Cu cite lansete pescuim?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Vlad Pavlovici
senior member

Mesaj de Vlad Pavlovici » 02 Sep 2004 09:44

Cornel, fara discutie, Sky Pod-ul Fox e foarte mobil, putand fi ridicat din plan orizontal pana aproape de verticala, unde ajunge sa semene cu suporturile pentru pescuitul marin, de pe plaja. Insa numele lui (sky = cer) arata ca a fost conceput pentru a permite o ridicare extrema, proiectand vergile cu varful spre cer. Aici se deosebeste de oricare alt suport. Nu cunosc un alt rod pod care se poate inalta atat, nici macar Carp'O Extreme de la Amiaud.

N-as zice insa ca marii pescari ai lumii folosesc aceasta pozitie. Unii da, altii nu. Depinde despre cine vorbim cand spunem "marii pescari" si, mai ales, depinde de contractele comerciale ale acestor pescari! Te referi la Tim Paisley? Tim da cu suporturi individuale, fara rod pod, sau cu rod-pod-uri simple, de tip quattro pod (trepiedurile sunt rareori folosite in Anglia, nu stiu de ce, chiar si cele mai bune suporturi, Fox Sky Pod, Solar Globetrotter, Cygnet Grand Sniper, sunt tot quattro pod), care nu permit pozitii spectaculoase. De altfel, cand plantezi montura la 400 de metri, nici un rod pod nu poate evita ca sute de metri de fir sa stea pe fund. Te referi la un Steve Briggs, Simon Crow sau Rob Hughes (pana acum, am enumerat numai campioni mondiali)? Pe toti i-am vazut doar cu suporturi simple. In schimb, Lagabbe foloseste un Sky Pod, Townley are si el unul, dar si Townley si Lagabbe au contracte de consultanta cu Fox. In nici un caz nu vreau sa spun ca Sky Pod-ul nu-si merita banii sau ca-l folosesc numai cei care trebuie sa-i faca reclama, vreau doar sa spun ca pescarii straini pe care ii socotim "mari pescari" pescuiesc in moduri foarte diverse si adesea au pareri divergente despre o multime de lucruri, exact cum avem si noi.

As putea da destule exemple, dar nu e locul, si asa am arestat acest topic cu divagatii. Mai bine raspund la intrebarea initiala: cate lansete? In cazul meu, patru, daca mi se permit.

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 02 Sep 2004 10:52

Vlad, nu cred ca aceasta discutie deranjeaza pe cineva atita timp cit si eu si tu si ceilalti avem a invata sau lamuri lucruri interesante.
Scoala engleza e scoala engleza. Asa e Tim Paisley foloseste suporti individuali dar pozitia lansetelor e usor spre cer.
Steve Briggs, Simn Crow sau Rob Hughes Au crescut la "academia" Paisley.
Lagabbe, Becker sau Grabmayer au scoala Franco-Germana preferind stilul virful spre cer. Ultimi 2 tot campioni mondiali.
Ce vreau sa spun? ca pescarii romani au inceput sa asimileze tehnici de la marii pescari.
Eu, tu, si mai sunt citiva care folosesc ski-pod, nu din interese comerciale, ci pur si simplu crezind ca asta e stilul care ni se potriveste.
Pescuitul plantat nu l-am luat in discutie fiind total diferit.
Ultima oară modificat 02 Sep 2004 15:07 de către cornel rosioru, modificat 1 dată în total.

Vali
member

Cu cite lansete pescuim?

Mesaj de Vali » 02 Sep 2004 14:55

Numarul de lansete este determinat si de locul in care pescuiesti, asa cum a spus si IoanS. Eu pescuies mai mult in ape publice si de aceea folosesc doar 2 lansete. De cele mai multe ori pescuiesc in ape curgatoare, iar pozitia lansetelor este intotodeauna cu varful in sus, asezate oblic pe cursul apei. In felul acesta evit ca firele si montura sa fie umplute repede de buruienile pe care le aduce curentul (de umplut, le umple oricum). Folosesc suporti individuali pentru ca sunt mai usor de transportat si imi dau mai multa independenta de miscare.
Vali

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 02 Sep 2004 15:14

Corect, numai ca am luat in discutie pescuitul pe iazuri unde se pescuieste exclusiv la crap.
Pescuitul pe riu e cu totul altceva.
Cornel Rosioru
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA.
www.crapmania.ro

DD
member

Mesaj de DD » 02 Sep 2004 16:55

De obicei folosesc doua, maxim trei lansete in functie de loc si aglomeratie. La inceput instalez trei lansete si daca am prezentari frecvente scot una pe mal si raman cu doua in apa, daca nu, raman toate trei in apa.
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu

Kulcsar Laszlo
Site editor

Mesaj de Kulcsar Laszlo » 14 Iun 2005 19:04

Imi poate da cineva cateca detalii despre suportul telescopic pentru avertizor (dublu) de pe magazinul on-line? pret: 320.000 lei

Cum sunt? Din ce sunt facute? Nu se clatina pe timp cu vant?

Dani Hentiu
maniac

Mesaj de Dani Hentiu » 14 Iun 2005 19:08

nu se clatina la vint si sunt bine facutzi,sunt de preferat daca vrei sa potzi sta si cu virfurile betzelor in sus
><)))°>-------- Dani

Kulcsar Laszlo
Site editor

Mesaj de Kulcsar Laszlo » 14 Iun 2005 19:10

Ma cam bate gandul sa le cumpar Imi trebuie mai multe bucati de aceea am intrebat, mersi de raspuns. Materialul e din ...?

Scrie răspuns