Buna ziua la toata lumea!
Am venit saptamana trecuta de pe Prut... sunt multe de zis.
Am fost in prima zi chiar sub barajul Stanca Costesti pe lacul de linistire unde se zicea ca e peste.. e peste(fitofag la peste 40 kg, somn putin, crap romanesc putin, mreana, avat, salau si bibani... toate mari si cel mai frumos se si recolta) Nu am ramas ca pt ce pesti am fost noi pregatiti nu erau in apa sau foarte putin in sensul ca nu se prea prind(somn si crap)si ne temeam ca momeala vie avea sa se strice. Informatiile ni le-au dat localnicii. A doua zi la spusele unui "cunoscator " am fost pe o balta unde cia e o groapa adanca si e crap si somn mare... dc ma credeti nici caras nu era pe balta respectiva... doar babusca mica( era o balta cam de 40 ari cel mult) care era legata la bratul mort al Prutului.. era tot aproape de barajul de linistire. A treia zi pt a treia oara am impachetat cortul si am plecat deasupra barajului... in sfarsit cand am vazut apa am zis ca asta e locul... mai ales ca din zona s-au prin si crap mare si somn mare si destul de mult. Toate frumoase pana pe la ora 1 noaptea de cand a inceput sa creasca apa in urma unei viituri foarte puternice. Apa a crescut cam 50 cm inaltime... aprox 7 metri de-a lungul malului... ne gandeam ca pana la amiaza in ziua urmatoare avea sa ne ia cu tot cu cort... in conditiile astea am hotarat ca nu are rost sa ramanem.. dc nivelul apei nu e cat de cat stabil pestele nu prea mananca(cred ca am dreptate). Bine.... am bagat momeala in apa si dimineata cand am ajuns si seara si erau insirate in apa cam 15 bete cu toate momelile posobile... nioci macar bibanul nu a mucat. A cincea zi am plecat pe un lac din judetul Botosani... cu H ceva.. Hancesti parca.. lac tare frumos si sdupa revolutie cu foarte mult peste in el.. crapi pana la 15 kg si unii peste, se prindeau destul de des... acum nu a mai ramas decat foarte departe de mal unde ii dau de mancare si destul de putin pt ca lacul se recolteaza si se creste fitofag in el.
Am ajuns sambata noaptea pe la 11 pe lac si pana duminica seara pe la 9 aveam prins doar eu singur cam 15 kg de caras si puiet de crap... nici un peste mai mare de 200 g doar un ciortan cam de un kil juma care chiar mi-a dat emotii cand am vazut batul ca se indoaie mai mult decat normal(comparativ cu super carasii). Deci... dupa 6 noppti parca... 4 dormite in cort, 2 pe bancheta din fata a unei dacii din 90 super coapta... tantari o gramada... multe milioane bagate in momeli, mancare, benzina(am facut cam cu 300 km mai mult decat era programat)m-am ales cam cu 14 kg de caras.. la crapsori le-am dat drumu ( cu toate ca localnicii il pastreaza) si reusita de a face cortul cam in 8 minute... pe cronometrate.
Cu tioate astea... zona tare tare frumoasa, m-am simtit foarte bine( foame macar nu am rabdat) moldovenii tare simpatici toti si saritori, cel putin peste care am dat noi.
Poate nu ma credeti dar dupa 15 septembrie ma duc iarasi vreo patru zile... nu ma las pana nu prind un crap din apa aia.
Pt domnul Ioan S., mai in aval... la Stefanesti a mai fost cineva cunoscut si mi-a zis ca inafara de stiuca destul de mare, babusca, platica si biban nimic.
Numai bine la toata lumea!
Pt cei dornici de aventuri pe Prut
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Pt cei dornici de aventuri pe Prut
Cand pestele se hotareste sa ia momeala... onoreaza pescarul, cand pescarul pescuieste sportiv... onoreaza pestele
Cu asta cred ca o sa ne alegem in curand:cu banii cheltuiti si prostii plimbati, vb lu' bunica-miu' (asa e vb , fara suparare)! Fir intins data viitoare! www.xxx.ro/crap