lotul de crap

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Vizitator

Mesaj de Vizitator » 28 Feb 2004 14:50

Dane , daca mai puneai si tu cite o virgula sau cite un punct prin frazele astea poate intelegeam ceva ! Pot sa spun ca de la o vreme Adriano scrie mai bine ca tine - si saracu stie limba asta romana - de nevoie ! Tot am inteles ca o lanseta de crap - este 150 Lire in Anglia si ca sunt 300 firme care o pot produce . Fir Intins !

danr
Site Admin

pastrati topic-ul !!

Mesaj de danr » 29 Feb 2004 18:14

salut,

senzatia mea este ca discutia a degenerat
va rog frumos, incercati sa pastrati topicul discutiei
simtiti-va liberi, atunci cand aveti momente de inspiratie fara legatura cu subiectul mesajului, sa folositi sectiunea " discutii generale " - nou topic

Ioan S.
member

Mesaj de Ioan S. » 29 Feb 2004 21:02

Observ cata incrancenare starneste acest subiect, drept care voi rasunde unor opinii exprimate aici. Nu sunt primul pescar, care isi spune parerea, desi nu intentioneaza sa participe.
Ma intriga afirmatiile cum ca AGVPS ar trebui sa sponsorizeze evenimentul. Atata vreme cat regulamentul nu impune participantilor sa fie membri vreunei asociatii afiliate AGVPS, nu vad de ce ar face-o.
Speram ca societatea noastra sa evolueze spre normalitate, speram ca organizatiile nonprofit sa-si ia rolul (sau statutul) in serios, dar pana atunci sa privim realitatea asa cum este ea.
Nu orice om care face jogging viseaza sa participe la campionatele mondiale de atletism, nu oricine are o bicicleta va ajunge sa participe in Turul Frantei. De ce pescarii ar considera altfel?

Cred ca largirea bazei de selectie a lotului national de pescuit la crap se incadreaza pe drumul spre normalitate, dar este doar un modest pas inainte fata de situatia anterioara (si astfel raspund si la intrebarea lui Iliuta ("1. Ce parere aveti de aceasta initiativa?") Pana cand fiecare asociatie de pescari (AJVPS-uri si asociatii nou create) vor ajunge sa-si inscrie cate o echipa (pe care probabil o va selecta prin concursuri locale), echipa pe care sa o si sponsorizeze mai avem de asteptat.

La intrebarea lui Iliuta ("2. Cum vi se pare taxa?"), taxa se incadreaza in limite rezonabile, dar cum au mai spus-o si altii inaintea mea, ea reprezinta circa 10% din costurile participarii. Iar intr-o tara ca salariul mediu lunar de circa 150 euro (fara TVA), taxa de 400 (sau 425) euro spune multe despre care va fi primul criteriu de selectie al participantilor.

"3. Ce parere aveti de dotarea impusa?" Cum in Turul Frantei nu ar putea participa nimeni cu o bicicleta Sputnik (nu-i reclama pentru ca iesit din fabricatie), nici la selectia pentru capionatul mondial de pescuit la crap nu se poate participa cu scule din bazar sau de productie proprie.
Problema are insa si alt aspect, care tine de normalitate. Pescarii (consacrati) de la noi cam au dotarea impusa. Pe de alta parte nici o firma care produce si/sau comercializeaza nada, momeli, scule si echipament pentru pescuit nu-si va permite sa nu sponsorizeze acest eveniment. Iar daca nu ar largi baza de selectie - nu ar comercializa anumite produse - cu ce sa sponsorizeze? Este normal si trebuie sa acceptam normalitatea chiar si atunci cand nu ne convine.

"4. Cine e hotarat sa mearga?" Eu nu, deoarece practic pescuitul in scop recreativ, de agrement. Prefer sa merg 4-5 km cu rucsacul in spate (plus inca atata la intors), desi raul in care pescuiesc trece la 50 de metri de locul unde cobor din tren. Nu ma intereseaza malul cu drum de acces petruit sau alte facilitati. O singura data (in 6 ani) am plecat la pescuit cu telefonul mobil asupra mea ...

Fir intins !!!

Cristi Bolfos
member

Mesaj de Cristi Bolfos » 01 Mar 2004 15:32

Majoritatea vorbesc despre organizarea unor concursuri locale iar apoi concursul final.

Am si eu o intrebare: Care concursuri locale fratilor?????Eu unul sunt din jud HD spuneti-mi si mie unde sa se tina acest MIRIFIC concurs pentru ca eu unu nu prea vad un loc cat de cat adecvat.

Taxa este ok,nu mi se pare exagerata deloc.Oricum nu cred ca se vor strange bani suficienti astfel incat sa se acopere toate cheltuielile (transport,cazare,nade) care am inteles ca se vor ridica in jurul sumei de 15 000 Euro.

Eu unul nu pot participa la acest concurs pentru ca nu am un echipament adecvat si nici nu imi permit

Vizitator

pentru Dl. Ioan S.

