Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
mirceas
- veteran
-
eram sigur ca o sa zici asta...

desi eu propun sa asteptam weekend-ul ca sa mergem pe balta si, in liniste, sa incercam sa ne perfectionam stilul de care bine zice Ioan in interpelarea sa... de fapt eu cred ca merg chiar miercuri sau joi la o partida de o zi daca vremea se schimba putin, ca in weekend e ziua sotiei...
tehnicile avansate tot de pe balta le inveti in timp, aici pe forum ne rezumam la clasicile "povesti pescaresti" ca doar de aia ni se zice mincinosi, right?!?
fir intins!!
-
carpkiller
- veteran
Am si eu o intrebare legata de locuri de pescuit. Am vazut f multa lume pe acest forum povestind despre partide de pescuit pe rauri. Imi poate spune cineva legislatia in vigoare...reguli...taxe Etc?Multumesc.
-
mirceas
- veteran
-
nice nickname.... nu discutam cu "ucigasi" de crapi...
legea de baza este cea cu nr. 192 din 2001. taxe: sunt percepute de AJVPS-ul din judetul respectiv, pe baza de legitimatie membru... pretul variaza de la 500.000 pana la 800.000 lei.
fir intins!!
-
carpkiller
- veteran
Eheee si dc ar fi numai nickname-ul ce bine ar fi... :? la cati ciortanei mititei nu le-am facut eu felul direct pe gratar.Glumesc! Detest ideea de a omora ciortanica si de gratar pe malul apei cand mergi la un pescuit adevarat ptr. ca sunt intoxicat de mirosul de mici amestecat cu caldura insuportabila ce te ameteste pe baltile din jurul Bucurestiului.
Asta este motivul principal ptr. care sunt interesat de pescuitul la rau.
Din ce am mai vazut pe acest forum la rau se poate face o partida de pescuit destul de relaxanta...in mijlocul naturii, departe de administratorii baltilor din jurul Bucurestiului care uneori pot deveni cu adevarat stresanti (nu mai vorbesc de paznici)
Cat despre ciortaneii mai mari de 4-5 Kg recunosc ca sunt ceva mai selectiv(poate o sa-mi treaca in timp...poate nu)!
In legatura cu ce mi-ai raspuns voriam sa te intreb dc. acest permis ti-l faci pe loc in judetul respectiv sau se poate si din Bucuresti de la AGVPS?
Multumesc mult!
-
mirceas
- veteran
-
eu as zice ca "care este" peste 4 kg nu mai e ciortanel, e chiar crap
in ceea ce priveste taxa, permisul de pescuit il obtii de la AVJPS-ul local (Bucuresti, daca ai domiciliul acolo). taxa anuala o platesti la ei, plus o mica suma pentru permis (daca ti-l faci pentru prima data). asta este valabil pentru pescuitul in apele colinare si de ses (pentru ape de munte, taxa este separata). cu el ai dreptul sa pescuiesti in judetul de care apartii, plus alte judete cu care AJVPS-ul local cica are relatii bilaterale. pe forum s-a discutat tema asta cu destule ocazii, eu inca nu sunt convins de necesitatea de a plati o noua taxa pentru un alt judet in care se considera nu ai "dreptul" sa pescuiesti. teoretic, esti nevoit intai sa te duci la AJVPS-ul din jud. respectiv si sa platesti o noua taxa. aici la mine la sediu mi s-a spus ca pot pescui in jud. Brasov si Covasna, dar ca pot sa stau linistit si in restul tarii. ce sa mai inteleg din asta?! pe mine inca nimeni nu m-a lamurit, pana acum am auzit numai opinii contradictorii...
relativ la pescuitul in Delta, vezi ca sunt ceva articole pe
www.crap.ro trimise de Val Pangica. acolo chiar ca sunt necesare alte taxe (percepute de concesionari si cei de la frontiera).
fir intins!!
-
carpkiller
- veteran
NU CALCATI PE BALTA BILA, sfatul meu.
A auzit cineva de balta asta?
Eu am fost acolo acum 2 saptamani , de vineri noapte pana duminica dimineata. Am indurat o ploaie lunga de 12 ore, iar rezultatul a fost 5 carasi.
Cineva mi-a spus ca acea balta este ,,cimitirul crapilor" adica exemplarele ce au trecut de 10kg din crescatoriile invecinate sunt mutate aici, pe balta mare, ptr. pescuit sportiv.Greu de crezut!
Am explorat din barca aprox. 60% din suprafata baltii si nu am gasit apa mai adanca de 1.2m. Personal nu cred ca pot exista crapi ,,frumosi" intr-o apa atat de putin adanca.
A fost prima data cand am pescuit la plantat si nu am prins nimic.
Vecinul de pe locul de langa mine m-a sfatuit sa fac cum face el, adica sa plantez efectiv plumbul pe fundul apei... sa-l ingrop aprox 10...20 cm sub pamant. El asta intelege prin ,,plantat". Asa ca s-a dezbracat voiniceste si a intrat in apa, mi-a calcat prin lansete si mie si vecinului din stanga lui ptr. a verifica fundul(???) apoi s-a apucat de sadit plumbi pe fundul apei(fara a nadi ceva in prealabil sau dupa). Spre surpriza mea 3 locuri mai in stanga cineva pescuia in mod asemanator.
Nu vad nici o explicatie ptr. ingroparea plumbilor in mal nu este nici macar curent sa zici ca-l poarta apa. L-am intrebat pe vecinul meu cum reuseste sa ... "planteze" la o apa mai adanca de 2 m... foloseste cumva costumul de scafandru, element atat de indispensabil oricarui pescar?
Raspunsul a fost ca nu se planteaza la apa adanca!!!!!
Indignat de faptul ca ai voie sa intri in apa ...asa fara barca, sa te plimbi cum vrei tu prin lansetele vecinului, mai ceva ca Isus, am plecat f f f dezamagit.Personal nu o sa mai calc pe balta respectiva pana nu o sa aud ca situatia s-a mai schimbat(sunt convins ca o sa treaca ceva timp). Adica poate nu or fi crapi mari dar ciortani de ce nu ? Atat timp cat cineva intra prin lansete si imi sperie pestele din zona de 2-3 ori pe zi sunt greu de prins si caraseii!
-
caaron
- veteran
Fratilor nu stiu daca fac bine sa scriu pe forum despre o balta pe care se prinde care este si aproape de bucuresti si care este si foarte putin aglomerata . Ma gandesc ca poate nu toti sunt chiar pescari sportivi cum se dau pe forum si poate odata ajunsi pe balta uita de cele 4 lansete maxim, de motura cu un singur ac sau de catch & release. