USA 2005

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

mirceaef
veteran

Mesaj de mirceaef » 28 Iul 2005 15:53

Moose si Cosmin, mai usor cu volumele, ca-l fortati pe Iliuta sa faca upgrade la server :lol: :lol:

Mi-as permite o observatie, priviti amandoi Romania prin prisma experientelor de pe doua continente diferite. Ambele tari sunt dezvoltate economic si civilizate. Dar in vreme ce Canada populeaza zonele forestiere cu emigranti de te miri unde, Germania nu stie cum sa scape de ei.

La categoria glume pe propria piele, va zic si eu doua:
In Geneva un tip m-a intrebat daca Romania e locuita de tigani, n-a spus-o cu rautate, se vedea pe fata lui ca vroia sa faca conversatie dar alta chestie nu cred ca-si aducea aminte despre Romania, banuiesc ca vazuse el ceva la tv despre tigani. I-am raspuns si eu ca e locuita de caini .... cu covrigi in coada :lol:

In State ne pregateam de un picnic, am facut cunostinta cu un tip care urma sa vina cu grupul nostru. S-a vazut clar pe fata lui ca Romania nu-i spunea absolut nimic. S-a intors a luat una din sticlele cu vin pe care le adusese a ridicat-o in aer si de unde pana atunci vorbise pe un ton normal acum se rastea la mine de parca eram surd: Do you drink wine???? Am luat o fata cat am putut de serioasa: Sorry, never .... only beer for breakfast!! Daca l-ar fi traznit, n-ar fi fost asa de buimac ...

Si imi aduc aminte ca era unu' Lovinescu, a spus el o chestie de i-au sarit in cap toti intelectualii vremii .... hmmm, tare ma tem ca avea dreptate...
EFM
Carping Club

mirceas
veteran

Mesaj de mirceas » 28 Iul 2005 18:37

@cornel rosioru: problema nu se pune ca nu ai unde face un pescuit de calitate in Romania ci mai degraba ca sunt cam putine locuri cu adevarat bune sau peste masura multora dintre doritori (ca si distanta, costuri). sa zicem ca mie imi convine situatia mea (si matale si altora de pe aici), atata timp cat am timpul necesar si imi permit sa dau fuga des in jurul Bucurestiului, in Calarasi etc. majoriteatea insa ar vrea sa mearga si ei la un pescuit de crap adevarat dar se uita in jur si realizeaza ca nu au unde merge. mare pacat...

situatia asta nu se aplica insa si dincolo (Franta, Germania, Spania, Anglia, Ungaria), deoarece in general cam in orice zona ai fi, ai sansa de a nu fi chiar departe de un loc bun pentru pescuit (ca e balta, lac, fluviu sau rau). poate exagerez dar cel putin eu asa vad situatia...

chestia asta e si ca si cu yahting-ul la noi. la Marea Neagra conditiile sunt cam vitrege pentru un astfel de hobby. daca vreau sa fiu proprietar de yaht ma vad fortat sa il inregistrez si sa il tin intr-un port prin Germania, Croatia sau mai stiu eu pe unde... si nu te oftici cand stii ca ditamai marea e langa tine?

asa si cu pescarii... desi ne inconjoara zeci de ape, daca dorim un pescuit asa cum vrea sufletelul nostru tre' sa batem sute de km cu acareturile dupa noi.

@mirceaef: apropo de chestia cu tiganii, ani in urma in Germania mancam la o cafeteria cu cativa colegi romani si niste polonezi, spanioli... incercand sa faca niste conversatie, polonezii ne-au intrebat mirati cum de suntem albi (eu fiind saten spre blond) ca ei nu vazusera decat romani cu tenul foarte inchis si credeau ca asa e neamul nostru. acum pot sa inghit orice, dar atunci mi-a cazut chestia in cap ca o stanca...
fir intins!!

www.carpfishing.ro

florin plesu
member

Mesaj de florin plesu » 28 Iul 2005 19:08

@ cornel rosioru
1. de aproximativ 4 ani
2. e o promisiune???? :lol: :lol: in ceva mai mult de o saptamana sunt in romania! o gasesc eu cumva!! :lol: :lol: intreb prin germania unde e shi tot aflu.>........!! :lol: :lol: eu ma bag.....sa vedem daca dumneata esti disponibil......

