Bilele de la Carp Zoom
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Bilele de la Carp Zoom
Daca a folosit pana acuma cineva aceste bile indiferent de aroma si cu ce rezultate, as fi si eu curios, mi se par destul de ieftine in comparatie cu alte produse (probabil ca fiin din ungaria iar eu sun la granita).
Sunt curios pentru ca am folosit niste arome de la carp_zoom cu succes curios daca si bilele de la ei sunt la fel.
Sunt curios pentru ca am folosit niste arome de la carp_zoom cu succes curios daca si bilele de la ei sunt la fel.
daca bilele sunt proaspete,moi,nu trebuiesc activate decat daca trec o iarna peste ele sau s-au intarit f.tare
dipul e cel mai bun atractant ,ca sunt bilele moi sau tari
cele mai eficiente sunt bilele tari si tinute in dip cat mai mult timp,captura pe anul asta o detin
la o bila dipata de anul trecut
bilele mai bine le activezi bagandu-le in csl decat in apa
singurele read made-uri in care am incredere sunt cele de la nutrabait dar le prefer pe cele facute manual
dipul e cel mai bun atractant ,ca sunt bilele moi sau tari
cele mai eficiente sunt bilele tari si tinute in dip cat mai mult timp,captura pe anul asta o detin
la o bila dipata de anul trecut
bilele mai bine le activezi bagandu-le in csl decat in apa
singurele read made-uri in care am incredere sunt cele de la nutrabait dar le prefer pe cele facute manual
carp is not crap
nu stiu ce vrea sandu p sa spuna cu activarea bilelor, dar din ce imi pot da seama stiu sigur ca greseste. Activarea anumitos bile are loc doar la contactul cu aerul si doar daca contin o substanta activatoare. Activarea are loc cand zaharurile,enzimele,proteinele si ce o mai contine lichidul activator, intra in contact cu aerul.
Sa nu confundam hidratarea cu activarea.
Sa nu confundam hidratarea cu activarea.
- marian_oprea
- member
- Mesaje: 126
- Membru din: 15 Sep 2007 21:55
Mikecarp, nu vreau sa deviez de la subiectul topicului, insa explicatia ta mi se pare usor imprecisa.
Lichidul activator, asa cum il numesti tu, nu activeaza bilele, insa contine enzimele (fermentii) care odata intrate in contact cu zaharurile, lipidele, proteinele etc, din compozitia mixului, incep sa lucreze. Urmeaza fierberea si imediat congelarea sau dezhidratarea rapida a boiliesurilor. Procesul odata inceput este ireversibil, iar dezhidratarea sau congelarea boiliesurilor au ca scop trecerea lui intr-o stare inactiva.
Activarea boiliesurilor este sinonima cu activarea acestui proces enzimatic tinut pana atunci in repaos prin dezhidratare sau congelare. Pentru ca acest proces sa functioneze are nevoie de aer si apa, obtinuta prin decongelare sau prin simpla udare a boiliesurilor dezhidratate. Pe scurt, activarea se face doar cu apa si aer si doar anumitor boiliesuri care au acest proces enzimatic intr-o stare inactiva.
Remus are dreptate, ready-made-urile, chiar daca se numesc Trigga, nu pot fi activate. Conservantii pe care ii contine un ready-made au rolul de stopa exact enzimele care fac dintr-un boilies unul activ. Asta este motivul pentru care Mainline nu are versiuni ready-made pentru celebrele sale boiliesuri active ( Active-8, Grange CSL, Assassin-8, Pro-Active Pineapple etc), ci doar congelate.
Sandu, o altfel de activare a boiliesurilor nu exista, iar notiunea, intrata deja in folclor, se confunda, in cele mai multe cazuri, cu hidratarea. Sunt doua procese complet diferite.
Lichidul activator, asa cum il numesti tu, nu activeaza bilele, insa contine enzimele (fermentii) care odata intrate in contact cu zaharurile, lipidele, proteinele etc, din compozitia mixului, incep sa lucreze. Urmeaza fierberea si imediat congelarea sau dezhidratarea rapida a boiliesurilor. Procesul odata inceput este ireversibil, iar dezhidratarea sau congelarea boiliesurilor au ca scop trecerea lui intr-o stare inactiva.
Activarea boiliesurilor este sinonima cu activarea acestui proces enzimatic tinut pana atunci in repaos prin dezhidratare sau congelare. Pentru ca acest proces sa functioneze are nevoie de aer si apa, obtinuta prin decongelare sau prin simpla udare a boiliesurilor dezhidratate. Pe scurt, activarea se face doar cu apa si aer si doar anumitor boiliesuri care au acest proces enzimatic intr-o stare inactiva.
Remus are dreptate, ready-made-urile, chiar daca se numesc Trigga, nu pot fi activate. Conservantii pe care ii contine un ready-made au rolul de stopa exact enzimele care fac dintr-un boilies unul activ. Asta este motivul pentru care Mainline nu are versiuni ready-made pentru celebrele sale boiliesuri active ( Active-8, Grange CSL, Assassin-8, Pro-Active Pineapple etc), ci doar congelate.
Sandu, o altfel de activare a boiliesurilor nu exista, iar notiunea, intrata deja in folclor, se confunda, in cele mai multe cazuri, cu hidratarea. Sunt doua procese complet diferite.