Se inaspreste legea

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

mugurel
member

Se inaspreste legea

Mesaj de mugurel » 30 Sep 2004 10:41

Chiar acum am auzit la radio despre o OU care interzice si detinerea plaselor monofilament (nu numai utilizarea), precum si alte sanctiuni mai dure (amenzi penale pana la 800 mil) pentru pescuit electric, pescuitul delfinilor, etc.
Poate se si urmareste respectarea ei!

pescarel
junior member

Mesaj de pescarel » 30 Sep 2004 10:51

Ar fi super!

DD
member

Mesaj de DD » 30 Sep 2004 13:07

Mai unde traiti. Nu este suficiet sa ai lege. Trebuie sa ai vointa sa o aplici si mai ales sa o aplici egal la toti.
Sti cum este si cu legea circulatiei, daca trecem in aceias intersectie eu si senatorul X eu pe galben el pe rosu si beat, mie imi ia carnetul si lui ii face semn sa treaca.
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu

V_B
new member

Mesaj de V_B » 30 Sep 2004 13:12

Ar fi ceva de genul:
----
În scopul protecţiei resurselor piscicole, sunt supuse interdicţiei următoarele acţiuni şi activităţi:
a) mutarea, deteriorarea sau distrugerea semnelor indicatoare de reglementare a pescuitului;
b) recoltarea stufului, papurii, rogozului şi a altor plante acvatice, fără autorizarea proprietarului sau beneficiarului de folosinţă piscicolă;
c) închiderea cu orice fel de materiale şi unelte de pescuit a gârlelor, canalelor, privalelor de legătură cu lacurile, bălţile şi terenurile inundabile, dacă prin aceasta se împiedică accesul sau se capturează peştii care migrează în timpul viiturilor ori în perioada de reproducere, precum şi scurgerea liberă a apelor o dată cu resursele piscicole din ele;
d) modificarea regimului de scurgere a apei, în scopul practicării pescuitului, fără acordul administratorului;
e) distrugerea sau degradarea digurilor, barajelor şi canalelor pescăreşti, taluzurilor şi malurilor înierbate, precum şi distrugerea, degradarea sau micşorarea zonelor de protecţie a apelor;
f) aşezarea uneltelor de pescuit fixe sau în derivă pe mai mult de două treimi din lăţimea râului, gârlelor sau canalelor;
g) reducerea din culpă a debitelor de apă, dacă prin aceasta se periclitează existenţa resurselor piscicole;
h) folosirea, cu orice titlu, de năvoade, voloace, setci, ave, prostovoale, vintire, taliene, precum şi alte tipuri de unelte de pescuit comercial, de către persoane fizice sau juridice neautorizate, aruncarea sau depozitarea rumeguşului, deşeurilor menajere şi zootehnice şi a oricăror materii şi materiale, produse şi substanţe poluante pe malul şi în apele care fac obiectul acordului;
i) pescuitul electric, pescuitul cu materiale explozive, cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, pescuitul cu plase din fire monofilament şi cu orice alte unelte înţepătoare şi agăţătoare;
j) pescuitul în scop comercial cu unelte din plasă cu mărimea laturii ochiurilor sub dimensiunile minime prevăzute în prezentul regulament.

... la care se adaugă mega-amenzile mult aşteptate. Poate şi ceva puşcărie.

DragosI
junior member

Mesaj de DragosI » 30 Sep 2004 13:34

nu se vor aplica aseste legi privitoare la braconaj cu monofilament, curent si alte instrumente. de exemplu cine a fost pe Dunare sau in Delta a vazut sigur salupe cu motoare super puternice, salupe a caror valoare depasesc 50.000 mii EUR, folosite la braconaj. trec in viteza baga curent aduna peste care iese, in caz ca vine vreun control fug ca racheta sau daca e groasa arunca aparatul. In cel mai rau caz ii prinde si scapa in 24 de ore cu spaga. Problema e ca pestele curentat care nu moare ramane invalid intr-un fel si nu se mai reproduce, si i se stopeaza si cresterea, foarte mult peste din delta sau dunare e in situatia asta. Deci legea s-ar aplica de anumiti oameni CORECTI care nu se uita la cateva zeci de kile de peste spaga sau cateva sute de euro. Eu nu am auzit sa fi dat filiala sau organele abilitate amenda pana acum la vreun braconier dotat cu ce am spus mai sus, de obicei se da amenda la acei lipoveni cu monofilament sau la amatori cu diferite plase mici, care prind cantitati mici de peste si doar cat sa le ajunga sa traiasca, nu sa scoate gramezi de bani, nu reprezinta o afacere pt ei ci mai mult un servici. Deci braconajul asa-zis industrial nu se va termina prea curand dupa opinia mea.

