LIVADA , BIHOR

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
radu73
junior member

Mesaj de radu73 » 16 Iul 2011 20:13

Salutari
Are cineva un nr de telef. al lui Bunu sau Dane?Va multumesc anticipat.Nr meu este 0745153443.
@marcosar
Eu nu am dat la aluna tigrata si nici nu am auzit pe cineva sa dea(dau numai la boiles de dimensiuni mari 24 si 30 pt capturi).Dar nu este exclus sa puna botu.
Numai bine

Marcosar
junior member

Mesaj de Marcosar » 24 Iul 2011 23:31

salutari.o fi criza la "cerneala"? sau e toata lumea la balta? :-(

mx1000
junior member

Mesaj de mx1000 » 25 Iul 2011 14:36

Alin 0722159141 si Bunu 0372760742

dariusiacob
member

Mesaj de dariusiacob » 25 Iul 2011 20:56

mx1000 scrie:Alin 0722159141 si Bunu 0372760742

...ceva poze :?: ... :lol:

lucim23
member

Mesaj de lucim23 » 25 Iul 2011 23:13

cateva poze (10+) din partida 28.06-06.07.2011, captura 16,200......
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
si locuinta de vara:
Imagine
Dam o ........."Bila" ?

mx1000
junior member

Mesaj de mx1000 » 25 Iul 2011 23:50

Salutare prieteni.
Duminica s-a incheiat partida mult planificata pe lacul Livada, partida care a durat aproape 9 zile.

Am nadit cu pelete si canepa in jurul balizei iar bilele le-am dat in afara patului de nada unde am pus si o lanseta. Cele 2 lansete de pe pat produceau peste mic dar constant, pana in 7-8 kg, le-am si pierdut numarul, in schimb lanseta din afara patului de nada a produs pesti ceva mai mari, pana in 10kg, depasind pragul de doua cifre doar de 3 ori in primele 3 zile, crapii nefiind mai mari de 11kg jumatate.

Aproximativ 10kg
Imagine

Era un inceput de partida foarte bun, avand in vedere faptul ca am mai avut inca doua partide anul acesta si nu am prins mare lucru.
A plecat Tudor si a venit Dan, prietenul meu care a prins un crap de 20+, crap pe care il vroiam si eu.
Dan a pescuit pe locul lui Tudor, eu continuand sa intretin patul de nada cu pelete+canepa+spartura de bile iar bilele le plasam pe o arie mai mare in zona balizei. Strategia dadea roade, avand trasaturi regulate, in medie o plecare la 3,4 ore.

Dan si cu mine cu crapi sariti de 10 kg pana in 13,20 kg.
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Avand in vedere caldura de care am avut parte (37 grade), va rog sa scuzati faptul ca nu eram adecvat imbracat :D

Imagine

Imagine

Am avut parte si de un "incident" mai rar si norocos totodata: 3 noaptea, statia suna, ma trezesc, intep, Dan pregatit langa mine cu minciogul. Simt ca pestele este mare asa ca nu ma grabesc. In drill, trece peste firul altei lansete, fiind nevoit sa trec lanseta pe sub cea de pe rodpod...adormit fiind inca, uit de frana care era destul de stransa. In momentul in care ii pasez lanseta lui Dan, firul ramane moale pt o fractiune de secunda, pestele simte, trage si rupe firul poate ajutat si de o scoica . Asta e zic, se mai intampla...imi parea insa foarte rau de crapul care trebuie sa traga acum toata linia mea de la textil pana la carlig.

Seara urmatoare, tot in toiul noptii, Dan are plecare in forta la una din lansete. Sarim amandoi din pat, inteapa, are loc drilul aferent pana aproape de mal cand observ un plumb care iese din apa impreuna cu un forfac (erau a lui Dan) continuate de un fir textil de care era agatat un peste mare...reusesc sa il aduc in minciog. Il punem pe saltea, un crap de aproximativ 13kg jumatate intepat perfect de catre forfacul meu :lol:. Ne-am dat seama ca e crapul pe care l-am scapat cu o noapte inainte. A patrulat saracul aproximativ 24 de ore cu intreaga mea linie, in schimb, de plumb s-a descotorosit repede. Dupa putin antiseptic s-a intors in apa.

