Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
carprom
- maniac
- Mesaje: 2299
- Membru din: 29 Ian 2003 03:07
- Localitate: germany
-
Contact:
Mesaj
de carprom » 13 Sep 2005 12:25
De putin timp m-ia sosit vecinul din Macedonia, si cum este obiceiul pe la noi si ei, se dau unele si altele "deale casei"
cind a deschis un butoias de brinza, mia dat un miros asa de puternic in nas, si mia venit ideea sa bag ceva in Mix si sa fac Boilies.
Intrebarea este daca se poate asa ceva ? A mai incercat cineva o astfel de experienta ? Oare cita sa bag ???
Astept raspunsuri si idei

-
RazvanV
- veteran
- Mesaje: 507
- Membru din: 07 Iul 2004 09:33
- Localitate: Brasov
Mesaj
de RazvanV » 13 Sep 2005 12:58
Ce fel de branza e?
Daca se topeste la fiert iese un bulz ca la stana

.
Englezii (ei isi permit asa ceva) amesteca branza Rochefort in nada sau chiar in pastura pentru carlig. Dar asta mai mult pentru mreana. Si pe la noi se foloseste la mreana cascaval sau branza dupa ce a fost lasata cateva zile la soare. Miroase de la 1 km.
Eu puneam in pastura branza cand pescuiam pe Olt, dar fara rezultate notabile (nici mrene nu prea erau).
Eu zic sa o folosesti pe post de aroma. O mai lasi cateva zile sa se imputa si o pui langa celelalte lichide.
-
carprom
- maniac
- Mesaje: 2299
- Membru din: 29 Ian 2003 03:07
- Localitate: germany
-
Contact:
Mesaj
de carprom » 13 Sep 2005 13:03
Brinza de Vaca. Nu stiu daca se topeste.
-
RazvanV
- veteran
- Mesaje: 507
- Membru din: 07 Iul 2004 09:33
- Localitate: Brasov
Mesaj
de RazvanV » 13 Sep 2005 13:10
Din cate stiu eu, un pasionat al preparatelor din branza (gatit si mai ales mancat), orice aluat in care se pune branza (de vaci, de oi, proaspata, uscata, cascaval...) se imoaie la copt
-
carprom
- maniac
- Mesaje: 2299
- Membru din: 29 Ian 2003 03:07
- Localitate: germany
-
Contact:
Mesaj
de carprom » 13 Sep 2005 13:20
RazvanV scrie: se imoaie la copt
Dar la fiert ??? Oricum, voi face un mix aiurea si voi incerca

-
cristinel
- member
- Mesaje: 134
- Membru din: 20 Apr 2005 14:06
Mesaj
de cristinel » 13 Sep 2005 13:42
pune-o rasa,pe sita mica.se leaga,si da rezultate.eu o folosesc pe ARGES, fara alte arome,si mereu am prins.
-
RazvanV
- veteran
- Mesaje: 507
- Membru din: 07 Iul 2004 09:33
- Localitate: Brasov
Mesaj
de RazvanV » 13 Sep 2005 13:44
Nu stiu, nu am gatit nimic ce are in compozitie branza si trebuie fiert.
Sa ne spui care este rezultatul experimentului

-
RazvanV
- veteran
- Mesaje: 507
- Membru din: 07 Iul 2004 09:33
- Localitate: Brasov
Mesaj
de RazvanV » 13 Sep 2005 13:45
cristinel scrie:si mereu am prins.
Ce?
-
HackBv
- member
- Mesaje: 278
- Membru din: 07 Sep 2004 12:31
Mesaj
de HackBv » 13 Sep 2005 13:48
hehehe Razvane ne-ai lipsit :)) pe unde ai mai umblat si pe unde ai mai prins mai ales :))
-
RazvanV
- veteran
- Mesaje: 507
- Membru din: 07 Iul 2004 09:33
- Localitate: Brasov
Mesaj
de RazvanV » 13 Sep 2005 13:52
Eu intru zilnic pe forum, mai putin cand sunt la pescuit sau pe munte (asta destul de rar, ca nu ma lasa munca

).