Povestea a fost cam asa: am ajuns joi dimineata pe la 9, am intrat cu barca, balizat o zona cam la 80-90m de malul cu casutele (abia am gasit o zona cu 20cm de namol), am nadit pe o raza de 5 m in jurul balizei (nada aprox. 10kg: mix seminte, pelete mari si mici, boilies de 15mm si de 20mm toate Rajha Spice de la Quest Baits, la care am adaugat si 1/2 kg de boilies de 20mm B2 superbaits) durata balizare si nadire vreo 3 ore (singur in barca).
Ies la mal, ma apuc de desfacut lansetele rod pod etc, la ora 13 eram cu toate lansetele aruncate si toate erau pe boilies Rajha, pana la ora 16 nimic, scot 3 lansete si le pun pe B2 una cu plasa de protectie alta cu tub termocontractibil impotriva somnului pitic si cea dea treia bila simpla B2 fara protectie.
Stupoare, in 30 min. trei plecari (primele doua ratate la minciog a treia dupa schimbarea carligului crap romanesc la 7 kg) toate la bila B2 fara protectie (incep sa ma ingrijorej pt ca nu aveam B2 decat un Kg din care 1/2 nadisem).
Schimb iar, trei lansete pe Rajha (doar nada asta o testam nu

) si a patra pe B2 fara protectie la bila pt somn pitic; capturi un crap rom de 2,5 kg un somn pitic pana la ora 17 tot la B2 ( zic gata am puso, raman fara nada si a intrat pe seminte maruntisul

).
Ma hotarasc sa nu mai nadesc deloc si sa pun langa carlig pe fir solubil 2-3 bile tari (numai bile tari am folosit, fara solubile), am mai avut o captura de 8,5 kg la B2 fara plasa de protectie pe la ora 22 in rest pana dimineata la ora 04 nimic, la 4 dimineata unul de 4,5 kg la bila Rajha de 20mm si la ora 5 a venit captura partidei de 11,7 kg (un romanesc) la B2 de 20 mm fara plasa de protectie.
Nu am nadit toata noaptea (mai aveam doar seminte, pelete si 1/2 kg bile de 20 si de 15mm Rajha. Dimineata hotarasc sa intru cu barca si sa fac iar nadire cu restul de seminte, pelete si bile Rajha.
Dupa aceasta nadire am pus pe doua lansete o bila de 20 pe alta o bila de 15mm, ambele Rajha si imbracate cu pasta tot Rajha, iar pe celelalte doua am hotarat sa schimb cand pop-up simplu la montura helicopter, cand montura snowman, cand doua bile B2 de 20 mm, am facut tot felul de combinatii, iar capturile in numar de 5 dintre care un ten aprox. 6-7 kg restul crap romanesc intre 2,5 si 9,7 kg asta pana la ora 15 si toate la bila de 15mm . Nu am nadit decat langa carlig pe fir solubil.
Incepand cu aceasta ora pana sambata seara la ora 18 nu am mai avut nicio trasatura, am hotarat sa schimb locul cu colegul Ciprian de la Cluj care a stat la casuta nr.1, mi-a lasat un kg din bilele cu care a nadit si pescuit dar si cu acestea am avut doar o captura pe la ora 20 (o oglinda de 9,5 kg) pana a doua zi nimic.
Concluzia :
IN PRIVINTA CAPTURILOR:
- in prima zi 3 capturi si 2 ratari la miciog toate pe B2
- a doua zi pana la nadire 2 capturi dintre care captura partidei, iar dupa nadire alte 5 capturi si unul scapat la minciog, dupa care patul de nada s-a taiat complet.
IN PRIVINTA NADEI:
- B2 : cantitativ putin (vina mea, mi-a fost teama de somnul pitic si oricum am observat ca la bile imbracate crap pauza), calitativ asa si asa dar detine captura partidei, rapiditate bun (cum am schimbat in prima zi a si tras la ele)
-Rajha spice : cantitativ mult si prost alese, dar a fost alegerea mea (prea multe seminte si pelete in loc de boilies, deh pretul), calitativ slabut doar o oglinda de 9,7 kg restul sub 7 kg, rapiditate dupa aprox 16 ore de la nadirea de baza ( primul a intrat abia la ora 4 dimineata a doua zi insa a avut cadenta buna, dar deh nu a fost sustinut cu aceleasi bile, nu mai aveam decat de carlig)
ACUMA VINE INTREBAREA CEA MAI GREA:
CINE-MI SPUNE DE CE S-A TAIAT PATUL DE NADA COMPLET LA DOAR 30 DE ORE DE LA PRIMA NADIRE DE BAZA

in conditiile in care am mai nadit o data dupa aprox. 16 ore.