Iata si crapul:
Imagine

Imagine

Imagine

Partida a continuat in stilul caracteristic, adica trasaturi constante si dese pe ambele paturi de nada, crapii fiind pana in 12kg.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Un zambet in toiul noptii si o pescarita in devenire:
Imagine

Am prins multi crapi pana in 7,8 kg pe care nu i-am mai fotografiat si destul de multi cteno care nu ne lasau sa dormim noptile si ne incalceau firele, dar nici unul nu a trecut de 10 kg, cei mai rasariti fiind unul de 8 kg jumate si unul de 9 kg jumate. Din pacate nu a vrut nici unul dintre ei sa stea cuminte la poza, ba mai mult, cel de 9 kg jumate fugarindu-ma pe mal, in cele din urma l-am prins si l-am eliberat, dar in semn de multumire ma aleg cu un dus la miezul noptii:

Imagine

De miercuri seara am ramas singur...sau relativ singur...

Imagine

Imagine

...si ma gandeam cum sa dau de pestele mare pentru care ma aflam acolo. Intre timp a venit si o furtuna dupa care s-a calmat atmosfera oferindu-mi o imagine foarte frumoasa:

Imagine

Joi a fost o zi cum nu credeam ca voi prinde pe Livada, de dimineata pana spre dupamasa am avut trasatura la fiecare 40 minute, de 2 ori s-a intamplat sa am plecare in timp ce eram in drill cu un alt crap. Am avut si 3 sau 4 rateuri, crapii ratati i-am estimat ca fiind trecuti de 10 kg comparand cu drilurile precedente.
Ziua a inceput cu un crap de 16 kg care a ramas cel mai mare crap al zilei si a continuat cu crapi sariti toti de 10 kg, toti pusi pe saltea.

16Kg

Imagine

Imagine

Imagine

Drill dublu, 10,20gk respectiv 11,50kg

Imagine

Imagine

Imagine

Inca doi in aceeasi zi, ambii peste 10 kg...cu cel de pe saltea nu am facut poza deoarece vecinul de stand era in drill

Imagine

Imagine

Ziua a mai continuat cu 2 pesti scapati iar noaptea a fost pauza.

Vineri am inceput partida cu inca 2 rateuri la 2 pesti peste 10 kg, unul din ei scapand in mal.
Ziua nu a inceput bine si a continuat cu o pauza totala pana spre dupamasa cand am o plecare la una dintre lansete. Intep si varful batului se indoaie mai tare ca de obicei. Desfac putin frana si incepe sa ia fir...E MARE imi zic....sa fie pestele pe care il astept de atata timp?
Dupa un drill de 25 minute cu multe plecari din mal, cu dureri de spate si de umar, reusesc sa pun pe saltea un crap de 20,11kg, crapul la care am visat, acel crap magic de 20+ la care mai toti care ne bucuram de acest sport ne gandim de fiecare data cand ne aflam pe malul apei.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Sambata am pus pe saltea un crap de 17 kg inainte de venirea furtunii, iar in mijlocul ei, ultimul peste al partidei, o oglinda de 11,60kg

Imagine

Imagine

Imagine

...furtuna

Imagine

Duminica am mai avut o ratare in timp ce imi strangeam sculele dar nu mai conta...eram fericit.

In drum spre casa incercam sa fac un rezumat al partidei in cifre, aproximativ 250 kg, poate peste, nenumarati crapi si cteno pana in 10 kg, 10 crapi intre 10 si 12 kg, 2 crapi intre 15 si 20 kg si unul peste 20 dar mi-am dat seama ca gresesc gandind astfel, au fost mult mai mult decat cifre, au fost driluri minunate cu crapi bataiosi pe un lac frumos pentru cine vrea sa il vada asa, a fost o relaxare totala si o partida de vis pe care o doresc tuturor.

Am plecat cu un zambet larg pe fata, plin de satisfactie si cu gandul la urmatoarea partida, tot pe Livada.

chiorean alin
senior member

Mesaj de chiorean alin » 26 Iul 2011 06:57

Felicitari !
Frumoasa partida, asa da concediu!

radu73
junior member

Mesaj de radu73 » 26 Iul 2011 07:55

@mx 1000
Superb !!!Frumoase poze.Deabia astept si eu sa vina 11-12 august.Oricum felicitari si multumim pt pozele cu ,care ne-ai delectat.
Ps:vine cineva in acea perioada?
Numai bine

DODO27
member

Mesaj de DODO27 » 26 Iul 2011 08:39

Excelentă partidă!
Felicitări bărbate!
Pestele care lupta impotriva curentului, moare electrocutat!

Albert
senior member

Mesaj de Albert » 26 Iul 2011 11:35

Excelenta relatare.
Fire intinse in continuare.

Scrie răspuns