mugurel
member

Mesaj de mugurel » 30 Sep 2004 14:16

Am zis ca s-a inasprit legea nu aplicarea ei. Legi se fac sunt de acord, dar daca cei care trebuie sa vegheze ca acestea sa se aplica nu isi fac datoria ......

patabum
senior member

Mesaj de patabum » 30 Sep 2004 14:31

Smecheria e cam asa:

Faci legi ca sa bifezi capitole la aderare. Uiti insa sa faci normativele (adica sa explici cum se aplica legea) sau le faci foarte tarziu sau le faci evaziv. Sau, daca e groasa tare, transferi responsabilitatea catre un organism guvernamental si dupa aia incepi sa plangi ca nu ai resurse, buget, etc. Faci rost de buget de pe la fraierii de afara, bagi o licitatie de ochii lumii, pui mana pe bani si tot asa...
In felul asta miorita isi canta in continuare balada si toti cei implicati zambesc cu gura pana la urechi: UE are un partener care abia asteapta sa cotizeze la bugetu' comun si sa imparta contracte unde trebuie drept multumire, Romanica bifeaza capitole la aderare, partidul de guvernamant ne-a bagat(o) in (m)UE, parlamentarii implicati direct sau indirect au ceea ce au vrut si isi vad in continuare de ale lor, pestele se vinde bine merci in continuare prin piete, bile, carfururi, metrouri si altele asemenea si noi ne aliniem constiinciosi sa votam, ca asa sade bine romanului.

Gyorg
new member

Mesaj de Gyorg » 30 Sep 2004 15:29

Exista totusi o problema la care nu am vazut niciodata reactii :
Ok braconierul - braconeaza dar ce face cu el ? exista piata de desfacere pentru ca:
In RO poti cumpara peste de oriunde ex: din barca , de la Giurgeni - Vadul Oii unde stau baietii cu mainile cascate , de la coltul strazii , etc.
Oamenii opresc si cumpara nu se intreaba : cum a fost pestele prins ?
sau macar nu se gandesc la ei : de cate zile o fi prins , ce surprize ma asteapta acasa.
Pestele se poate achizitiona , conform legii numai de la unitatile piscicole autorizate care au un plan de recoltare pe o anumita perioada de timp.

Eu va intreb de ce nu exista un singur exemplu de achizitie frauduloasa in speta evaziune fiscala pentru un astfel de comert ? pentru ca nu ar mai fi nevoie sa alergi dupa brac. cu super salupe si sa probezi fapta ?

Daca urmaresti desfacerea este foarte simplu sa ajungi la furnizor ,daca se vrea cum bine stiti si voi.
Lucian Constantin
Clubul Pescarilor de Rapitor

Dani Hentiu
maniac

Mesaj de Dani Hentiu » 01 Oct 2004 11:13

Pe romin numai cu forta il potolesti,degeaba exista lege.Poate cu niste conducatori straini ar mai fi o solutie.

DragosI
junior member

Mesaj de DragosI » 01 Oct 2004 11:29

se cumpara de la braconieri pt ca este ieftin. CRAP - magazin = 90-150 mii lei kg
la braconieri 30-80 mii lei.
e clar de unde cumpara majoritatea, nu?
Si aia la coltul strazii nu mai stau cu pestele, iti arata cu mana atat, tocmai ca sa nu-i ia nimeni la intrebari, nu au pestele acolo il tin acasa. Daca opreste garda si il intreba nu are ce sa-i faca nu au nici o dovada stiti f.b.
Tot pe balta trebuie sa-i prinda...

Scrie răspuns