Campionatul mondial de pescuit la crap - Belgia 2005

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Moose_master
member

CM Belgia 2005

Mesaj de Moose_master » 23 Oct 2005 01:31

Tarziu ce-i drep insa mai bine asa decat de loc; felicitari pentru echipa Romania.
Doi ani pe podium..... pai asta e beton taica.
Ma tot gandesc cum reusesc si nu gasesc decat un singur raspuns : sunt buni frate. Sunt chiar buni.
Felicitari si Stima ,

Moose

P.S. Poate ne spune si noua Nea Cornel cu l-a luat pe mustacios.
Deasemenea sunt curios daca crapii acolo sunt salbatici sau sunt "domestici" (adica stau si ei intr-o balta si un nene le da mancare cu tonele pana se fac cat purceii lu' mamaie).
ASOCIATIA PESCARILOR DE CRAP DIN ROMANIA

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 23 Oct 2005 02:04

moose,

unde ai disparut frate ??? ai stat pe balta ??? ceva capturi ???
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 23 Oct 2005 09:37

Salut Niki,
Crapii din Belgia sunt salbatici. Nu le da nimeni de mincare, si sunt invatati cu fluxul si refluxul. De asemeni se hranesc la 15 - 20 m. adincime pt. ca astea sunt conditiile in care traiesc.
La scos nu-ti creaza multe probleme. Ai ceva de lucru pina il ridici de pe fund. Dupa acea vine f. cuminte la mincioc. Probabil diferenta mare de adincime il zapaceste cind il ridici.
Ca nada, cam acelasi boilliesuri ca in USA, ace nr. 2. legate cu fir textil. nailon de 40mm. pt. ca pescuiam la o distanta medie.
In rest, multa rabdare. :lol: :lol: :lol:

florin plesu
member

Mesaj de florin plesu » 23 Oct 2005 13:12

ce marime bilele????? intreb asha......de curiozitate....erau....mandarine sau portocale???? :lol: :lol:

Moose_master
member

Vali Vesa

Mesaj de Moose_master » 24 Oct 2005 02:53

Pentru Vali Vesa,

Vali frate, io acum sunt sofer de cursa lunga si foarte lunga (sa zic pe romaneste sofer de TIR) si cand plec de acasa plec pentru doua trei saptamani.
De-aia nu am mai intrat. Curand am sa am conexiune internet si in camion si am sa pot intra si sta la povesti mai des.
La balta nu am mai fost decat o data cand nu am luat nimic (daca pleci sa pescuiesti cateva ore ala nu-i pescuit, ci iesit din casa). I-am vazut pe baieti cum tarcoleau nada aruncata insa nu am reusit sa iau niciunul.
Se mai implanta si de-astea mai ales cand pescuiesti "la scurt".

Am sa mai postez niscai poze cu niste balauri superbi, insa am destule de rezolvat in aceasta perioada si sunt cam la limita cu timpul.

Am sa-ti dau pe privat ultima mea gaselnita in materie de preparat porumbul (cel pentru carlig, nu cel pentru nada).

Stima Vali, stima tuturor

Moose

Moose_master
member

Nea Cornel

Mesaj de Moose_master » 24 Oct 2005 03:16

Pentru Nea Cornel,

Ai vazut Nea Cornele a doua oara (ma refer la faptul ca prima a fost in USA) cat de dificili sunt dihaniile care traiesc in salbaticie. Sunt salbatici in sensul pur al cuvantului. Nu sunt hraniti de catre nimeni, nu au reguli ca cei din balti, nu se hranesc numai in anumite locuri asa cum o fac in balti, ci umbla in grupuri mici de ici colo, etc.
E greu Nea Cornele sa-i pacalesti, mai ales ca un crap care traieste in salbaticie si care a ajuns la 15 kg are poate de doua ori varsta unuia(cu aceeasi greutate) care traieste intr-o balta amenajata, deci este mai harsait prin viata si este mult mai suspicios la orice lucru strain din apa pe care nu-l recunoaste ca facand parte din mediul sau.
Pe mine personal, crapul salbatic m-a facut sa reanvat sa-l pescuiesc. Si zic eu ca cel mai mare secret este sa le gasesti locurile prin care ei trec cel mai des.
Personal cred ca neavand acelasi loc de hranire , trebuie sa le gasesti macar "potecile" pe care circula cel mai des si acolo sa-ti arunci bilele si ma rog, tot arsenalul de seminte si pastile prinzatoare.
Din ceea ce am putut sa observ, crapii salbatici patruleaza la distanta mica de mal atat ziua cat si noaptea. Io ma chinui sa lansez la distante mari, cand ei de fapt sant la varful lansetei mele.

Nu stiu ce sa spun.... realizez ca invat din nou pescuitul la crap, dupa ce crezusem ca stiu foarte multe despre acest subiect.

Asta este, oricat ai sti, de fapt nu sti niciodata destul.

Revenind la crapul luat in concurs, oricat de batran si de precaut ar fi fost domnul crap, Maestrul la scos la proba cantarului si asta spune multe.
Felicitari Nea Cornele inca o data.

