Sa revenim insa la nadirea cu porumb.
Am vrut sa incerc acest lucru pe Prut. Si (deh, nerabdarea pescarului) cind am facut-o prima data (adica trei zile consecutiv) din diverse motive (ploaie, pompe pentru irigat, etc.) plus ca nivelul Prutului era cam mare ... ce s-o mai lungesc ... a fost un esec - normal - pentru ca am ajuns sa pescuiesc in locuri diferite (si sa nadesc la fel).
Acum insa s-ar putea sa nu mai ajung nici macar sa arunc nada in Prut (porumb pus la fermentat in urma cu o saptamina). Asta pentru ca sunt prins la serviciu in asa hal incit nu cred sa ajung pe Prut inainte de 1 august.
Intrebare: Ce sa fac, sa risc sa las porumbul la fermentat 3 saptamini? (Asta daca nu sare capacul la vreo cutie de atita fermentat - sa-mi sara nevasta in cap)

Sau sa fac altul atunci ?
Daca nu citeam acest topic nici prin cap nu-mi trecea sa-l las o saptamina (cit are pina acum).
Precizez ca nu este o valoare deosebita, am pus acolo (in trei cutii de masline) cite 5 kg porumb, 1 kg griu si 350 grame de cinepa. Plus 200 grame zahar si vreo 4 litri de apa. Initial am pus apa fierbinte si am lasat 24 de ore invelite recipientele. Apoi am fiert porumbul (deja intrase in fermentatie) am spalat recipientele si am pus fiertura clocotita, apoi am invelit iar recipientele.
Am facut treaba asta trei zile la rind, urma sa merg la pescuit cel putin trei zile consecutiv.
Apoi am citit acest topic, am verificat cutiile si am completat cu apa fiarta si racita, sa fie porumbul cuprins de apa. S-a inmuiat, s-au umflat boabele (unele au si crapat) si nu mirosea chiar rau in urma cu vreo 3 zile.
Insa vad ca asteptarea (pina voi merge la pescuit) se prelungeste, Prutul creste ... loc in congelator nu am.
Astept sugestii.