Navomodele folosite pt plantat !?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Pai sint convins ca se poate. Problema este ca nu ma simt atit de sigur pe mine astfel incit sa nimeresc in buza stufului. Ar mai fi intr-adevar solutia opririi firului concomitent cu blocarea acestuia pe tambur la orima lansare buna. Dar mi-e o frica sa nu le dau in stuf.....
Mai e o chestie de finete acolo: pe fund exista stepi de aproximativ 10-20 cm. Cind le plantezi (fara barca) le poti pune in locul optim....problema este ca intr-adevar se pierde placerea completa a unui pescuit de "profesionist".
Mai e o chestie de finete acolo: pe fund exista stepi de aproximativ 10-20 cm. Cind le plantezi (fara barca) le poti pune in locul optim....problema este ca intr-adevar se pierde placerea completa a unui pescuit de "profesionist".
--
Pescar scamator.
Pescar scamator.
chestia asta cu "mi-e o frica sa..." nu are nici o noima. ori discutam pe forum pana ne plictisim sau ne gandim ipotetic cum credem ca poate fi, ori ne facem curaj si incercam... asa ca stai o zi pe balta... si chiar daca poate pierzi o montura sau doua in stuf, macar o sa iti dai seama pe pielea ta daca merita sa renunti la barcuta.
apoi relativ la structura apei, cam tot aia e... barcuta te ajuta plantezi cu precizie, dar nu iti garanteaza ca dai drumul la montura intr-un loc in care e cine stie ce obstacol in care sa se incurce.
fir intins!!
apoi relativ la structura apei, cam tot aia e... barcuta te ajuta plantezi cu precizie, dar nu iti garanteaza ca dai drumul la montura intr-un loc in care e cine stie ce obstacol in care sa se incurce.
fir intins!!
- Iliuta Goean
- maniac
-
- member
-
- junior member
Navomodele pentru plantat , nadit
Au fost adaugate imagini si filmulete cu modelul " Viper " pe site. In curand imagini si filmulete cu al 2-lea model, Thor - 2.5 kg de nada , nadire progresiva etc, precum si actualizari despre harta fundului lacurilor " LakeMap " ,sonar , GPS . Asta ca si o intampinare la concluzia de mai sus.
Problema sta in felul urmator:
Varianta 1:
Daca stai pe mal si arunci 2 kg de nada cu racheta la o distanta de 70-80 de m, facand un zgomot oribil, iar dupa aceea lansezi unditele la aceeasi distanta in zona momita, se pare ca se numeste "PESCUIT SPORTIV".
Varianta 2:
Daca esti dotat cu o barca sau cu un navomodel, si momesti la o distanta de 200 m, FARA SA FACI ZGOMOT, urmand ca apoi sa iti duci firele in zona momita, se numeste in vizunea unora "TRISARE" !
De ce aceasta "gandire"?
Am pescuit cu palsa? NU !!
Am electrocutat pestii? NU !!
I-am otravit cumva? NU !!
I-am ranit datorita metodei folosite? NU !!
Prin simplul fapt ca am momit la o distanta dubla decat tine (cel cu racheta) sunt considerat TRISOR, NU PESCUIESTI CORECT!!!
Oare de ce? Pt ca am o tehnologie mai buna ca a ta?
Sau..poate pt ca tot ce deviaza de la metodele standard de pescuit, este considerat ciudat si suspicios.
In cazul acesta va rog pe toti cei care pescuiti cu banala bambina, sa va legati de cei care poseda avertizoare sonore. De ce nu!?? Cei cu avertizoare au un avantaj fata de cei care nu poseda asa ceva !
Sau hai sa va dau un exemplu: Ma duc pe lac intru cu barca, postez baliza si nadesc locul. Imi duc firele dupa care nu ma mai ating de apa pana seara.
Vine "PESCARUL SPORTIV" se pune la 15 m de mine, isi scoate arsenalul si incepe distractia. Pana se lasa seara executa cel putin 30 de lanseuri cu BOMBA (mamaliga) de sperie pestii pe o raza de 1 km.
De chestia asta ce ziceti?
Probabil e alt subiect....in fine sper ca s-a inteles ideea..
Multa stima. Fir intins.
Varianta 1:
Daca stai pe mal si arunci 2 kg de nada cu racheta la o distanta de 70-80 de m, facand un zgomot oribil, iar dupa aceea lansezi unditele la aceeasi distanta in zona momita, se pare ca se numeste "PESCUIT SPORTIV".
Varianta 2:
Daca esti dotat cu o barca sau cu un navomodel, si momesti la o distanta de 200 m, FARA SA FACI ZGOMOT, urmand ca apoi sa iti duci firele in zona momita, se numeste in vizunea unora "TRISARE" !
De ce aceasta "gandire"?
Am pescuit cu palsa? NU !!
Am electrocutat pestii? NU !!
I-am otravit cumva? NU !!
I-am ranit datorita metodei folosite? NU !!
Prin simplul fapt ca am momit la o distanta dubla decat tine (cel cu racheta) sunt considerat TRISOR, NU PESCUIESTI CORECT!!!
Oare de ce? Pt ca am o tehnologie mai buna ca a ta?
Sau..poate pt ca tot ce deviaza de la metodele standard de pescuit, este considerat ciudat si suspicios.
In cazul acesta va rog pe toti cei care pescuiti cu banala bambina, sa va legati de cei care poseda avertizoare sonore. De ce nu!?? Cei cu avertizoare au un avantaj fata de cei care nu poseda asa ceva !
Sau hai sa va dau un exemplu: Ma duc pe lac intru cu barca, postez baliza si nadesc locul. Imi duc firele dupa care nu ma mai ating de apa pana seara.
Vine "PESCARUL SPORTIV" se pune la 15 m de mine, isi scoate arsenalul si incepe distractia. Pana se lasa seara executa cel putin 30 de lanseuri cu BOMBA (mamaliga) de sperie pestii pe o raza de 1 km.
De chestia asta ce ziceti?
Probabil e alt subiect....in fine sper ca s-a inteles ideea..
Multa stima. Fir intins.

