azi, cu greu mai gasim pe piata ”mixuri proaste”. sunt foarte putine firme care isi permit (tinand cont si de actuala criza economica) sa produca doar de ”amorul raftului” mixuri proaste, mai ales acum cand mixurile producatorilor consacrati le poti achizitiona cu foarte mare usurinta fie din magazinul de specialitate din localitatea ta fie de la magazinele on-line care comercializeaza (si) astfel de produse.
o alternativa buna de a scapa de
prafurile slabe o cinstitue multitudinea de ingrediente cu ajutorul carora ”se pot tuna” mixurile cu potential mai redus optimizand astfel un mix foarte usor in functie de particularitatile locului unde urmeaza sa pescuim.
stiind foarte bine ce vreau de la un mix, singurul lucru care ma intereseaza (si vreau sa-l aflu inainte de achizitionarea acestuia) este vechimea mixului (ori a ingredientelor esentiale care-l compun).nu ma incanta absolut deloc sa cumpar o galeata de 10 kg de mix la un super pret , stiind ca acea galeata a stat in depozitul magazinului X un an (posibil si in conditii improprii) si inca 2-3 luni pierdute pe drumul de la producatorul Y la raftul magazinului X.
retin ca pana nu demult, o firma ”astrala” (producatoare de mixuri si alte ingrediente) in fiecare an schimba culoare galetilor (sau a ambalajului) in care erau ambalate si sigilate mixurile, tocmai pentru a putea avea astfel o certitudine legata de anul in care a fost produs si ambalat mixului respectiv si a preintampina unele (posibile) marsavii din partea distribuitorilor.stiai astfel o treaba:anul 2008-galeata verde, anul 2009-galeata neagra....etc.
normal, evit pe cat posibil sa cumpar de exemplu un robin red, ambalat intr-o punguta de proasta calitate (chiar gaurita) in care se vede un biletel care imi spune ca acel produs este produs de firma Haiths.de ce?pur si simplu nu am incredere ca acel produs nu a fost masluit (nu de vanzatorul care mi-l pune pe tejghea) de cel care a ambalat acel produs.din pacate nu pot face foarte multe partide de pescuit intr-un sezon si de aceea atunci cand imi fac nada, nu fac nici un rabat de la calitate.nu ma risc cu absolut nimic! vreau ca macar din acest punct de vedere sa stau linistit!of.....e mult de vb pe tema aceasta, dar iarna e lunga.
in concluzie:decat mult si prost, mai bine putin si bun!
(traducere a la Irinuca Nistor)decat putin si expirat, mai bine mult si proaspat!
fire intinse!