Sfaturi? pentru incepatori!!?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Gigi Duru
junior member

Mesaj de Gigi Duru » 27 Iun 2003 23:19

Mii de multzumiri!Oare daca le aplic shi un tratament (ma gandesc sa le fierb inainte de a le da cu ulei) n-ar devenii mult mai elastice,mai bune?
Ce criterii trebuie sa indelpineasca o lanseta "ideala"pe care s-o folosesc la pescuitul crapului de balta sau de rau?
Ce materiale se folosesc pt. executzia lansetelor shi care sunt deosebirile acestora?

Gigi Duru
junior member

Mesaj de Gigi Duru » 12 Iul 2003 00:38

Se pare ca mare parte a intrebarilor mele raman fara raspuns(sa intzeleg ca sunt prea naive?)

Pt.Gica:cum reushitzi sa pescuitzi cu cate aproximativ shase "betze"dand concomitent dupa mai multe specii de peshte,toate acestea in ideea ca ii shi prindetzi?(dupa spusele dumneavoasta in cantitatzi apreciabile)

carprom
maniac

Mesaj de carprom » 12 Iul 2003 18:46

Nu vreau sa ma amestec, dar se pare ca acest subiect a ajuns un fel de Chat intre Gica C. si Gigi D. :lol:

Big Carps
carprom :wink:

Gigi Duru
junior member

Mesaj de Gigi Duru » 05 Aug 2003 17:05

Tendintza de a folosi fire cat mai subtziri(fine)ii gasesc urmatoarea explicatzie:lanseuri lungi shi o linie dreapta(sensibila la"trasaturi").
Care ar fi explicatzia voastra in ceea ce priveshte carligele?(se folosesc din ce in ce mai mult carlige de marimi mici)Care este marimea potrivita pt.porumb,rama,vermushi,patratzica de mamaliga,boilles?

bigbertha
new member

Mesaj de bigbertha » 12 Aug 2003 09:48

Carprom, bine ai revenit peforum. Vezi sa nu se oftice admin dela pescarclub ca scri aici. Parca nu iti dadea voie ??!?! :roll:

Dan Cotelici
veteran

Mesaj de Dan Cotelici » 12 Aug 2003 10:36

In afara de Admin mai scrie cineva pe acel forum? Ce forum este acela in care-ti este interzis sa scrii daca nu esti in gratiile administratorului? Pana si Val Pangica Jr.a fost exilat de respectivul.
Bine ai revenit carprom!
Second BEST is FIRST loser

carprom
maniac

Mesaj de carprom » 12 Aug 2003 10:46

Va multumesc de acest calduros salut, si sper sa auzim numai de bine si pesti frumosi! Cit despre acel forum au fost niste neintelegeri iar pe viitor voi scrie si coolabora cu cine vreau, caci "impotriva vointei mele nu se poate opune nimeni"
Sa lasam acest subiect si sa vorbim de lucruri mai importante: PESCUITUL!!!

Big Carps
carprom :wink:

bigbertha
new member

Mesaj de bigbertha » 12 Aug 2003 11:06

Gigi Duru scrie:Tendintza de a folosi fire cat mai subtziri(fine)ii gasesc urmatoarea explicatzie:lanseuri lungi shi o linie dreapta(sensibila la"trasaturi").
Care ar fi explicatzia voastra in ceea ce priveshte carligele?(se folosesc din ce in ce mai mult carlige de marimi mici)Care este marimea potrivita pt.porumb,rama,vermushi,patratzica de mamaliga,boilles?
Eu folosesc exclusiv carlige 2-4 Gamakatsu G-Carp.

Dan Cotelici
veteran

Mesaj de Dan Cotelici » 12 Aug 2003 13:40

In general cu 2 si 4 cu fir de par dar in cazul in care dau la patrat de mamaliga folosesc carlige de 1.
Nu am incercat pana acum cu patrat de mamaliga pe fir de par dar daca ash face-o ash folosi tot carlige de 2 sau 4.
Gamakatsu G-carp sunt foarte bune dar cred mai nimerite pe Dunare.Pentru balti :Owner Tsuioshi.
Un fir de 0.27 cu un inaintas corespunzator iti permite sa arunci mai departe decat daca folosesti un 0.30 cu acelasi inaintas.Depinde ce vrei, mai departe sau mai sigur.
Second BEST is FIRST loser

Gigi Duru
junior member

Mesaj de Gigi Duru » 14 Aug 2003 14:54

De cate ori am incercat fac boiles n-am reushit.Unele au ieshit prea moi,altele prea tari shi se sfaramau.Dupa fierbere se pierde foarte mult din aroma.Sa intzeleg ca nu conteaza prea mult componentele mixturei?
Putetzi sa ma ajutatzi pt. a nu persista in gresheli?

Scrie răspuns