reparatii mulinete

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

freecarp
veteran

Mesaj de freecarp » 03 Dec 2005 20:01

cred ca i-am gasit defectul!!
pinioanele sint in ordine! daca nu se vedea urme.
Imagine
eu zic ca aici este defectul :evil:
Imagine
nu stiu daca se vede bine!
Imagine
cred ca trebuie sa pun un adaus sau sa o frezez si sa pun o bucsa,sau asa ceva.
voi ce ziceti??

Ioan S.
member

Mesaj de Ioan S. » 04 Dec 2005 12:31

Pacat ca nu functioneaza "online shoping" din acest site : http://www.rods4u.com/reel.html
(Ma gindesc ca daca ar functiona poate sa ai noroc si sa poti cumpara ... :| )

Bucsarea ar fi cea mai durabila rezolvare insa si cea mai dificil de realizat. Bucsa ar trebui sa aiba grosimea peretelui foarte mica, atfel scade prea mult rezistenta piesei in care se monteaza. De asemeni bucsa va avea un guler destul de mare care sa serveasca la fixarea acesteia. Pentru ca acest guler sa nu creasca inaltimea originala a piesei pe care de monteaza, este necesara o operatie de strunjire care sa aduca diametrul interior la cota necesara si sa faca loc gulerului saibei. Toate bune si frumoase pina la realizarea bucsei (pentru care ar trebui o masina de prelucrat prin electroeroziune si un strung).

Eu personal nu stiu pe cineva care sa aiba acces la asemenea dotare. Si in aceste conditii (daca ar fi mulinetele mele intr-o asemenea suferinta) as recurge la o ... cirpeala. Daca va tine sau nu este o alta problema ... merita incercat atita vreme cit exista o sansa ca dintr-un obiect (acum) nefolositor s-ar putea obtine ceva util (cu cheltuieli minime) :wink: !
Adica as lua o bucatica de tabla subtire (de la o cutie de conserve), as taia-o la dimensiune si as mula-o pe ax astfel incit la montare sa vina intre ax si plastic prluind astfel jocurile si realizind o asamblare cu "stringere".
Imagine
Nici macar nu trebuie lipita pentru ca nu are pe unde sa iasa de acolo iar datorita stringerii (asamblarii fortate) a celor doua piese nici macar nu se va misca. Cit va rezista? Asta nu stiu (avind in vedere ca nici noi nu au rezistat prea mult)! :oops:

tudorgabriel
veteran

Mesaj de tudorgabriel » 04 Dec 2005 18:23

Cred ca solutia este o mulineta noua :-(

freecarp
veteran

Mesaj de freecarp » 04 Dec 2005 19:01

tudorgabriel scrie:Cred ca solutia este o mulineta noua :-(

3 :evil: ca atatea am
dar prima data incerc sa le repar

carprom
maniac

Mesaj de carprom » 04 Dec 2005 19:07

freecarp scrie:
tudorgabriel scrie:Cred ca solutia este o mulineta noua :-(

3 :evil: ca atatea am
dar prima data incerc sa le repar
Dule la doctorul Willi ca le face cu cite 15 rulmenti Imagine Imagine Imagine

Ioan S.
member

Mesaj de Ioan S. » 04 Dec 2005 20:54

Totusi ceva nu inteleg. Ori le exploatezi inadecvat ori sunt intr-adevar proaste. Adica ma mira ca au cedat toate trei in acelasi loc. Daca era doar una spuneam ca a fost urmare folosirii cu piulita slabita. Dar daca la toate a aparut acelasi fenomen ori este materialul (plastic) prea slab, ori filetul are pasul prea mare (si permite autodesfiletarea), ori tragi de ele peste forta maxima la care au fost proiectate sa reziste.
Asta cu forta maxima a unei mulinete - e o nemultumire mai veche a mea - stiu ca in unele tari apare inscriptionata pe cutia mulinetei. In acest caz nu pui fir capabil sa reziste la mai mult pentru ca ceva tot va ceda (si daca nu cedeaza firul ... reparatia e mai scumpa).

Spuneai ca le folosesti la somn. Daca ai pus pe ele un fir mai rezistent incearca totusi sa lucrezi mai mult din varga fara a forta prea mult mulineta.

Cum iarna e lunga si ai timp sa cauti - eventual sa incerci o reparatie pe cont propriu - uite ca mai schitez o varianta de reparatie (care evita utilajele greu de gasit insa poate da rezultate mai bune decit cea cu tabla introdusa fortat :oops: )
Probabil se pot repara ... insa iti trebuie un meserias bun. Chiar si asa ramine riscul de a dezechilibra rotorul.
Insa cu un set de pile se poate largi gaura astfel incit sa inacapa in ea o bucsa din metal. Cred ca intii trebuie sa realizezi bucsa, apoi pilesti pina aduci la dimensiune.
Bucsa o realizezi din tabla (cred ca ideal ar fi tabla de alama nu de otel). Pentru a realiza bucsa iei o bara de otel (de acelasi diametru cu axul) caraeia ii pilesti suprafetele plane identice cu ale axului. Acesta va fi "matrita" pe care deformezi tabla pina obtii forma dorita.
Pasul cel mai greu este sa gasesti un adeziv (eu cam toti adezivii pe care-i stiu lipesc metal, sticla etc ... insa nu orice fel de plastic).
Bucsa trebuie sa intre in locas ceva mai greu, insa axul trebuie sa intre in busa cu joc cit mai mic dar fara a fi necesar sa-l fortezi.
Ramine insa problema adezivului... :evil:

freecarp
veteran

Mesaj de freecarp » 05 Dec 2005 13:18

mulinetele sant made in Korea(am vazut acum)
asa ca calitate :?:
multumesc de sfaturi! o sa va zic ce am rezolvat cu ele,pe parcurs,toata iarna am timp.

Scrie răspuns