un nou site de pescuit
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Ca-i spune "bomba" sau "arici" tot o porcarie este, iar faptul ca este comercializata de Gipo nu o face mai putin ilegala. E o chestie de bun-simt ca o gogoasa de mamaliga in care ai infipt 5 ace nu poate tine de pescuitul sportiv/recreativ. Si bag mana-n focul furnalului ca cel care foloseste acest tip de montura isi propteste si vreo 8 lansete pe mal, ca asa e tipul asta de pescar: vrea sa bage-n traista mult, lung, gros, greu...
Dar si domnul Vl@d are dreptate.Cu vreo 2 ani in urma am mers pe o balta unde chiar administratorul mi-a recomandat "bomba"... O fi avut boala pe patron si voia sa-i decimeze pestele cu bombele pescarilor.
Dar si domnul Vl@d are dreptate.Cu vreo 2 ani in urma am mers pe o balta unde chiar administratorul mi-a recomandat "bomba"... O fi avut boala pe patron si voia sa-i decimeze pestele cu bombele pescarilor.
-
- junior member
Ma intreb si eu ca omul!
Daca aceasta bomba este ilegala (prin lege) de ce este permisa pe balti private? Cine ar trebui sa verifice respectarea legii? Stie cineva care sunt normele de aplicare ale legii pescuitului?
Poate ne lamureste dl Gigi Stefan, am citit in revista Pescar Modern ca tocmai a fost numit Director al Agentiei Nationale de Pescuit.
Daca pe baltile private este totusi permisa de ce sa nu se vanda in magazine de specialitate si sa fie prezentata in reviste si siteuri?
Exista stipulat undeva in lege ca baltile private pot avea propriul regulament?
Daca aceasta bomba este ilegala (prin lege) de ce este permisa pe balti private? Cine ar trebui sa verifice respectarea legii? Stie cineva care sunt normele de aplicare ale legii pescuitului?
Poate ne lamureste dl Gigi Stefan, am citit in revista Pescar Modern ca tocmai a fost numit Director al Agentiei Nationale de Pescuit.
Daca pe baltile private este totusi permisa de ce sa nu se vanda in magazine de specialitate si sa fie prezentata in reviste si siteuri?
Exista stipulat undeva in lege ca baltile private pot avea propriul regulament?
<i>Daca fiecare ins ar activa fara gandul recompensei pamantul ar fi un rai.
Mircea Eliade</i>
Mircea Eliade</i>
Conditiile care trebuie indeplinite pentru practicarea pescuitului recreativ/sportiv in apele apartinand domeniului public.
Pescuitul recreativ/sportiv este permis numai in cursul zilei, de la rasaritul si pana la apusul soarelui cu respectarea urmatoarelor reguli:
-----------
b) in apele din zona colinara si de ses, pe tot parcursul Dunarii si pe bratele sale, in Delta Dunarii, cu cel mult 2 undite sau 2 lansete cu cate 2 carlige fiecare.
Pescuitul recreativ/sportiv este permis numai in cursul zilei, de la rasaritul si pana la apusul soarelui cu respectarea urmatoarelor reguli:
-----------
b) in apele din zona colinara si de ses, pe tot parcursul Dunarii si pe bratele sale, in Delta Dunarii, cu cel mult 2 undite sau 2 lansete cu cate 2 carlige fiecare.
Parerea mea este ca atata timp cat balta este in administratia unui particular care cumpara puiet si populeaza acea balta, poate impune regulile despre cum se va pescui in balta.
Legea fiind valabila doar pentru lacuri, balti, rauri, etc. care sunt in proprietatea statului.
Sa ma corecteze cineva daca nu am dreptate.
Legea fiind valabila doar pentru lacuri, balti, rauri, etc. care sunt in proprietatea statului.
Sa ma corecteze cineva daca nu am dreptate.
