cu sau fara bile
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- new member
Hefe...
Stai linistit in privinta asta , asa cum au mai scris si cei din naintea mea inca se folosesc momeli traditionale .
Eu personal abia acum incerc sa pescuiesc la bile dar pina prind experienta tot porumbul este baza .....
Folosirea bilelor atrage dupa sine si o selectie a capturilor bine inteles conteaza marimea lor (bilelor),pe linga porumb unde ai posibilitatea sa mai agati si alt ceva in afara de CRAP.
Bine inteles ca si la bile poti sa ai surprize, stiu un caz la Tincabesti cind s-a prins somn la bile de crap .Parerea mea, atunci cind pe balta respectiva se folosesc cu preponderenta bile este normal ca si ceilalti pesti sa inceapa sa se hraneasca ele.......
Stai linistit in privinta asta , asa cum au mai scris si cei din naintea mea inca se folosesc momeli traditionale .
Eu personal abia acum incerc sa pescuiesc la bile dar pina prind experienta tot porumbul este baza .....
Folosirea bilelor atrage dupa sine si o selectie a capturilor bine inteles conteaza marimea lor (bilelor),pe linga porumb unde ai posibilitatea sa mai agati si alt ceva in afara de CRAP.
Bine inteles ca si la bile poti sa ai surprize, stiu un caz la Tincabesti cind s-a prins somn la bile de crap .Parerea mea, atunci cind pe balta respectiva se folosesc cu preponderenta bile este normal ca si ceilalti pesti sa inceapa sa se hraneasca ele.......
Costin
- Tilea Gabriel
- Moderator
Salut , la fel si eu , nu plec la pescuit fara porumb fermentat dar la carlig nu mai pun altceva decat bile ori din comert ori facute de mine .Cu cele facute de mine am avut cele mai bune rezultate din punct de vedere cantitate iar ca greutate pe bucata cu cele din comert ( scopex sau tutti frutti ).Porumbul il tin doar pt. momit si atunci amestecat cu bile sfarimate si intregi ( in general de 18 sau 20 )
- Tilea Gabriel
- Moderator
- Vlasin Florin
- maniac
- Tilea Gabriel
- Moderator
- Tilea Gabriel
- Moderator
A, nu vorbeam de nadire, ci pur si simplu de excluderea bilelor. Ma rog, discutia ar fi interminabila, si ar ajunge inevitabil la calitate vs cantitate si asa mai departe.
Nu zic ca dimensiunea nu conteaza
insa eu sunt genul de pescar care de cate ori vreau sa ma relaxez ma duc sa pescuiesc oblete, alteori caras, rar ma dau numai dupa crap.
Nu zic ca dimensiunea nu conteaza

- Dani Hentiu
- maniac