Cat ar trebui sa fie taxa de participare?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Cat sa fie taxa?

200 EURO
18
38%
300 EURO
15
31%
400 EURO
1
2%
500 EURO
9
19%
peste 500 EURO
5
10%

Voturi totale: 48

Sigi
member

Mesaj de Sigi » 13 Oct 2005 06:15

De acord, Iliuta, dar 200 euro sunt totusi aproape doua salarii (pentru unii). Cred ca ar trebui gasite alte solutii decat departajarea financiara.

mirceas
veteran

Mesaj de mirceas » 13 Oct 2005 06:45

nu se poate Sigi, asa cum zicea Iliuta sunt niste cheltuieli de concurs (si gandeste-te ca acum sunt mai multe etape) pe care asa cum tu nu ai vrea sa le platesti, poate ca nici APCR (AGVPS) nu vrea sau nu poate sa le suporte.

trebuie sa te gandesti ca in general in sport, indiferent de disciplina, ajutorul financiar al statului este infim si nu vine mereu la momente oportune. poti sa fii un super-olimplic, daca nu ai antrenori buni (logistica, tehnicieni) si capacitatea de a atrage sponsori cu multi bani atunci ramai acasa si se pune praful pe tine. sportul e scump, de aceea in jurul lui se invart oameni cu interese si bani multi.

de aceea taxa de participare nu trebuie vazuta ca o modalitate de departajare... finanicara.

nu in ultimul rand, chiar nu esti constient de cheltuielile reale de care are nevoie echipa ta pentru concurs? nici nu se compara...! echipament obligatoriu (daca nu il ai trebuie sa ti-l iei sau sa-l completezi), nada, momeli, transport etc. fa un calcul sumar si o sa vezi ca 300 Euro taxa e vax pe langa ce ai de cheltuit cu echipa ta.
fir intins!!

www.carpfishing.ro

Iliuta Goean
maniac

Mesaj de Iliuta Goean » 13 Oct 2005 08:36

Exact asa cum a spus si Mircea, daca nu ai banii astia de taxa inseamna ca nici sustinerea financiara a unui concurs nu o poti suporta. Presupunand ca ai tot echipamentul, nada pentru o mansa tot inseamna ceva, pe mine, ca producator, ma costa dublul acestei taxe nada pentru un concurs de 4 zile.
Nu face ce nu-ti place!

Vlasin Florin
maniac

taxa de participare

Mesaj de Vlasin Florin » 13 Oct 2005 09:16

8) pescuitul la crap a inceput sa fie din pacate sportul celor cu bani multi,din pacate.vorbim de niste sume...500 euro cu o lejeritate de patron de benzinarie.cred ca 200 ar fi mai indicat pt ca sint si alte cheltuieli,nada
deplasare ,cazare ,protocol,etc.
mai ok ar fi desfasurarea de etape pe judete,finalisti pe judet merg la finala.
parerea mea.

mirceaef
veteran

Mesaj de mirceaef » 13 Oct 2005 09:54

Mie personal mi se pare ca se face o confuzie intre pescuitul la crap, duminica, de relaxare si cel competitional. Aparent seamana dar e o mare distanta intre unul si celalalt.
EFM
Carping Club

XquiZZiT
senior member

Mesaj de XquiZZiT » 13 Oct 2005 10:01

daca face cineva o erapa de calificare in judetul Brasov, as fi si eu curios pe ce balta s-ar desfasura pentru ca in judet, nexam balta, noroc cu vecinii din Covasna ca mai scoatem si noi lansetele la aer...cat despre taxa...500 de euro pare mult la prima vedere, dar acesti bani sunt de echipa, iar daca ne uitam la regulamentul propus se observa si premii destul de substantziale, iar in acesti 500 de euro sunt 4 partide la care potzi lua parte, plus o sansa enorma de a reprezenta Romania in lume. daca privesti in ansamblu, suma de 500 de euro nu este mare. nu stiu cat e taxa de pescuit pe 24 h la hobaia, dar nu cred ca 500 de euro sunt de ajuns daca mergi sa pescuiesti acolo de placere 4 sedinte de 72 de ore.
Alex Carlan
Fire-ntinse precum corzile de la chitara!!

Iliuta Goean
maniac

Mesaj de Iliuta Goean » 13 Oct 2005 10:18

Pai tocmai despre asta era vorba, daca se justifica asemenea premii la o selectie. Nu este un concurs la care cine a castigat ia banii si pleaca. Nu, aici cine a castigat merge si reprezinta Romania la Mondiale, este o mare diferenta.
Nu face ce nu-ti place!

Dani Hentiu
maniac

Mesaj de Dani Hentiu » 13 Oct 2005 10:26

si care ar fi diferenta?.......ca poti sa cistigi niste bani si ca te intreci cu cel de linga tine? in rest eu nu vad nici o diferenta
><)))°>-------- Dani

XquiZZiT
senior member

Mesaj de XquiZZiT » 13 Oct 2005 10:55

eu zic ca sunt bine venite shi premiile, constituie o motivare in plus, mai reinoieshti o parte din echipament...
Alex Carlan
Fire-ntinse precum corzile de la chitara!!

RazvanV
veteran

Mesaj de RazvanV » 13 Oct 2005 11:08

mirceaef scrie:Mie personal mi se pare ca se face o confuzie intre pescuitul la crap, duminica, de relaxare si cel competitional. Aparent seamana dar e o mare distanta intre unul si celalalt.
Pai ce e un pescar de competiei?
Un individ luat de valul modei (pescuitul la crap a devenit o moda), cu venituri ceva mai bunicele, care isi cumpara scule de xxx, nada performanta facuta de altii, care isi permite sesiuni lungi pe balti de lux - este un pescar de competieie? Pai de astia stiu vreo 10, deveniti pescari de competie intr-o saptamana (la unii inca le fac monturile , le dau sfaturi... iar pe la concursuri sunt niste profesionisti-experimentati).
Din cate vad eu se inceraca sa se faca o diferenta pe baza resurselor financiare.
Daca tot exista o faza eliminatorie, atunci taxa pentru inscriere la aceasta faza sa fie mai mica (cat sa acopere cheltuielile de organizare) iar pentru fazelele urmatoare alta taxa, tot la nivelul primeia. Bani pentru cheltuielile echipei nationale sa vina de la sponsori ( de asta au fost inventati).

Scrie răspuns