Stima Nea Cornele, stima tuturor

Moose

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 27 Oct 2005 21:16

@Florine,
Bilele au fost de 18, cele de squid octopus, iar cele cu stropeala de strauberi de 20. Apa era f. rece, asa ca nu stiu daca faceam treaba cu bile mai mari.
@Nici
Ai reusit? Te-ai apucat de soferie?
Pai noi ce facem cind venim pe acolo? :lol:

Moose_master
member

Mesaj de Moose_master » 27 Oct 2005 22:05

Gata Nea Cornele sunt pe treba de cateva luni. Saptamana viitoare imi iau camionul meu si atunci va fi cu totul alta socoteala.

De venit aici Nea Cornele, incerc sa aranjez o ghidusie ca in momentul cand veniti sa iasa o treaba pricopsita, nu sa incepem atunci sa bajbaim. Lasa-ma sa fac un plan si cat de curand iti fac cateva propuneri. In acest fel le puteti si voi gandi si face propriile planuri, apoi o comitem. Si promit sa vedeti ce n-ati vazut in viata voastra.

Stima Nea Cornele

Moose

cornel rosioru
veteran

Mesaj de cornel rosioru » 28 Oct 2005 11:36

Pe aici s-a auzit ca anul viitor CM nu se mai tine in africa de sud cum era programat, ci tot la Masena ca anul trecut, pe acelas riu, numai ca se vor alege locuri mai bune. De aici si idea ca ne vedem la anul din nou. Pe acolo ce se aude?

Moose_master
member

Mesaj de Moose_master » 28 Oct 2005 14:49

Nea Cornele,

Sincer nu am auzit nimic. De fapt singura mea sursa de informare este internetul si cele cateva situri de crap americane (precum si cele romanesti pe care sunt prezent in perioadele in care sunt acasa).Oameni cu care sa vorbesc despre crap nu cunosc, decat un prieten bun pe care l-am spurcat la 3.90 si la mulineta cu baitrunner si pe care imi place sa-l numesc "cel mai bun elev al meu" (elev elev, dar a luat el unu de 20 de kile... a luat)

Lasa-ma sa dau niste telefoane in state si sa intreb niste granguri ce stiu ei si atunci iti transmit daca zvonul este adevarat sau nu.

Cred ca si Marius ar trebui intrebat (Supercarpio). Ma ocup eu si de asta.

Pacat ca Canada (scuzati cacofonia) nu este interesata ABSOLUT DE LOC de acest gen de concursuri ca ar iesi show de show. De ce spun asta : malul canadian (cel vis-a-vis de Massena, unde pescuiesc eu frecvent) este net superior celui american datorita conformatiei. Acolo au fost o gramada de insule pe care canadienii le-au unit si au facut drum asfaltat pentru masini si astfel au deschis un enorm parc de vacanta (cu locuri pentru corturi, pentru motorhomes, etc). Imagineaza-ti ca unite acele insule, acum au creat niste golfuri imense si deci locuri in care apa nu mai este asa de curgatoare (in unele locuri este chiar statatoare). Cand spun locuri, ma refer la niste locuri SUPERBE de pescuit crap, in care ii vezi in apa cu sutele. Unele au 40 cm adancime si se duc pana la 2 metri, iar altele de la 50 cm pana la 10 metri. Deci de-o parte si de alta a soselei astfel amenajate, poti pescui peste tot. Pe sub sosea sunt conducte imense prin care apa trece dintr-un golf in altul. Sa vezi ce este pe langa gurile conductelor.... ma infiorez numai cand ma gandesc.
De-aia spun ca malul canadian este net superior celui american (nu uita ca va treceau transatlanticele prin fata).

Eu sunt singur si oricat de obsedat as fi de crap, tot nu am puterea necesara sa intreprind ceva. Pentru a fi bagat in seama trebuie sa te constitui intr-o organizatie (ca si confratii americani) .

Mai mult decat atat, pescuitul crapului in America ia amploare de la an la an. Pe cand in Canada, din contra. Pe canadieni nici macar nu-i intereseaza sa deschida subiectul.
M-am dus alaltaieri la cel mai renumit magazin de pescuit din Montreal (Le Baron) sa-i iau unui prieten bun din Romania cateva acareturi pentru salau si am deschis din nou discutia cu vanzatorii despre crap (pe mine ma stie toata lumea din magazin ca nu ma intereseaza decat crapul). Sa vezi cu cata nonsalanta imi explica directorul adjunct ca a fost sa pescuiasca Bass si cum treceau crapi de 5 ft (adica aprox.1.5 metri) prin fata lui. Io inebunisem si ma chinuiam disperat sa aflu locul si el stramba din nas ca il deranja prezenta dihaniilor de crapi pe locul lui de pescuit.

Asa ca asta este cu crapul pe acest continent. Ciudat, tare ciudat !

Personal, la anul intre 25 mai si 15 iunie nu ies la munca nici daca se prabuseste economia canadei. Vreau sa fac cel mai mare pogrom savarsit vreodata. In martie sau aprilie dau comanda in Anglia de lansete, mulinete si alte acarete, ca pana cand vine ziua atacului sa fiu dotat cu toate cele. Apoi ...... voi declansa Jihadul.

Stima Nea Cornele, stima tuturor

Moose

Scrie răspuns