Mi-as permite o observatie, priviti amandoi Romania prin prisma experientelor de pe doua continente diferite. Ambele tari sunt dezvoltate economic si civilizate. Dar in vreme ce Canada populeaza zonele forestiere cu emigranti de te miri unde, Germania nu stie cum sa scape de ei.
La categoria glume pe propria piele, va zic si eu doua:
In Geneva un tip m-a intrebat daca Romania e locuita de tigani, n-a spus-o cu rautate, se vedea pe fata lui ca vroia sa faca conversatie dar alta chestie nu cred ca-si aducea aminte despre Romania, banuiesc ca vazuse el ceva la tv despre tigani. I-am raspuns si eu ca e locuita de caini .... cu covrigi in coada

In State ne pregateam de un picnic, am facut cunostinta cu un tip care urma sa vina cu grupul nostru. S-a vazut clar pe fata lui ca Romania nu-i spunea absolut nimic. S-a intors a luat una din sticlele cu vin pe care le adusese a ridicat-o in aer si de unde pana atunci vorbise pe un ton normal acum se rastea la mine de parca eram surd: Do you drink wine???? Am luat o fata cat am putut de serioasa: Sorry, never .... only beer for breakfast!! Daca l-ar fi traznit, n-ar fi fost asa de buimac ...
Si imi aduc aminte ca era unu' Lovinescu, a spus el o chestie de i-au sarit in cap toti intelectualii vremii .... hmmm, tare ma tem ca avea dreptate...