Goldcarp
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Goldcarp
Cine a fost sau cine shtie mai multe detali despre aceasta balta cum sta treaba pe acolo shi ceva sfaturi daca puteti sa imi dati pt ca ma bate gandul sa merg pe aceasta balta dar mai intai vreau sa stiu ce peste se poate prinde si cam care ar putea fi cea mai impresionanta captura pe aceasta balta.
va multumesc anticipat
va multumesc anticipat
La sfirsitul lunii august am fost in concediu cu familia in zona aceea si intr-una din zile am fost la pescuit pe "Goldcarp". Ce-ti pot spune este faptul ca am localizat balta destul de greu(nici un localnic din Sf. Gheorghe cu care am vorbit nu auzise de ea), accesul catre balta este anevoios, iar balta e dupa parerea mea mai mult un helesteu de f. mici dimensiuni care sincer sa fiu ma cam dezamagit. Eu vorbisem in prealabil cu patronul la telefon si din spusele lui in balta ar fi destul de mult ciortan introdus de catre el. Eu iti pot spune ca intr-o zi de pescuit cu trei lansete si o fixa, incercand la toate momelile posibile (mai putin boiles) am prins un singur somotei de pana in 2 kg. Regulamentul de pescuit e simplu: taxa 10 lei noi, nr.nelimitat de scule, pestele se poate retine daca il platesti( la crap cere 15 lei/kg. !!!!! ). Eu am eliberat somoteiul pentru ca era unul din cele 14 buc. cu care se populase balta anul trecut. Daca te mai intereseaza si alte amanunte care mi-au scapat acum intreaba-ma si daca le cunosc ti le comunic cu placere.
Iti doresc fire intinse !
Iti doresc fire intinse !
nelu.p
Deci cand vii dinspre Brasov spre Sf. Gheorghe, la intrarea in localitate, pe partea stanga este un peco Petrom. Practic din peco cred ca se vede balta( eu vedeam de pe balta perfect statia de Petrom. Deci tu trebuie sa mergi inainte pana la sensul giratoriu unde faci la stanga, apoi treci podul peste Olt si iar faci stanga si ajungi la niste blocuri de locuinte noi ale ANL-ului; in spatele lor pe un drum de pamant ajungi la balta. Acolo cel mai bine te orientezi incercand sa te apropii de statia Petrom. Drumul de pamant are la un moment dat o rampa cu un unghi destul de mare pe care eu nu am sa o trec, dar erau localnici care treceau si veneau cu masina pana langa balta. De la patron stiu ca ciortanul cu care a fost populat iazul are acum peste 1 kg. si ca ar fi si cateva exemplare mai mari. Eu in ziua in care am fost n-am vazut pe nimeni sa prinda ciortan(dar erau vreo sase pescari pe balta care spuneau ca ei au prins frecvent ciortan acolo ). Balta cu toate ca e mica are destule locuri de pescuit si nu cred ca vei fi deranjat de aglomeratie. Eu am pescuit pe un vad unde nu era nimeni la 50 m de mine; in schimb am observat ca cei care frecventau balta pescuiau in dreptul cabanei paznicilor cum coborai pe balta si putin in dreapta si lansau pana catre mijlocul baltii .
Numai bine!
Numai bine!
nelu.p
de la blocurile ANL traversezi digul ce strajuieste Oltul si gasesti locul negresit pentru ca e ingradit, nu recomand cu masina, eu imi car bagajul cu spinarea pana acolo, sunt cativa pasi... balta e foarte mica (desi cred ca nelu a fost si intr-o perioada cand nivelul a fost scazut din cauza unor lucrari de amenajare, scazuse chiar cu 1 m), dar are potential mai ales datorita regulamentului care incurajeaza c&r (patronul, care e om de afaceri, a preluat balta din pasiune si nu pentru a scoate bani din ea).
nu am plecat de acolo fara sa prind ceva, chiar si daca e vorba numai de ciortan. am avut partide in care in jumatate de zi am prins si peste 30 bucati de la 1 la 2 kg. exemplare mari sunt putine si necesita strategii mai elaborate pentru a le aduce in minciog.
probabil ca peste cativa ani, daca se intretine balta bine, vom putea vorbi de un loc in care se poate face un pescuit la crap decent in zona.
nu am plecat de acolo fara sa prind ceva, chiar si daca e vorba numai de ciortan. am avut partide in care in jumatate de zi am prins si peste 30 bucati de la 1 la 2 kg. exemplare mari sunt putine si necesita strategii mai elaborate pentru a le aduce in minciog.
probabil ca peste cativa ani, daca se intretine balta bine, vom putea vorbi de un loc in care se poate face un pescuit la crap decent in zona.
....
sunt deacord cu voi shi merita balta am facut shi vreo 5-6 poze care le voi pune pe net din pacate am avut in carlig shi una din acele exemplare rare de crap mare dar fara sa imi explic ce sa intamplat cand am incercat sa il ridic sa ii dau aier brusc mia sarit plumbul pe mal poate cu alta ocazie :)) este foarte bine organizata curatenie paznici de treaba si galagie putzina. ori cum fatza de restul baltzilor din imprejurimi este cam singura care isi merita bani si sa nu uitam shi de belin :))
- XquiZZiT
- senior member
am fost ieri pe aceasta balta si contrar asteptarilor a mers destul de bine. in afara de o bucata care batea spre 3 kg, ciortani in prostie. nu am mai pescuit cu boilies acolo, dar ieri am incercat marea cu sarea, iar ciortaneii nu s-au sfiit. au mancat binishor, dar mai bine au mancat la porumb. bilele le-am facut de 16, iar cele mai multe prezentari le-am avut la jumatade de bila.
Alex Carlan
Fire-ntinse precum corzile de la chitara!!
Fire-ntinse precum corzile de la chitara!!
....
merge shi la bila acuma pe aceasta balta mai ales ca este foarte mica balta si eu cu inca cativa prieteni am nadit intensiv in ultima luna cu bile sa sti ca sunt si exemplare mai mari in lac dar rare si mananca la fel rar pt ca este puzderie de ciortan.ori cum din ce se gaseste prin imprejurimile brasovului merita cel mai mult si peste catva ani va merita si mai mult.
fir intins sper sa fie vremea buna sambata si duminica sa pot face si eu o iesire.
fir intins sper sa fie vremea buna sambata si duminica sa pot face si eu o iesire.