,sau ca orice home este bun sau chiar minunat.nu pe un forum pe care acu vreo 2-3 ani se discuta de posibilitatea colorarii boiliesului cu vopsea de oua.
acu vreo 15 ani am pescuit in romania cu boiliesuri de la xxx secret,cumparate in arad la magazinul lui harsan.am prins si la tautz,(balta care atunci deja avea putziun peste si foarte mare) si la pischia unde se pescuia "la placutza"plantata cu camera de tractor
pot spune ca am prins bine (referitor la pretentziile de atunci si la ce prindeau altzii la mamaliga)
de multzi ani am renuntzat la pescuitul in romania sa zicem din lipsa de timp.
dar am prieteni care pescuiesc si inromania si in ungaria si au rezultate si cu home made
din cite stiu se mai folosesc si prin concursuri,daca nu ma insel chiar val pangica a folosit mainline (rog pangica sa confirme daca e adevarat si sa scuze daca fac o confuzie) si ar mai fi si altzii.
cu home made se mai pescuieste pe lac d'orient si pe cassien de
pescari cunoscutzi si aceste lacuri sint mari cu oferta bogatta de nada naturala
,peste putzin educat si mofturos.si totusi se prinde.
un redy made bun este mai bun decit un home made prost sau indoielnic.de aceea nu as recomanda unui incepator sa isi faca boiliesuri pina nu intzelege anumite mecanisme (atunci deja nu mai e incepator)
intentzia mea nu a fost o polemica,si de aceea imi argumentez punctu de vedere.cu pescuitul in ro din pacate lipsa timpului ...dar poate vi tu aici si o sa facem o partida (bineintzeles amicala far pariuri sau mai stiu eu ce) sint sigur ca o sa-tzi placa si credema ca iesi mai ieftin decit in ro pe un carpodrom vestit.
o sa vezi ca si aici sint dificultazi,nu totzi cei ce stau pe balta prind peste.beltzile bune au crap putzin dar mare iar oferta de hrana naturala este enorma.l
dane.aici conteaza foarte mult de cum e facut un boilies si din ce.un redy made este un boilies bun cu care potzi prinde peste,si chiar bine (chiar si in ro) un home made este ceva de finetze,care il potzi adapta de la o balta la alta,la un sezon la altu,si care in mod clar va prinde mai bine decit un redy universal.dar asta nu unseamna ca orice redy este prost si nu prinde peste ,sau ca orice home este bun sau chiar minunat.nu pe un forum pe care acu vreo 2-3 ani se discuta de posibilitatea colorarii boiliesului cu vopsea de oua.
acu vreo 15 ani am pescuit in romania cu boiliesuri de la xxx secret,cumparate in arad la magazinul lui harsan.am prins si la tautz,(balta care atunci deja avea putziun peste si foarte mare) si la pischia unde se pescuia "la placutza"plantata cu camera de tractor
pot spune ca am prins bine (referitor la pretentziile de atunci si la ce prindeau altzii la mamaliga)
de multzi ani am renuntzat la pescuitul in romania sa zicem din lipsa de timp.
dar am prieteni care pescuiesc si inromania si in ungaria si au rezultate si cu home made
din cite stiu se mai folosesc si prin concursuri,daca nu ma insel chiar val pangica a folosit mainline (rog pangica sa confirme daca e adevarat si sa scuze daca fac o confuzie) si ar mai fi si altzii.
cu home made se mai pescuieste pe lac d'orient si pe cassien de
pescari cunoscutzi si aceste lacuri sint mari cu oferta bogatta de nada naturala
,peste putzin educat si mofturos.si totusi se prinde.
un redy made bun este mai bun decit un home made prost sau indoielnic.de aceea nu as recomanda unui incepator sa isi faca boiliesuri pina nu intzelege anumite mecanisme (atunci deja nu mai e incepator)
intentzia mea nu a fost o polemica,si de aceea imi argumentez punctu de vedere.cu pescuitul in ro din pacate lipsa timpului ...dar poate vi tu aici si o sa facem o partida (bineintzeles amicala far pariuri sau mai stiu eu ce) sint sigur ca o sa-tzi placa si credema ca iesi mai ieftin decit in ro pe un carpodrom vestit.