Mesaj de Vizitator » 01 Mar 2004 15:53

Stimate domnule Ioan S. ,
ca un bun cunoscator al fenomenului AGVPS - nu stiu de ce vi se pare normala lipsa de implicare a acestei asociatii ? E bine de stiut ca in Romania - singura asociatie care are reprezentativitate internationala la nivel de FIPS - este AGVPS ( similar FRF la FIFA sau UEFA ) . Deci daca AGVPS nu inscrie in Campionatul Mondial de Crap cele 3 echipe calificate la nivel national - toata munca este degeaba ! Campionatul Mondial de crap este organizat sub egida FIPS - si fara AGVPS nu se poate ajunge acolo . Acum revin si subliniez - ca avind aceste prerogative - AGVPS-ul trebuie sa faca ceva pentru o mai buna reprezentativitate la nivel national . Este interesul pescarilor sportivi din toata tara - ca cei calificati - sa ne reprezinte cu demnitate si valoare ! Ar trebuii ca macar la nivel de lot national sa avem anumite materiale de concurs personalizate la nivel de tara ( ex- corturi pe care sa scrie Romania ; un drapel care sa poate fi montat in fiecare stand ; sa nu mai vorbim de niste costume de prezentare ale lotului - etc ) Asta inseamna implicare - si nu subventii - ca de bani se descurca lumea - dar trebuie sa recunoasteti ca e neplacut sa te prezinti la o competitie mondiala - imbracat in sort si in slapi - cu un tricou cu firma care te-a sponsorizat ca sa ajungi acolo . Ar putea exista si un conducator de delegatie din partea AGVPS - dar care sa plateasca cazarea si transportul - nu tot din bani nostri sa ajunga acolo - pentru ca in fond platim cotizatiile la zi !

Claw
member

Mesaj de Claw » 01 Mar 2004 19:23

Pe singurul forum si site de crap din Ro nu si-au exprimat pererea decat 2-3 potentiali participanti ???? Asta ma face sa cred ca regulile impuse nu sunt asa de atragatoare. Cine participa chiar ?? Adriano, Val Pangica si poate domnul Patabum ?

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 01 Mar 2004 19:39

Uite eu nu mai postez la subiectul asta ! Se numeste "capra vecinului" remarca de mai sus ! Adica fratilor , daca va plictisim - nu este obligatoriu sa si participam la discutii pe aici . Eu personal m-am cam saturat sa tot postez in favoarea unei initiative pe care eu o consider buna iar 90 % din cei care posteaza aici - si care oricum nu au de gind sa participe (dar in schimb au "pretentii" poate la invitatii speciale gratuite) - sa circoteasca - ca aia nu e buna , dar stai asa - cu asta cum e ?- dar la mine nu s-a gindit nimeni - salariul e mic - etc . Faceti voi fratilor organizarea si ma invitati si pe mine . Promit sa-mi platesc cinstit participarea si sa nu comentez regulamentul ! Vin cinstit si modest -pescuiesc cum stiu - si plec acasa fara sa va deranjez !
Ce este frapant este ca pina cum forumurile erau pline de chestii de genul - Cine i-a ales pe astia sa ne reprezeinte ? - intrebari care de regula se postau dupa concursuri . Acum se poate sa participam si noi la selectia asta ! Nici asa nu e bine ?Apoi fratilor - mai ara dreptate si baroneasa aia de la UE !

DD
member

Mesaj de DD » 02 Mar 2004 10:59

Este adevarat ceea ce scrie in AVP nr.20 Martie 2004 la pagina 6referitor la evenimentul din data de 6 februarie de la Darvari si anune:
"Organizarea apartie unui comitet de initiativa, sub egida AGVPS". Eu am inteles ca a existat doar un comitet de initiativa, dar de chestia cu AGVPS nu a pomenit nimeni pana acum.

Si inca ceva tot din acelas numar pagina 8. S-a infiintat subcomisia de spinning in cadrul comisiei de competitii a AGVPS. Foarte bine, dar articolul continua cu "am spus ca este o stire buna deoarece, cel putin teoretic, au intrat si pescarii de rapitor de la noi in lumea buna, alaturi de pescarii de crap si muscari". Sa inteleg ca cei care pescuiesc la oblete, mreana, caras, caracuda, lin, etc. nu fac parte din lumea buna, sunt pescari sportivi de categoria a II a. Hai sa fim seriosi...Nu stiu cine a scris articolul dar ar trebuii sa fie mai atent la nuante.

Vlad Pavlovici
senior member

Mesaj de Vlad Pavlovici » 02 Mar 2004 13:33

"Sub egida AGVPS" inseamna ca AGVPS-ul va acorda castigatorilor concursurilor de selectie titulatura de "lot national", cu care oamenii se vor duce sa concureze in Portugalia. Atat. Cum concursul din Portugalia este organizat de Federatia Internationala de Pescuit Sportiv, nu pot participa decat echipele desemnate de federatiile nationale afiliate. Federatia noastra nationala este AGVPS si, daca AGVPS nu te inscrie in concurs, nu poti sa participi.

Lotul urmeaza sa fie condus de Aurel Lupsan, care este presedintele subcomisiei de crap a AGVPS. Asta-i povestea cu egida.

Mihai Vasilescu
member

Mesaj de Mihai Vasilescu » 02 Mar 2004 13:45

La faza cu "au intrat si pescarii de rapitor de la noi in lumea buna, alaturi de pescarii de crap si muscari", au uitat sa zica si de cei de stationar. Cred ca e o eroare fara reavointa. Iar mesajul se refera la faptul ca pana acum nu exista competitie nationala de spinning, nici campion national. La crap nu va exista nici acum.

Scrie răspuns