Boilie-suri

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Pop Florin
veteran

Mesaj de Pop Florin » 06 Mar 2007 21:20

bala scrie: acelasi lucru l-as astepta si eu din partea ta...si mai mult chiar, m-as astepta ,asta in caz ca vrei sa mai dialogam,sa renunti la a ma categorisiri gen: aberant,"pui de zmeu" ,etc...
tu pe ce documentatie sau/si argumente te bazezi cand afirmi:
..."dar am boilis ready made la 35 ron de la firme consacrate care nu se joca cu un mix bazat pe faina de soia ....... asa ca termina cu aberatiile , documenteaza-te si apoi vorbeste "....????????????

chiar daca nu stii cu exactitate ce contine un mix,cel putin pe ce baza este..poti banui.
de exemplu:ca tot ai pomenit de red hering de la solar,fiind un fishmeal este clar ,sau ma rog, POTI BANUI ca e pe baza de faina de peste...
dar in cazul S&O de la solar,poti banui pe ce baza este?????
dar un birdfood de la o firma consacrata cam ce crezi ca are la baza????
in nici un caz praf de aur :mrgreen: ,mai degraba fina de soia... ;-)
parerea mea :!: :!: ;-)
Bala inca o data ti-ai tras-o cu raspunsul asta in ceafa ..... si de ce , tu ai spus ca nready made contine 60% faina de soia ........ aici mi-a sarit mie mustarul rau de tot .........
Si inca ceva , esti pescar , dar clar ca nu te ai cu bilele din moment ce tu nu stii ca S&O de la SOLAR este pe baza de bird food ......... daca mai ai nelamuriri intraba si dupa aceea lanseaza bombe cu 60% soia :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Pop Florin
veteran

Mesaj de Pop Florin » 06 Mar 2007 21:22

freecarp scrie:intentionam sa va atentionez pe ce va dati bani!!
si ca poate este mai rentabil sa iti faci singur boilies!!

dar sa nu o mai lungim, face fiecare cum vrea.

in stomacul pestilor sant foarte multe surprize!!!
batalia ptr. mancare este mare! mai ales la rapitori!
Freecarp tu personal ai pescuit cu ready madeuri , daca da , ai avut succes ........ totusi ce firma erau ????????????????

freecarp
veteran

Mesaj de freecarp » 06 Mar 2007 22:17

da am pescuit! rezultate am avut, cea mai mare parte la pop-up de ta xxx secret(scoici).
am folosit si nash,concept4you,pelzer,si asmd. si no name boilies facute aici la un magazin.
am folosit bile de la 2€kg. pana la 14-15€kg.
o comparatie nu pot sa fac, deoarece eu imi fac bile de catva ani singur!
cu ready made am pescuit doar la inceput! si nu ar fi corect sa fac acum o comparatie.
dar pot sa-ti spun ca le-am folosit in combinatie cu frolic si pelet, ma refer la ready made boilies!

Valentin B.
junior member

Mesaj de Valentin B. » 07 Mar 2007 07:10

Vad ca aveti ceva impotriva bilelor ready-made......E o greseala mare sa le condamni pe toate!
Am pescuit si pescuiesc intens cu ready-made-uri,dar numai de firme consacrate(Nutrabaits,Nash,Hoogendijk) si le aleg pe cele cu randament maxim(aici e loc de discutii in functie de balta!).
Nutrabaits : Trigga,3D ,BFM cu somon,caviar si Blackpepper,BFM Fruit Special
Pentru 24 h toate sint excelente(unele chiar si la concursuri mari :mrgreen: )
Nash : Monster Pursuit,Tangee Peach si Sweetcorn
Leon Hoogendijk : Crab No 1 si xxx Secret Flavour (astea au fost surpriza sezonului,multi crapi peste 13-14 kg le-au preferat !!!)
Faceti o nadire a-la-cart ,cu multe pelete si pastura,boilies-uri intregi si sfarimate,seminte fierte de orice neam si preferinta.Chiar daca nadirea pe care v-am propus-o nu este special pt peste mare ci va atrage mult peste mic la inceput (peleta si pastura) va asigur ca daca pescuiti exclusiv pe boilies veti prinde cu siguranta si pestii mari.Totul depinde de voi si increderea pe care o aveti in ceea ce puneti pe ac!
Bilele de ac le-am folosit numai dip-uite.

Cind am timp si placere,eu fiind un mare fan Solar ma asez voiniceste pe rulat.Folosesc numai mix-uri consacrate care stiu sigur ca dau rezultate.Red Herring,Squid & Octopus,xxx Force 5 si Winter Secret.Cine le foloseste poate sa va confirme mai ales ca firmele de renume va ofera si 4-5 retete testate pe care sa le faceti.
Cam atit....deocamdata...

nch
junior member

Re: Boilie-suri

Mesaj de nch » 07 Mar 2007 16:29

boosterman scrie:Caut o reteta de boilie-suri ca pentru incepatori. Adica cu toate DETALIILE de fabricatie.
Sa revenim la subiect !

