Zau; Mihesul de Campie

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

florioro
veteran

Mesaj de florioro » 30 Iun 2005 13:26

a mai fost cineva la Zau???
se prinde ceva crap?

pop tudor
junior member

Mesaj de pop tudor » 03 Iul 2005 15:16

Am la Zau de Campie vineri 24.06.05 am ajuns dupamasa si desi am pescuit toata seara si noaptea nu am avut nici o trasatura.dimineata sa schimbat treaba si am inceput sa primndem caras destul de frumos la pufi si la mamaliga iar pe la 8 a intrat si un crapcean frumusel 3kg la porumb alimentar.dupa nici 5 min la celalalt bat al meu a mai intrat un crap mult mai mare tot la porumb insa datorita carligelor prea mici a scapat in mai putin de 10secunde.Se poate pescui pe partea cu soseaua.As vrea sa intreb daca ati pescuit la bailes pe aceasta balta si daca da cam ce arome au dat rezultatele cele mai bune.

paul_m
junior member

Mesaj de paul_m » 04 Iul 2005 10:56

Asa cum stiu toti cei care au fost la pescuit pe acest lac, este mult caras, putin crap...Locurile cele mai prolifice ar fi: pe peninsula de la mijlocul lacului, de pe partea opusa cu soseaua, trebuie cautat canalul (aprox 80 - 90 m). Cu boilles-uri nu am incercat niciodata acolo, in schimb cu boabe de porumb inmuiate, fierte si cu ceva arome, rezultate o sa aveti. Si asta puteti sa-i intrebati pe toti cei care au prins un loc pe peninsula ( e aproape tot timpul "rezervat"). Daca puteti si momi e si mai bine (puteti pune si ceva grau si mancare pentru pasarele). Un altul ar fi pe partea cu soseaua, cam la 200 m de la deversor este o mica pajiste cu o mica cocoasa, mai la stanga (cum te uiti la lac)malul e mai abrupt ( aprox 2 m). Aici lungimea aruncarii ar fi cam de 70 m... unde e un mal putin mai abrupt! Momiti si aici dc puteti cu o seara inainte cel putin! Nu am prins pe acest lac niciodata mai mare de 6 kg, cu toate ca este, dar sunt zile in care rezultatele pot fi extrem de satisfacatoare. S-ar putea ca unii dintre voi sa nu puteti, dar mijlocul saptamanii e cel mai indicat, in weekend se mai umbla la apa dc e multa lume pe lac si e si multa agitatie si poate dc aveti noroc si manele. Cam asta va pot spune din ce stiu... altii cu alte pareri sunt bine veniti zic eu uitandu-ma la cate vizualizari a avut acest subiect!

pop tudor
junior member

Mesaj de pop tudor » 04 Iul 2005 11:59

Va multumesc mult pentru sfaturi!! cred ca am sa merg la Zau lunea sau martea viitoare si am de gand sa incerc mai mult la crap.Sper sa reusesc sa ma inteleg cu paznici sa ne lase sa momim si cu putin noroc sper sa si intre ceva.FIRE INTINSE TUTUROR SI AM SA VA TIN LA CURENT CU CE SE MAI INTAMPLA PE BALTA!

fisherman
member

Mesaj de fisherman » 11 Iul 2005 07:05

am fost sambata iarasi la mihesul de campie. a fost poate cea mai slaba partida de cand pescuiesc prin partile alea. cele mai semnificative capturi au fost un caras de vreo 500 grame si doi pui de cteno cam la 300 g fiecare (eliberati). in rest caras marunt, care nici ala n-a prea tras din cale afara. am folosit toate momelile posibile si imposibile cu acelasi rezultat. poate si situatia meteo sa le fi influentat comportamentul. la intoarcere ne-am oprit pe la taureni sa vedem ce se prinde pe acolo si situatia era aproximativ aceiasi. o sa incerc saptamana viitoare un zau, poate acolo am mai mult noroc, desi dupa putinii pescari pe care i-am vazut la zau, cred ca nici acolo nu-i ceva prea grozav.

Macsu
junior member

confirm

Mesaj de Macsu » 22 Iul 2005 18:37

mpaul800 scrie:Locurile cele mai prolifice ar fi: pe peninsula de la mijlocul lacului, de pe partea opusa cu soseaua, trebuie cautat canalul (aprox 80 - 90 m).
Confirm cele spuse de mpaul800 referitor la peninsula. Aici e harta lacului, vazut din satelit:
http://www.crap.ro/forum/phpBB2/album_p ... pic_id=714
Cu portocaliu am insemnat locul unde se ascundea crapul acesta de 15 kg in anii trecuti:
http://www.crap.ro/forum/phpBB2/album_p ... pic_id=701
Orice momeli am folosi, pana la urma tot la viermisori ajungem !

carp brigade
junior member

Mesaj de carp brigade » 22 Iul 2005 19:55

Si acuma de ce nu se mai ascunde tot acolo????? :lol:
Sau se ascunde in tigaie????!!!!!???? :cry: :wink:
Vrei sa fi o zi fericit, atunci imbatate!
Vrei sa fi un an fericit,atunci casatorestete!!
Vrei sa fi toata viata fericit,dute la pescuit!!!

Macsu
junior member

trecut-au anii

Mesaj de Macsu » 22 Iul 2005 20:11

Balta se recolteaza anual, cel putin odata. Teoretic se recolteaza doar fitofagul ,carasul se ascunde in mal(namol) ,iar crapii sunt repusi in lac!
Repopularea se face cu crapceni din crescatoria de la Taureni.

carp brigade
junior member

Mesaj de carp brigade » 22 Iul 2005 20:17

Stiu situatia de la Zau, am pescuit des acolo.Am spus-o in gluma :roll:
Apropos ai cea mai frumoasa prezentare din tot forumul, sincer mi-a placut mult cum ai scris-o. :wink:
Vrei sa fi o zi fericit, atunci imbatate!
Vrei sa fi un an fericit,atunci casatorestete!!
Vrei sa fi toata viata fericit,dute la pescuit!!!

Macsu
junior member

fara complimente

Mesaj de Macsu » 22 Iul 2005 20:46

Merci de compliment.Felicitari pentru semnatura (motto-ul)ce ti-ai ales-o.
Si eu consider ca Bezidul, alaturi de Faragau sunt cele mai frumoase lacuri din Transilvania.

Scrie răspuns