o sa vezi ca si aici sint dificultazi,nu totzi cei ce stau pe balta prind peste.beltzile bune au crap putzin dar mare iar oferta de hrana naturala este enorma.l
Dar bineinteles ca aceea calitate costa. Pe banii aia iti cumperi ingrediente si iti faci cum vrei. Sunt unii oameni care nu ai timp sa-si faca si atunci cumpara Ready, cred ca am facuto cu totii.[/quote]
bruno.si eu si tu si multzi altzii cind am inceput sa facem bile,ne-am orientat pe ingrediente foarte scumpe (sau cele mai scumpe) crezind ca acolo sta cheia succesului.si am inceput experientze,si am tot facut.ai putea face un calcul citzi bani s-au dus pe bile fanteziste ,frumos colorate sau mirositoare dar care din pacate nu erau cele mai prinzatoare.sau pe alte experimente esuate sau cel putzin nesatisfacatoare?eu unul nu.si daca as avea undeva contabilizat as arunca repede sa nu mai vada si altzii (ex sotzia... )si daca am fi milionari si banii nu ar fi o problema (nici in ochii nevestelor) cit tip sa pierdut pina sa ajungi la ceva multzumitor (daca in pescuit potzi fi vreo data multzumit) si cite partide sau ratat din cauza nadei..
si aici mai e problema de incredere in nada.
anul trecut dupa ce siau luat baietzii permisu am dat unui vecin citeva kg de boilies.nu a prins mai mimic.a prins cu bile de la mistral (nu am folosit niciodata) si pe balta unde eu sint si prind aproape la fiecare sfirtsit de saptamina si pestele cunoaste nada mea,el prinde cu mistral.si asta sti de ce? pt ca in punga aia de un albastru la care te dor ochii cind te uitzi la ea,tipul a avut incredere!
cam ce incredere crezi ca are un incepator intro nada facuta de el din ce a gasit prin bucatarie,sau chiar dintrum mix consacrat in care pune zemurile dupa ochi,vis a vis de ceva de gen s3q sau mai stiu eu ce atit de mediatizat incit aproape ai senzatzia ca daca o cumperi,nici nu mai trebuie sa mergi la pescuit ca sa si prinzi.
si acu sa punem punctu pe i. ce crezi ca este cel mai important intro partida de pescuit?nada?
nada are o importantza mare dar nu este pe primu loc.incepem cu o identificare a zonei (aici merge si norocu incepatorului) apoi .....si cind ajungi la nada ,mai asociazo si cu prezentare ei.poate fi o nada buna si prost prezentata,pestele itzi haleste tot ce ai nadit si itzi lasa bila si cirligu,sau o montura proasta (sau ma rog neadecvata sau folosita incorect)de o sa tot absoarba boiliesul si sa il scuipe pina iface sa arate ca o maslina
si nu in ultimu rind multe firme ofera servicu de rulare a boiliesului (aici la pretzuri rezonabile)
retzeta e a ta,daca vrei ingredientele sint ale tale...astea cum se cheama? home made sau redy made?(chiar nu stiu la ce categorie sa le incadrez)
bruno.si eu si tu si multzi altzii cind am inceput sa facem bile,ne-am orientat pe ingrediente foarte scumpe (sau cele mai scumpe) crezind ca acolo sta cheia succesului.si am inceput experientze,si am tot facut.ai putea face un calcul citzi bani s-au dus pe bile fanteziste ,frumos colorate sau mirositoare dar care din pacate nu erau cele mai prinzatoare.sau pe alte experimente esuate sau cel putzin nesatisfacatoare?eu unul nu.si daca as avea undeva contabilizat as arunca repede sa nu mai vada si altzii (ex sotzia... )si daca am fi milionari si banii nu ar fi o problema (nici in ochii nevestelor) cit tip sa pierdut pina sa ajungi la ceva multzumitor (daca in pescuit potzi fi vreo data multzumit) si cite partide sau ratat din cauza nadei..
si aici mai e problema de incredere in nada.
anul trecut dupa ce siau luat baietzii permisu am dat unui vecin citeva kg de boilies.nu a prins mai mimic.a prins cu bile de la mistral (nu am folosit niciodata) si pe balta unde eu sint si prind aproape la fiecare sfirtsit de saptamina si pestele cunoaste nada mea,el prinde cu mistral.si asta sti de ce? pt ca in punga aia de un albastru la care te dor ochii cind te uitzi la ea,tipul a avut incredere!
cam ce incredere crezi ca are un incepator intro nada facuta de el din ce a gasit prin bucatarie,sau chiar dintrum mix consacrat in care pune zemurile dupa ochi,vis a vis de ceva de gen s3q sau mai stiu eu ce atit de mediatizat incit aproape ai senzatzia ca daca o cumperi,nici nu mai trebuie sa mergi la pescuit ca sa si prinzi.