@ Valentin B. Nu cred ca are cineva ceva impotriva bilelor ready made....isi au rostul lor ...e o chestiune de alegere ...

Valentin B.
junior member

Mesaj de Valentin B. » 07 Mar 2007 19:43

@boosterman
Alege un mix consacrat de la orice firma buna(Nutra,Solar,SBS,DD).Cu asta mergi la sigur,mix-ul se va lega si rula foarte bine si vei prinde incredere in boilies.
Fiecare firma ofera cam 4-5 retete pentru mix-ul respectiv,tu nu mai de facut decit sa-ti adaugi ouale si aditivii,aromele.Totul e foarte simplu si prinzi si peste....Peste ceva timp, cind vei invata temeinic despre mix-uri si combinatii de ingrediente poti sa te apuci sa-ti faci singur mix-ul propriu.
Parerea mea......mai ales ca ai mix-uri de renume care au cistigat multe concursuri si sint folosite de pescari celebrii,la numai 35-36 ron/kg !!!
Numai bine !

bala
member

Mesaj de bala » 07 Mar 2007 22:24

POP FLORIN scrie:
bala scrie: acelasi lucru l-as astepta si eu din partea ta...si mai mult chiar, m-as astepta ,asta in caz ca vrei sa mai dialogam,sa renunti la a ma categorisiri gen: aberant,"pui de zmeu" ,etc...
tu pe ce documentatie sau/si argumente te bazezi cand afirmi:
..."dar am boilis ready made la 35 ron de la firme consacrate care nu se joca cu un mix bazat pe faina de soia ....... asa ca termina cu aberatiile , documenteaza-te si apoi vorbeste "....????????????

chiar daca nu stii cu exactitate ce contine un mix,cel putin pe ce baza este..poti banui.
de exemplu:ca tot ai pomenit de red hering de la solar,fiind un fishmeal este clar ,sau ma rog, POTI BANUI ca e pe baza de faina de peste...
dar in cazul S&O de la solar,poti banui pe ce baza este?????
dar un birdfood de la o firma consacrata cam ce crezi ca are la baza????
in nici un caz praf de aur :mrgreen: ,mai degraba fina de soia... ;-)
parerea mea :!: :!: ;-)
Bala inca o data ti-ai tras-o cu raspunsul asta in ceafa ..... si de ce , tu ai spus ca nready made contine 60% faina de soia ........ aici mi-a sarit mie mustarul rau de tot .........
Si inca ceva , esti pescar , dar clar ca nu te ai cu bilele din moment ce tu nu stii ca S&O de la SOLAR este pe baza de bird food ......... daca mai ai nelamuriri intraba si dupa aceea lanseaza bombe cu 60% soia :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
chiar stiam d-nule pop,din acest motiv am readus in discutie un ready mix ,red hering de la solar,ptr ca mai apoi sa pomenesc despre s&o de la aceeasi firma.... intrebarea s-a vrut a fi un test.puteam f bine sa vorbesc despre orice alt s&o...care sant fismeal-uri...
in orice caz,vad ca ai mare incredere in tine si nu prea iti convine sa se intimple sa ...nu ai dreptate...
in cealalta privinta,cand o sa mai am nelamuriri fi sigur ca o sa intreb,dar o sa intreb pe cineva care intr-adevar se pricepe, in nici un caz pe "CINEVA" care a reusit ....doar 3 raspunsuri corecte din ...10. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
asta vis-a-vis de documentatie ;-)
prietenii stiu....despre ce e vorba...

ps: bomba sau nu pana nu ma contrazici cu " documentatie si argumente pertinente" ,daca imi permiti sa te citez ,te saluta moshu' si iti ureaza ...lectura placuta.

mariandmd
member

Mesaj de mariandmd » 07 Mar 2007 22:47

despre mixul de la xxx secret ce parere aveti?
e bun sau rau?
dar dip-urile?

Valentin B.
junior member

Mesaj de Valentin B. » 08 Mar 2007 06:38

despre mixul de la xxx secret ce parere aveti?
e bun sau rau?
dar dip-urile?
@mariandmd
Nu pot sa spun nimic despre firma asta,ca nu am folosit niciodata produsele lor....Am preferat firme mai consacrate,care nu m-au dezamagit(pina acum...)

Pop Florin
veteran

Mesaj de Pop Florin » 08 Mar 2007 22:27

bala scrie:
POP FLORIN scrie:
bala scrie: te saluta moshu' si iti ureaza ...lectura placuta.
Habar nu am cine esti .....(poate ma lamuresti pe privat)...... , dar nu asta conteeaza , lamureste-ma si pe mine de unde ai scos-o .....60%FAINA DE SOIA , eu unul de asta sunt curios ????????????????
Si totusi daca ai spus asa ceva , lumineaza-ma pe ce baza ai spus-o , sau ai vorbit fara tine MOSHU'LE !

Scrie răspuns