Carti

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

shubu
member

Mesaj de shubu » 04 Aug 2005 13:21

unde-i cartea ?eu vreau doua! :D :D

roger
member

Mesaj de roger » 04 Aug 2005 13:29

fbolocan scrie:Chiar ma batea gandul sa le comand pe afara
Eu cred ca am inteles bine.E vorba de carti in limba romana.
Sunt multi termeni cu care nu suntem deocamdata familiarizati.Nu-i gasesti in dictionare.Vlad e cel(daca nu singurul in orice caz printre foarte putinii) care poate sa ii dea o forma "romaneasca".Traducerile din Alp cred ca multumesc pe toata lumea.

Asadar - in romaneste.

PANAIT CEZAR
senior member

RASPUNS

Mesaj de PANAIT CEZAR » 04 Aug 2005 13:29

Este o idee extraordinara.Eu sint abonat la revista(luna asta inca n-a aparut la Galati) si mi-am decupat din ea paginile care ma intereseaza si le-am pus in tiple de plastic intr-un dosar.Mereu citesc articolele,iar le recitesc si de fiecare data parca descopar altceva nou in aceleasi pagini.Sigur as cumpara o astfel de carte,mai ales ca o sa fie in limba romana.
Orice s-ar intimpla fii om,peste n-ai cum sa devii!

mirceas
veteran

Mesaj de mirceas » 04 Aug 2005 18:20

ideea este excelenta, astept si eu sa se concretizeze...

analizand insa la rece, parerea mea e ca piata noastra nu e chiar prea grozava pentru o astfel de carte, dar ar fi o referinta foarte buna pentru literatura romana de specialitate (pentru ca astfel de carti sunt putine). de aceea m-as axa pe un tiraj limitat pentru a nu risca o investitie mare in editarea ei si apoi sa se intample ca si cu multe reviste de profil care stau teancuri prin magazine. pescari sunt multi... "elevati" sunt mai putini. judec asta dupa ce vad pe balti... :-)
fir intins!!

www.carpfishing.ro

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 04 Aug 2005 19:14

Vlad ,cred ca ar fi o idee excelenta.

Moose_master
member

ar fi ceva

Mesaj de Moose_master » 05 Aug 2005 05:11

Nu cred ca ideea este geniala. Asa ceva exista in tarile "organizate". Mai degraba as spune ca ideea este scanteia unui fapt care (daca se va si concretiza faptic) va insemna inceputul normalitatii fenomenului "crap" in Romania.

Ideea este foarte buna in conditiile in care materialul va fi gandit si transpus pe hartie de un "balaur" al pescuitului de crap (ma refer la cel care va aduna la un loc si va organiza toate materialele - si sunt convins ca va fi un "mare balaur").

Si intrucat intuiesc scopul intrebarii lui Vlad sugerez :
- prezentarea unui anume subiect prin prisma mai multor pescari de crap si nu numai a unuia singur (nu sunt fan Grabmeyer sau Jurgen Becker si nici macar Paisley sau Townley, ci sunt fan crap); as dori lecturarea unui subiect (sa zicem nadirea) vazuta prin prisma a cel putin 5 veterani ai pescuitului de crap ;
- nu ma intereseaza orientarea materialului gen "pentru incepatori" (in care sa-mi spuna cum a venit crapul in Europa acum 3000 de ani) si nici "pentru avansati" , ci sa fie tratate subiectele pe intelesul tuturor cu explicatii veridice si verificabile ;
- personal urasc portiunile de pe casetele produse de anumite firme in care isi fac reclama la produsele lor pana la loc comanda; mi-ar placea sa vorbim de pescuitul crapului si atat (racheta este racheta si nu racheta Korda, carligele sunt diferite tipuri si nu carligele Fox etc); stiu ca vor trebui la un moment dat pomenite si nume de firme , insa nu obsesiv;
- propun existenta unui narator care dupa exprimarea diferitelor puncte de vedere asupra unui subiect sa faca "pace" intre idei si sa aduca lamuriri pentru cititor;

Ar mai fi cateva, dar cum nu voi scrie eu cartea si nici nu am sa particip in niciun fel, cred ca sunt de ajuns sugestiile date.

De cumparat, o voi cumpara, garantat si aici este cred cel mai fierbinte punct. Adica : carte ieftina = carte mica = carte incompleta = carte proasta. Decat asa, prefer sa citesc ALP o data la 6 luni cand mai vine cineva din Romania si sunt mai castigat.

Cred ca la un pret de 30 $ USA ar iesi o carte grozava si accesibila pentru orice pescar (ma refer la pescari nu la cei care opresc masina in spatele tau si fara buna ziua, fara ..... mati te intreaba : cat ai voie sa iei acasa pe balta asta ?)

Io, o astept

Stima,

Moose
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA

SF
senior member

Mesaj de SF » 05 Aug 2005 15:22

Pe cinstea mea , daca intr-o buna zi Val Pangica , Gica Chioru sau Patabum s-ar pune sa-si scrie memoriile crapiste , da asa , in stilul caracteristic :D , zau ca le-as citii , deci le-as cumpara .

Cit despre un manual de pescuit la crap , io is in stare sa nu-l pot citi .

Fir Intins!!!

horiacrap
member

Mesaj de horiacrap » 06 Aug 2005 00:57

Sunt de-acord cu propunerea ta si a-si investi in ea.
WWW.HORCARP.RO | FIR INTINS !!!

nelubalaj
member

Mesaj de nelubalaj » 06 Aug 2005 04:24

Nu-i o idee rea, cand incepem sa dam banii? :lol: chiar si in avans ca la
logan :lol:
Nelu B.

bodyghost
junior member

Mesaj de bodyghost » 06 Aug 2005 08:20

Da ar fii un bagaj de informatie enorm, eu as vrea.
Radu Badica

Scrie răspuns