Razvan Grindean
- carp addicted-
- carp addicted-
-
- member
Apropo de site-ul d-lui de mai sus.e adevarat ca sunt gandite bine barcutele,trebuie vazut dak sunt si fiabile,DAR cea mai tare barcuta din lume LAKESTAR costa in jur de 1150E!!Totusi nu sunt cam mari preturile?
Sfat: nu cumparati barcute ieftine ca sunt f. proaste si iti faci mai mari draci.Eu am patit-o!
Sfat: nu cumparati barcute ieftine ca sunt f. proaste si iti faci mai mari draci.Eu am patit-o!

a&j fishing team
Re: Navomodele pentru plantat , nadit
Ale voastre sunt cam scumpe.MarcelZgirdea scrie:Au fost adaugate imagini si filmulete cu modelul " Viper " pe site. In curand imagini si filmulete cu al 2-lea model, Thor - 2.5 kg de nada , nadire progresiva etc, precum si actualizari despre harta fundului lacurilor " LakeMap " ,sonar , GPS . Asta ca si o intampinare la concluzia de mai sus.
PESCUITUL INSEAMNA ARTA
Re: Navomodele folosite pt plantat !?
Nu sunt interzise de lege. Moral............de ce nu ? Pentru ca vorbesc unii invidiosi ca transformi pescuitul din sport in altceva? Daca asi avea banii necesari mi-asi lua mai mult de cat navomodel, ar fi echipat si cu sonar.Gabriel BOGDAN scrie:Salutare,
Pt. a nu supara pe moderatorii acestui forumcu intrebari pe linga subiect, am mutat aceasta intrebare din topicul "Plantatul la crap..." aici.
Asadar:
Unii dintre dvs. (ex Iliuta) si-au exprimat parerea despre navomodele folosite la plantat.
Eu sunt nedumerit.![]()
Sunt constient de avantajele pe care le prezinta un navomodel, dar totusi nu sunt lamurit daca este legal si/sau etic sa-l folosim ?!
Avind in vedere si preturile pe care le au navomodelele as vrea sa stiu si parerile dvs.... Merita sau nu sa achizitionezi unul !?![]()
Fire intinse !!!

PESCUITUL INSEAMNA ARTA
Re: navomodele generatie 2007
sincer nu par foarte fiabile.singura "calitate" -e ca au niste pretzri enorme.vlad.m scrie:Am vazut ca se vorbeste cat mai mult despre navomodelele de plantat momeala cat si lansetele . Eu va pot trimite de curiozitate la un site sa va dati cu parerea . www.navopescuit.lx.ro
Ce spuneti ? Sunt superbarcute , si sunt create in 2007 speram sa acoperim cat mai mult piata romaneasca . Astep pareri .
Numai bine !!
deja piatza e plina de navomodele pt momit,unele chiar bune si la pretzuri mai accesibile.aici ai un link unde potzi vedea citeva modele,cel mai scump cu sonar fiind la 1150e
http://www.becker-fishing-tackle.de/sho ... cPath=8_11
daca cautzi ceva mai ieftin potzi gasi orca la 350e