lotul de crap

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Mihai Vasilescu
member

Mesaj de Mihai Vasilescu » 23 Feb 2004 14:43

In sfarsit am gasit timpul necesar pentru a raspunde topicului si reactiilor ce au urmat:

1. Ce parere aveti de aceasta initiativa?

2. Cum vi se pare taxa?

3. Ce parere aveti de dotarea impusa?

4. Cine e hotarat sa mearga?

1. Initiativa e f buna, e f bine ca au gasit si o balta care sa gazduiasca gratis evenimentul. Dupa parerea mea ar fi fost bine ca cele 3 manse sa fie in perioade consecutive pentru a nu pune de 3 ori pe drumuri pescarii din zone mai indepartate ale tarii.
2. Taxa n-o consider mare dar ideea de a plati deplasarea lotului din acesti bani mi se pare gresita. Totusi, nu sunt total impotriva acestei idei. Daca ar fi sa aleg intre varianta aceasta si cea in care lotul sa-si plateasca cheltuielile, as fi 35% pentru varianta aleasa si 65% pentru cealalta. Evident, normal mi s-ar parea sa nu fie nici o taxa, iar deplasarea lotului sa fie suportata de AGVPS, la care cotizam cu totii destul! Din pacate nu scrie in regulament ca taxa va fi folosita pentru deplasarea lotului in Portugalia, asa ca regulamentul lasa loc de imbunatatiri la acest punct. La asa suma, merita scris o pagina mai mult astfel incat sa nu ramana loc de interpretari.
3. Citind regulamentul oficial FIPS observ ca dotarea impusa depaseste cu mult cerintele FIPS. Intre timp vad ca s-au facut ceva modificari la cerintele privind dotarea si s-au corectat unele "greseli". Totusi, n-am vazut nicaieri, in regulamentul FIPS, sa fie prevazute in dotarea minima:

- lungimea minima a lansetelor;
- numarul minim de lansete si mulinete;
- rodpod-uri (dealtfel supori metalici negri cu senzori electronici mi se par suficient de utili si aspectuosi);
- paturi;
- cobra, prastie, catapulta, racheta (chiar se cer toate?).
4. Nu anul asta.

Musaro zice: "este sansa pe care oricare roman patriotic a visat!!!"
Raspund: Nu la asta visez. Visez sa vad organizate si la crap competitii preliminarii locale, finale nationale suportate financiar de AGVPS (asa cum se fac la alte stiluri de pescuit), deplasari la competitii internationale finantate de AGVPS (asa cum se intampla la alte sporturi si nu se intampla inca la pescuit, cu exceptia unei participari la Europenele de Musca in Scotia in 2003), echipamente de xxx cumparate de AGVPS pentru a fi utilizate de lotul national la competitiile internationale.

User zice: "e clar ca este un concurs pentru cei mai buni crapisti bogati nu pentru cei mai buni crapisti pescari."
Raspund: De buna seama ca e un concurs pentru cei cu bani. Daca n-ar fi taxa si ar trebui sa-ti platesti participarea la Mondial te-ar costa taxa de acolo, transportul si nada vreo 2-3000 euro de echipa. Normal ca nu e pentru toata lumea. Daca m-as duce anul asta la selectie m-ar costa: 400 Euro taxa, 200 Euro drumurile la Bucuresti, 2-600 Euro nada si accesoriile consumate, plus cate o cazare in Bucuresti inainte de fiecare mansa fiindca nu pot merge obosit la un concurs atat de serios.

Val Pangica jr zice: "Cei care vor tine banii - au cheltuit pina acum din buzunarul lor - mii de EUR - sa mearga afara si sa reprezinte bine sau rau Romania . Nu cred ca ii putem acuza ca vor fugi cu banii de concurs - poate insuficienti nici pentru nada si momeli "
Raspund: Multi ii cunosc pe respectivii si au incredere in ei (inclusiv eu), dar si mai multi sunt cei ce nu-I cunosc. Asa ca nu trebuie sa ne asteptam la bani dati pe incredere, decat daca vrem ca doar cunoscutii respectivilor sa participe la selectie.

Alte probleme:
Ar trebui sa se specifice in regulament ca in momentul achitarii taxei se va semna un contract (intre cei ce dau banii si partea cealalta care nu mi-e clar inca cine este).
In regulament nu se specifica nimic in privinta arbitrajului. Asta poate duce la ideea ca daca nu vor exista arbitrii selectia se va desfasura fara.
Mi se pare normal sa ai dreptul sa te antrenezi pe balta de concurs, achitand taxa de zi. Unii isi permit, altii nu, asta se intampla in orice sport. Daca este un Campionat Mondial de fotbal organizat la altitudine mare, atunci cei ce isi permit merg si se antreneaza la altitudine, sau merg cu un numar de zile inainte sa se acomodeze. Nu trebuie blamati cei ce-si permit "luxul" de a se antrena.