si acu sa punem punctu pe i. ce crezi ca este cel mai important intro partida de pescuit?nada?
nada are o importantza mare dar nu este pe primu loc.incepem cu o identificare a zonei (aici merge si norocu incepatorului) apoi .....si cind ajungi la nada ,mai asociazo si cu prezentare ei.poate fi o nada buna si prost prezentata,pestele itzi haleste tot ce ai nadit si itzi lasa bila si cirligu,sau o montura proasta (sau ma rog neadecvata sau folosita incorect)de o sa tot absoarba boiliesul si sa il scuipe pina iface sa arate ca o maslina
si nu in ultimu rind multe firme ofera servicu de rulare a boiliesului (aici la pretzuri rezonabile)
retzeta e a ta,daca vrei ingredientele sint ale tale...astea cum se cheama? home made sau redy made?(chiar nu stiu la ce categorie sa le incadrez)
- Dan Pop-Coman
- veteran
- Mesaje: 533
- Membru din: 12 Sep 2006 22:43
- Localitate: Lugoj
- Contact:
O man(n)florinw scrie: bruno.si eu si tu si multzi altzii cind am inceput sa facem bile,ne-am orientat pe ingrediente foarte scumpe (sau cele mai scumpe) crezind ca acolo sta cheia succesului.si am inceput experientze,si am tot facut.ai putea face un calcul citzi bani s-au dus pe bile fanteziste ,frumos colorate sau mirositoare dar care din pacate nu erau cele mai prinzatoare.
Corect !florinw scrie:si acu sa punem punctu pe i. ce crezi ca este cel mai important intro partida de pescuit?nada?
nada are o importantza mare dar nu este pe primu loc.incepem cu o identificare a zonei (aici merge si norocu incepatorului) apoi .....si cind ajungi la nada ,mai asociazo si cu prezentare ei.poate fi o nada buna si prost prezentata,pestele itzi haleste tot ce ai nadit si itzi lasa bila si cirligu,sau o montura proasta (sau ma rog neadecvata sau folosita incorect)de o sa tot absoarba boiliesul si sa il scuipe pina iface sa arate ca o maslina
florinw scrie:si nu in ultimu rind multe firme ofera servicu de rulare a boiliesului (aici la pretzuri rezonabile)
retzeta e a ta,daca vrei ingredientele sint ale tale...astea cum se cheama? home made sau redy made?(chiar nu stiu la ce categorie sa le incadrez)
Sa le botezam noi in Home & Ready
Daca le ti la congelator odata ce le-ai scos bagale intr-un sac specialCata scrie:Salutare.
Baieti daca sunteti amabili sa-mi ziceti cum pastrati bilele facute cu ou ...am mari probleme cu ele ... va rog sa detaliati cit mai mult procedurile... ma tin cam 3 zile apoi se strica ...
Scuze de off-topic.
Respecte.
pt bile iar la balta tinute in vant pana cand sau uscat bine si la fiecare jumatate de ora le mai invarti, odata ce sau uscat bagale intr-o caldare cu capac ca altfel crapa daca se usuca prea mult ,nu trebuiesc tinute in umiditate altfel incep sa se strice ,alta metoda mai ai aceea cu,conservantul dar daca nu-l folosesti atunci faci cum ti-am zis ,poate mai sant si alte metode ale altor persoane dar eu fac asa cum am spus si ma tin pana la 5-6 zile cand fac partide lungi
numai bine Razvan
eu am bile de 3 ani si nu sunt stricate,pune sare in partea lichida inainte de a amesteca cu mixul doua lingurite la 10-12 oua ,dupa fierbere pui la uscat undeva ferit de soare ca sa nu crape,eu am facut niste rame pe care am pus plasa de tintar si pe asta pun bilele la uscat le mai intorc odata pe saptamina si tin asa si trei patru saptamina pina se face ca piatra ,eu personal bilele de 20 fierb 90 de secunde ,inainte sa folosesc pun intr-o cutie de cat am nevoie si torn peste ele un lichid nutritiv ,eu niciodata nu folosec aroma cind fac bilele,aroma amestec cu lichidul nutritiv si torn preste ele cu o saptamina inainte lichidul nutritiv fac din csl,nutramino etc. betaina, si inca vreo 10 ingrediente,cu bile asa tratate am prins peste la dirvari etc.