MIX
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Tilea Gabriel
- Moderator
MIX
Salut baieti ,
imi poate cineva recomanda un mix pe care sa-l pot face cu apa pe malul baltii si care sa devina destul de 'consistent' pt. a imbraca boilies-ul de la carlig si a rezista lansarii ?
Inca nu am gasit ceva sa ma satisfaca de aceea apelez la ajutorul vostru, de obicei ce am incercat pana acum cadea ori la lansare ori la contactul cu apa ...
Multumesc
imi poate cineva recomanda un mix pe care sa-l pot face cu apa pe malul baltii si care sa devina destul de 'consistent' pt. a imbraca boilies-ul de la carlig si a rezista lansarii ?
Inca nu am gasit ceva sa ma satisfaca de aceea apelez la ajutorul vostru, de obicei ce am incercat pana acum cadea ori la lansare ori la contactul cu apa ...
Multumesc
Powered by two rods
Re: MIX
De ce cu apa ?gabitilea scrie:Salut baieti ,
Ori ce mix poti sa folosesti, in loc de apa pui ou . Iei oua cu tine pe balta, si ai rezolvat problema. Daca vrei sa se dizolve mai repede amesteca oul cu apa
- Daniel Costache
- veteran
pastrezi din mixul pe care-l folosesti pentru bile si pentru a-ti face pasta sau eventual groundbait.
daca ai probleme la "legat" mai adauga pesmet sau gris si urmeaza sfatul lui Bruno.
practic
-bate bine un ou, adauga lichidele nutritive, atractul, aroma si orice mai vrei pentru aditivare si apoi toarna mix pana obtii pasta de consistenta dorita (urmezi acelasi procedeu ca si pentru coca de boilies). vei obtine destula pasta pentru o partida de pescuit.
-pentru momitor adauga si seminte, pellete, bile sparte, pentru o mecanica mai rapida in apa.
daca ai probleme la "legat" mai adauga pesmet sau gris si urmeaza sfatul lui Bruno.
practic
-bate bine un ou, adauga lichidele nutritive, atractul, aroma si orice mai vrei pentru aditivare si apoi toarna mix pana obtii pasta de consistenta dorita (urmezi acelasi procedeu ca si pentru coca de boilies). vei obtine destula pasta pentru o partida de pescuit.
-pentru momitor adauga si seminte, pellete, bile sparte, pentru o mecanica mai rapida in apa.
Salutari din Miami
- Tilea Gabriel
- Moderator
- Daniel Costache
- veteran
-
- senior member
RASPUNS
In pasta de boilles care vrei sa o pui peste bila,pune si 20 grame conservant /kg.Benzoat de sodiu + acid citric(se gasesc in comert) e de ajuns.Conservantul nu produce repulsie crapului,asta nu o spun eu ci multi pescari romani si englezi.Tine pasta la umbra si nu vei avea probleme.Era bun si sorbatul de potasiu dar se gaseste mai greu si nu se vinde in comert cu amanuntul.
Orice s-ar intimpla fii om,peste n-ai cum sa devii!
Gabi!
ute asa fac eu:
inbraci bilele si pe urma iei un ciorap de la femeie
si-l tragi peste,il rasucesti pina iasa pasta prin el.il legi cu ceva fir subtire si il tai fos.acum ai o bila foarte atractiva,pe care o prezinti normal(la har),pasta elibereaza aromele repede. eu pescuiesc asa si cu pasta numai sau cu carne de scoici sau alte nade care nu se pot pune la har.
succes
ute asa fac eu:
inbraci bilele si pe urma iei un ciorap de la femeie

succes
Re: RASPUNS
Benzonatul de sodiu este un conservant pe care crapul il ocoleste. Bineinteles ca se prinde si la bile ce conti aceasta "otrava" dar nu pe o perioada indelungata.PANAIT CEZAR scrie:.Benzoat de sodiu + acid citric
Teste facute in Aqvariu au demonstrat acest lucrul. Crapii nu sau atins timp de 1 saptamina de bilele ce continea benzonat. Curios este faptul ca bilele erau din acela-si mix si pe cele fara conservant le luau fara sa se gindeasca.
De aceea in bilele mele nu va intra o astfel de otrava.