Cele de mai sus le-am scris cu scopul de fi citite de cei in drept si a se imbunatati regulamentul, nicidecum cu intentia de a critica sau a arunca cu piatra in cei ce se zbat sa faca o treaba buna.

Multumesc,
Mihai Vasilescu

dan volcescu
junior member

lotul national de crap

Mesaj de dan volcescu » 23 Feb 2004 15:37

De buna seama ca e un concurs pentru cei cu bani. Daca n-ar fi taxa si ar trebui sa-ti platesti participarea la Mondial te-ar costa taxa de acolo, transportul si nada vreo 2-3000 euro de echipa. Normal ca nu e pentru toata lumea. Daca m-as duce anul asta la selectie m-ar costa: 400 Euro taxa, 200 Euro drumurile la Bucuresti, 2-600 Euro nada si accesoriile consumate, plus cate o cazare in Bucuresti inainte de fiecare mansa fiindca nu pot merge obosit la un concurs atat de serios. spune Domnu Vasilescu ce bine ar fi daca toti pescarii ar avea macar 200 de euro.... pe luna salar zic eu..... dar totusi salariul minim pe economie e 2800000...... TOTUSI ideea e buna sa vedem citi participa si sa le uram fir intins si aici si in PORTUGALIA.....PINA la urma tot cei cu bani sint mai buni ??????? imi pastrez fondurile pt DELTA anu asta deci fir intins la toata lumea
indiferent de cine esti,unde esti si de ce faci TREBUIE SA FII SI SA RAMAI OM

Vizitator

taxe si bani

Mesaj de Vizitator » 23 Feb 2004 16:18

Stimati domni - anterior postati aici - si ma refer in special la ultimele 2 postari - logica Dvs cu privire la a avea sau nu bani pentru acest concurs e un pic intortochiata . Nu ma refer la ce ne dorim - ci la ce putem de fapt ! De unde si pina unde daca ne place Formula 1 - trebuie musai sa partcipam la selectii ( daca s-or face vreodata ?!! ) cu vechea Dacie a tatalui - care zace in garaj de 2 ani ? Asta nu inseamna ca acel pretendent nu are talent - dar lumea asta e prost construita - si e foarte greu sa ofere sanse egale tuturor . Si-a pus cineva intrebarea cit costa un echipement minim de crap - dupa ultimele cerinte ? Si cind spun minim - nu ma refer la fitze - ci la ce e strict necesar . Va spun eu - si poate nu e suma chiar exacta - minim 4.000 EUR ! Cind ai dat banii astia pe echipament - si esti cu adevarat dedicat fenomenului de pescuit sportiv la crap - taxa de 400 EUR pentru 3 concursuri x 4 zile - ti se pare super ieftina . Cind esti pescar de agrement - chiar foarte bun - suma ti se pare enorma - pentru ca o raportezi la o lanseta de 300.000 lei sau la o mulineta de 500.000 lei . Asta nu inseamna ca nu poti prinde peste si cu acele scule - dar momentan astea sunt cerintele . O mulineta acceptabila de crap sub 5-6 milioane - nu poti cumpara . Si ai nevoie de minim 4 buc !! Nu fac apologia banului aici - dar trebuie sa acceptam cu totii ca exista hobbyuri sau sporturi scumpe - care sunt greu de practicat la nivel de "Daciada" . Intrebati pe cei care sunt cunoscuti de-ai Dvs si vor participa la acest concurs - ce parare au ? si daca este OK - cu organizarea . Ei au si experienta trecuta si vor aprecia cu alti ochi cele ce se intimpla acum !
Poate lumea nu stie - dar la un concurs serios de crap - nu sunt permise momeli de gen - rima , viermusi , bomba cu mamaliga , patratica de mamaliga , etc . Raportati-va succesele la pescuitul crapului la boiles - si meditati asupra acestora ! Asta este competitia - nu noi am facut regulile - ci trebuie sa ne supunem lor . Voi reveni - pentru ca nu vreau sa las impresia unui concurs de snobi - adica pescari paratzi - dar cu bani - ci trebuie sa intelegm cu totii ca este un concurs serios - in care participa majoritatea celor care au inteles fenomenul si l-au practicat - asa cum este el descris in toate normele internationale de practicare . O fi ceva exclusivist ? - dracu stie - dar oricum excluderea nu am impus-o noi cei care practicam sportul asta - ci cei care inca mai au reticente ! Asta ca sa nu mai aduc vorba de Catch & Release - si de faptul ca numai 3 saltele de primire a crapului - costa peste 100 EUR !! De banii astia ii dai drumul cit mai sanatos cu putinta si dai dovada ca respecti pestele care iti este "adversar"

