specia Cteno
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- veteran
- Mesaje: 678
- Membru din: 10 Aug 2004 13:32
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
La porumb testoase si la pufuleti ( pe buna dreptate atacati de carasi) cteni. Diferenta cea mai mare dintre pufuleti si boabe ii faptul ca pufuletii plutesc singuri in timp ce boabele trebuiesc ajutate, cind zic asta ma gindesc la cteno, binenteles. Consider ca boabele de porumb sint mai bune la cteno decit pufuletii.
Fir Intins!!!
Fir Intins!!!
-
- veteran
- Mesaje: 678
- Membru din: 10 Aug 2004 13:32
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
@daniel costache
am citit si eu ultimul nr. referitor la canepa fiarta, dvs. spuneti ca este mai performanta prajita si macinata. O fierbeti dupa aceea? O mai combinati si cu alt ceva?
Care sunt cantitatile in Kg pentru o nadire, 24 ore de pescuit, 4 lansete?
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
am citit si eu ultimul nr. referitor la canepa fiarta, dvs. spuneti ca este mai performanta prajita si macinata. O fierbeti dupa aceea? O mai combinati si cu alt ceva?
Care sunt cantitatile in Kg pentru o nadire, 24 ore de pescuit, 4 lansete?
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
rgds
- Daniel Costache
- veteran
- Mesaje: 857
- Membru din: 14 Mai 2004 21:02
- Localitate: Constanta
- Contact:
Cred ca m-ai inteles un pic gresit. Folosesc deopotriva canepa incoltita si cea prajita. Astfel: in paste numai canepa prajita (cu toate ca in ultima perioada am cam renuntat la folosirea acestora) 5-10% din compozitie; in nada pentru o zi (~ 4kg) pun o punga de canepa incoltita (~250g) si jumatate prajita; in amestec cu porumb si birdfood ~ 10% din cantitatea finala; pentru boilies folosesc retete "consacrate" pentru ca sunt la inceput de drum in domeniu.
Canepa incoltita: 24h in apa, fiarta 20min, racita brusc cu apa rece.
Canepa incoltita: 24h in apa, fiarta 20min, racita brusc cu apa rece.
Salutari din Miami
- Daniel Costache
- veteran
- Mesaje: 857
- Membru din: 14 Mai 2004 21:02
- Localitate: Constanta
- Contact:
Pentru ca nu am gasit partener pentru a merge la Peris am sa merg la o balta unde mi s-a spus ca ar merge foarte bine porumbul. Asa ca am pregatit un amestec de 1kg porumb uscat, 500g porumb de floricele, 250g canepa, 250g birdfood (mancare pentru pasari cumparata de la orice magazin pentru animale de companie 40000-50000 lei/kg), 250g grau, porumbul de pe 3 stiuleti (porumb nou), 500g zahar brut nerafinat (dar mai buna este melasa sau mierea), coriandru (cat iei intr-o mana), 300ml Scopex de la Sensas. Totul pus intr-o caldare cu capac, infasurata cu o patura groasa si turnata apa clocotita pana acopera amestecul . In 24h ar trebui sa inceapa sa fermenteze.
Salutari din Miami
Eu o sa folosesc maine o reteta asemanatoare pentru nadit. Difera aroma, eu pun Sensas Aromix Carp, si inlocuiesc porumbul uscat cu ~1kg de porum in lapte. Noroc ca prietena mea o sa scoata boabele de pe stiuleti. Porumbul in lapte nu il oparesc iar canepa o prepar separat si este in proportie mai mare, ~ egala cu porumbul. Uneori adaug si linte (cel rosu se unfla mai tare).