Aveti dreptate. Patronul unei balti impune anumite reguli... daca vrea poate permite si pescuitul cu curent electric. Unii publica articole despre eliberarea crapului fara violenta, altii ne indeamna sa-l capturam cu "bomba". Sa nu credeti ca sunt atat de patruns de respectarea legilor incat umblu cu legea pescuitului in rucsac si o studiez de zor intre doua drill-uri. Am pescuit de multe ori cu 4 lansete cu cate 2 carlige fiecare... dar 20 de carlige inseamna mult chiar si pentru un "branconer" ca mine.
sa ridice mana sus cine n-a pescuit niciodata la bomba
cel putin langa bucuresti, exceptand cei care s-au apucat de pescuitul la crap invatand de la cineva care sa zicem ca era mai "evoluat"., oricine pescuieste de pe vremea lui ceasca la pasnic e imposbil sa nu fi trecut si prin capitolul bomba si mamaliga, chiar daca acum ne dam in stamba cu stiff rig si frankfuck-ter sausage
cel putin langa bucuresti, exceptand cei care s-au apucat de pescuitul la crap invatand de la cineva care sa zicem ca era mai "evoluat"., oricine pescuieste de pe vremea lui ceasca la pasnic e imposbil sa nu fi trecut si prin capitolul bomba si mamaliga, chiar daca acum ne dam in stamba cu stiff rig si frankfuck-ter sausage
nu-i timpul pierdut
se poate pescui si la bomba cu doar 2 ace, ceea ce o face legala
legea nu spune cum trebuie dispuse cele doua ace in montura
crapul are momente cand prefera sa suga dintr-un bulgare de momeala, si nu prea serveste momeala individuala
bomba nu este inventia romanilor, am vazut-o acum cativa ani pe net pe un site japonez, sincer nu stiu cine a inventat-o
dar desigur, noi suntem adeptii stilului purist, britishesc, care presupune montura cu hair rig
mai nou nu refuzam nici ceaiul servit pe balta la ora 17, de catre un majordom imbracat in frac
dupa servirea ceaiului, se mai poate face urmatoarea montura: plumb momitor cu montura cu fir de par, o boaba de porumb pe firul de par, carligul infipt usor in bulgarele de nada de pe plumbul momitor
crapul va suge de pe bulgarele de nada, care, evident, va fi usor impanat cu ceva boabe de porumb
si iata o bomba cu un singur carlig, acceptata si de catre cei care au supt lapte pe malul Tamisei.....
se poate pescui si la bomba cu doar 2 ace, ceea ce o face legala
legea nu spune cum trebuie dispuse cele doua ace in montura
crapul are momente cand prefera sa suga dintr-un bulgare de momeala, si nu prea serveste momeala individuala
bomba nu este inventia romanilor, am vazut-o acum cativa ani pe net pe un site japonez, sincer nu stiu cine a inventat-o
dar desigur, noi suntem adeptii stilului purist, britishesc, care presupune montura cu hair rig
mai nou nu refuzam nici ceaiul servit pe balta la ora 17, de catre un majordom imbracat in frac
dupa servirea ceaiului, se mai poate face urmatoarea montura: plumb momitor cu montura cu fir de par, o boaba de porumb pe firul de par, carligul infipt usor in bulgarele de nada de pe plumbul momitor
crapul va suge de pe bulgarele de nada, care, evident, va fi usor impanat cu ceva boabe de porumb
si iata o bomba cu un singur carlig, acceptata si de catre cei care au supt lapte pe malul Tamisei.....
Pescuiesc din copilarie, adica de prin 1970... asa ca, daca nu am dat la bomba pana acum, e prea putin probabil sa mai dau de-acum inainte.Craparul scrie:nu-i timpul pierdut
A!... pai la asta am dat dupa caras, dar noi discutam de bomba recomandata de un anumit site, aia cu 5 carlige.Craparul scrie:se poate pescui si la bomba cu doar 2 ace
Eu? in nici un caz!Craparul scrie:dar desigur, noi suntem adeptii stilului purist
Vedeti dumneavoastra... pe de o parte, discutam despre educarea copiilor in spiritul pescuitului sportiv/recreativ si in sistem C&R, dar, pe de alta parte, nu vedem ceva anormal in pescuitul cu bomba si ale sale 5 carlige. Pai, o veche vorba batraneasca spune ca nu putem fi si cu organu-n kur, si cu sufletu-n rai.