iulian
member

Mesaj de iulian » 23 Feb 2004 17:08

domnilor ,sincer sa fiu nu pricep de ce atata incrincenare.evident , mi-as fi dorit sa pot participa , dar ,anul acesta nu este posibil ( la dotare mai trebuie lucrat si chiar si banii pt participare , si nici nu cred ca am sanse de a ma prezenta onorabil) , poate in anii ce vin.
dar cind anul acesta lucrurile s-au schimbat si exista posibilitatea de a te califica pe merit , fata de anii trecuti cind selectia se facea la o sueta ( sau chiar la un sprit ) , evident pe banii celor care participau , de ce atitea suspiciuni?? domnilor, nu este totul sa vrei ,important este sa si poti si sa iti doresti cu adevarat acest lucru.
sunt curios daca d-nul "user" chiar si-a propus cu adevarat sa participe (daca da sa-l cunoastem si noi , sa ne putem adresa catre dinsul cu un prenume si nu cu o adresa ) sau a refulat pe site .
cu stima
iulian

Marian
junior member

lotul de crap

Mesaj de Marian » 24 Feb 2004 09:22

Ei, da, Val, daca nu ai voie cu patratica, imi inchipui ca e chiar concurs serios !
Dar cu porumb ai avea voie ?

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 24 Feb 2004 14:28

Cu porumb Da - dar fiert !

Mihai Vasilescu
member

Mesaj de Mihai Vasilescu » 24 Feb 2004 16:20

Cum sa nu fie voie cu patratica? Nu cred asa ceva! Pe f multe site-uri englezesti de pescuit la crap am vazut patratica de mamaliga pe fir de par. La noi nu-i voie? Da cu boilies-uri patrate e voie?

patabum
senior member

Mesaj de patabum » 24 Feb 2004 16:48

Hai mai fratilor, posta nea Iliuta clar pe site. La punctul 15. regulamentul FIPS sau scrie:
Nadele si momeala vie sau moarta, icrele, produsele de origine metalica sunt interzise. Sunt permise numai: granele, boillies-urile, peletele, dara care nu vor depasi ca dimensiuni o sfera de 40 mm. Argila, bentonita si pufuletii sunt interzise.
Asta este!

Dani Hentiu
maniac

lotul de crap

Mesaj de Dani Hentiu » 27 Feb 2004 18:43

M-am tot gandit si am ajuns la concluzia ca chiar daca inscrierea la concurs este greu realizabila din punct de vedere financiar totusi cu cateva sacrificii se poate face,fsta de anii trecuti cand pentru majoritatea dintre noi era chiar imposibila.Nici eu nu am banii necesari dar daca la anul se pastreaza conditile,voi face tot posibilul sa strang acesti bani.Initiativa voastra este oricum extraordinara,sper sa nu fiti descurajati de unele opini care sant mai dure.Si inca ceva ,daca voi cei care aveti o mai mare influenta la nivelul televiziunilor ati reusi sa faceti publica competitia la ore de o mai mare audienta(la stiri de exemplu)sunt convins ca no toti vom putea face rost de mai multi sponsori,la care le vom face si noi ceva publicitate prin multumirile pe care le vom adresa pe posturi.

dan volcescu
junior member

lotul de CRAP

Mesaj de dan volcescu » 28 Feb 2004 11:36

sal.. la toata lumea parerea mea este ca pescuitul sportiv nu va putea fi niciodata ceva exclusivist cum ar vrea unii sa il faca cum cred ca pot face totul daca au bani si apropo un echipament bun de crap costa cam 1000$_1500$ depinde de unde le cumperi , poate iliuta sa va spuna cit costa la unguri unele produse pe care le aduce la preturi acceptabile si el dar acolo sint mai ieftine , organizarea este buna , ideea este buna sa vedem ce va iesi cu acest concurs dar eu sint de acord cu ideea de a se organiza calificari regionale platite de sponsori si AGVPS pt ca sint multe firme si prea multi oameni implicati in asazisul pescuit sportiv dar cred ca pe motive politice si financiare nu cred ca pt pescarii de rind pt care oricum nu fac nimic in afara de ENERGOFISH si citeva concursuri nimic desi sint si ape si riuri DELTA au inceput sa o vinda etc... dar nu e asta subiectul organizarea concursului e buna tot respectul pt noua idee de calificari dar cam exagerati cu regulamentul .. NU AM PUTEA PASTRA REGULAMENTUL ENGLEZ??????? NU NOI SUNTEM ROMANI MAI BAGAM DE LA NOI NISTE REGULI ASA DE PLICTISEALA LA MISTO >>>>deci fir intins ... APROPO cit costa o lanseta de crap de 3,60 -3,75 la comanda construita pe sira pe ce fel de blank vrei ce culoare vrei etc.... 150 lire ????sint vreo 300 de firme la englezi deci e concurenta????

Scrie răspuns