Retete de dip-uri

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Verdete Daniel
member
Mesaje: 277
Membru din: 13 Apr 2004 09:58
Localitate: Mioveni, Arges

Retete de dip-uri

Mesaj de Verdete Daniel » 14 Iul 2004 14:00

Salutare tuturor,

Daca am inteles bine, dip-ul este solutia (?) in care se tin boillies-urile?

Se pot prepara aceste dipuri si daca da, va rog sa-mi spuneti cateva retete si modul de preparare. Cat timp se tin boilles-urile in aceste dip-uri?

Astept raspunsurile voastre si va multumesc anticipat.

Cu stima,
Daniel Verdete

caaron
veteran
Mesaje: 813
Membru din: 20 Mai 2004 17:45

Mesaj de caaron » 14 Iul 2004 15:28

BASE DIP: 50-60% atractant (multimino,nutramino,CSL,etc)
5-10% aroma identica cu cea folosita in boilies
10% ulei (la fel cu cel din boilies)
5-10% sweetner
eu mai adaug si o cantitate nu f mare de Robin Red

PS:Nu vreau sa imi asum eu laurii pt acest BASE DIP, reteta ii apartine lui Adriano!

Verdete Daniel
member
Mesaje: 277
Membru din: 13 Apr 2004 09:58
Localitate: Mioveni, Arges

Mesaj de Verdete Daniel » 19 Iul 2004 10:48

Salutare caaron si multumesc pentru reteta.
Dar te mai intreb: cat timp se tin boillies-urile in acest dip?

Numai bine si FIRE INTINSE!
Daniel Verdete

Avatar utilizator
Iliuta Goean
maniac
Mesaje: 1416
Membru din: 11 Dec 2002 17:25
Localitate: Delta Dunarii
Contact:

Mesaj de Iliuta Goean » 19 Iul 2004 16:55

@caaron
cum reusesti tu sa amesteci uleiul cu aromele si multimino sau nutramino?


retetele mele

1. 100 ml sirop natural de capsuni (stoarceti capsunile si filtrati bine siropul sa nu aveti si seminte in el)
2 linguri de miere
0,5 mg vitamina b complex
aminoacizi , orice fel conform dozajului dat de producator


2. 100 ml multimino
2 linguri de miere
0,5 mg vitamina b complex
10 ml aroma

3. 100 ml multimino
10 ml aroma de usturoi
1 ml aroma cuisoare
1 ml aroma chimen
1 ml aroma de anason
1 ml extract de piper
3 linguri de miere
Ultima oară modificat 19 Iul 2004 18:25 de către Iliuta Goean, modificat 1 dată în total.
Nu face ce nu-ti place!

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 19 Iul 2004 17:24

Hai sa ma bag si eu cu toate ca e cam tirziu ; Pentru dip am un secret - se cheama glycerol - vector universal pentru toate aromele , aditivi si atractantii din lumea asta . Deci :

- 70 ml de glycerol
- 10 ml ulei piper Nutrabaits ( bait soak ) - am facut corectura ca sa fim mai exacti !! ( mersi caaron )
- 25 ml Nutrabaits Complete Food Oil
- 5 g de betaina HCl - SBS
- 15 ml Aminosabe ( Paul Pezzalla )
- 5 ml - aroma cu care pescuiesc

Fir Intins
Ultima oară modificat 19 Iul 2004 22:06 de către Vizitator, modificat 1 dată în total.

caaron
veteran
Mesaje: 813
Membru din: 20 Mai 2004 17:45

Mesaj de caaron » 19 Iul 2004 20:13

cum adica cum reusesc?! Pai nu le amestec (agit recipientul in care este) -ma rog nu e chiar omogenizare-decat inainte sa bag boiliesurile in dip. Cand nu il folosesc intr-adevar se separa lichidele intre ele, ca doar sunt uleiuri.
Daca le-as incalzi (nu fierbe) credeti ca s-ar amesteca? Acum mi-a trecut prin cap...
Val stiam ca glycerolul se foloseste mai mult iarna (a se citi pe apa rece) pt dispersarea aromelor in masa apei mai repede. Vara e mai indicat folosirea uleiurilor.... Daca gresesc imi cer scuze!
Daniel am uitat sa spun ca mai adaug si o picatura sau doua de ulei de black pepper (sau piper) si 2 g de betaina HCl.

caaron
veteran
Mesaje: 813
Membru din: 20 Mai 2004 17:45

Mesaj de caaron » 19 Iul 2004 20:16

Val nu e cam mult 10 ml de ulei de piper?
de curiozitate..
Ai totusi cantitate dubla decat aroma boiliesurilor..

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 19 Iul 2004 20:43

Incearca-l pe ala din sprayurile Bait Soak de la Nutrabaits . Nu e mult 10 ml din modelul asta . Ulei esential concentrat nu am gasit pina acum dar e foarte bun asta de care ti-am spus mai sus . In plus aroma o pun asa ca sa fiu eu impacat - dar piperul asta in apa e foarte bun si el aduce pestii chiar de departe .
O alta varianta in loc de piper - mai ales toamna si primavara este usturoiul ( acelasi cu al lui Iliuta :lol: )

Avatar utilizator
Musaro Adriano
veteran
Mesaje: 705
Membru din: 29 Ian 2003 15:02
Localitate: torino italy

Mesaj de Musaro Adriano » 19 Iul 2004 21:09

salut iliuta, ai dreptate: Nu are rost ulei in dip (nu se amesteca?) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
minchia le risate!!!!!!!!!!!!

Avatar utilizator
patabum
senior member
Mesaje: 441
Membru din: 22 Sep 2003 17:55

Mesaj de patabum » 28 Iul 2004 09:28

Eu imi fac dipul f(x) de boilies astfel:

- 20% lichior (capsunata, fructe de padure, etc)
- 50% sirop natural (capsuni, fructe de padure, etc)
- 10% ulei (de masline, de peste daca am pus faina de peste, etc)
- 10% indulcitor (miere sau zahar brun)
- 10% aminoacizi + betaina + praf de usturoi sau scortisoara

Nu e fancy, e ieftin si pentru mine functioneaza intotdeauna, cu exceptia cazurilor cand am boilies 50/50. Nu stiu de ce, am observat ca daca merg cu 50/50 (intotdeauna vara), prind mult mai bine daca nu folosesc dip sau daca tin boilies-urile doar in sirop + lichior.
Boilies-ul il tin f(x) de cat de tare este si cat de uscat. Daca sunt proaspete (4-5 zile) il tin intre 15 si 30 minute. Daca sunt mai vechi si tari, le tin si 10 ore.

Scrie răspuns