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 28 Iul 2005 19:51

@florin Plesu
daca nu gasesti Romania suna la 0744/641 951 si te indrum eu. :lol: Cind ajungi in Bucuresti, gasim noi o oaza unde sa ne simtim bine si sa prindem un peste. :lol:

@ mirceas
Stiu, ai perfecta dreptate, balti bune sunt putine. Si pretul e cam mare. Nici eu nu compar Romania cu Franta, Anglia, Germania etc. Discutia insa era alta. Eu am spus ca pescarii de competie cunosc si recunosc citeva balti bune din Romania. Ca discutia a scapat in alta directie, asta e. :lol:

mirceas
veteran

Mesaj de mirceas » 28 Iul 2005 20:35

cred ca si pescarii care nu sunt de competitie cunosc si recunosc cam aceleasi balti... sa speram ca se vor inmulti... baltile (de calitate), nu numai pescarii. :lol: :lol:
fir intins!!

www.carpfishing.ro

carp brigade
junior member

Mesaj de carp brigade » 28 Iul 2005 21:31

Cornel rosioru a scris:

Dupa cum ai spus si tu, prin alte parti cunostintele de geografie invatate la scoala sunt cam saracute. Eu spun ca nici istorie nu se invata prea mult. Noi Romanii, cunoastem mai mult decit ei istoria germaniei. As merge mai departe si te-as intreba ce limbi mai vorbesc nemtii in afara celei materne? Dar francezii ? dar englezii ?
Pe cind in Romania un absolvent de liceu vorbeste bine cel putin o alta limba.
De aici si confuzia lor. Pe urma te-ai uitat atent la un neamt? E sarac sufleteste. Nu stie sa se distreze, nu stie sa se bucure de ce-i frumos, nu stie sa aprecieze placerile vietii. E un fel de robot care munceste, cistiga bani pt. a-si platii impozitele, a intretine familia si eventual iese la sfirsit de saptamina la iarba verde sa bea citeva beri, dar si alea sa fie nemtesti.
Pai de unde sa stie el saracu, unde-i Romania cind pt. asa ceva nu a fost programat ?

Traiesc de multi ani aici, pot sa va asigur ca nu aveti dreptate! Pe ce baza faceti afirmatiile accestea? :roll: Ati trait cu nemtii multi ani impreuna? Ii cunoasteti asa de bine? Ati lucrat cu ei multa vreme?
ceea ce ati spus sint doar PREJUDECATI.
Si din pacate sint foarte multi oameni care trateaza ROMANII numai din prejudecati si credeti-ma sint multe, cu regret nu cele mai bune.Este tragic.Am spus acestor oameni sa nu mai judece asa ROMANIA pina nu o cunosc indeaproape,unii siau dat chiar silinta si au reusit sa faca din Transilvania telul mai multor concedii.
Dar dupa cum vedem ce scrie Iliuta sub mesajele lui, uni nu se obosesc sa-si faca o parere propie despre un anumit lucru si iau o parere gata facuta (de la altii) transmitind-o mai departe.Ma repet PACAT!

cu respect

P.S. Pentru convingerea D-stra, un procent extraordinar de mare de tineri in jurul la 17-18 vorbesc cel putin (de obicei 2 la liceeni) o limba straina CURENT.Va asigur.
Vrei sa fi o zi fericit, atunci imbatate!
Vrei sa fi un an fericit,atunci casatorestete!!
Vrei sa fi toata viata fericit,dute la pescuit!!!

danr
Site Admin

Mesaj de danr » 28 Iul 2005 22:00

parerea mea este ca ai nostrii sunt la fel de ignoranti ca ai lor, intrebati-i care sunt vecinii elvetiei si o sa vedeti ca habar-n-au
daca au auzit de sua, germania etc este din filmele de la televizor sau pentru ca au auzit ca se traieste bine acolo si le-ar place sa emigreze..
asa ca....
eventual poate mai stiu ca cea mai buna bere germana e becks :lol:

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 29 Iul 2005 08:10

Asta cam asa e. Noua generatie de la noi seamana din ce in ce mai mult cu tinerii de dincolo. Ignoranti si dezinteresati de ce se intimpla in jurul lor.
Oricum am extins discutia mult si ne-am indepartat de la subiect.
Fiecare are dreptul sa traiasca si sa munceasca unde considera el ca e mai bine. Mi se pare normal sa privrsti si sa gindesti la fel ca cei ce te-au adoptat.
Eu ma simt bine aici, dar asta nu ma impiedica sa vin in tara voastra de adoptie sa fac un pescuit :lol: Si nici nu ma dau in laturi cind unul dintre voi vine in Romania si vrea sa faca un pescuit pe cinste. :lol:

florin plesu
member

Mesaj de florin plesu » 29 Iul 2005 08:20

atunci............pe cinste sa fie nea cornele! :lol: :lol: cum am ajuns te am sunat!!!!!!

carp brigade
junior member

Mesaj de carp brigade » 29 Iul 2005 11:34

Acum sint in drum spre voi... daca merge totul bine Duminica sint pe balta la voi.Va gasesc acolo?
Vrei sa fi o zi fericit, atunci imbatate!
Vrei sa fi un an fericit,atunci casatorestete!!
Vrei sa fi toata viata fericit,dute la pescuit!!!

Scrie răspuns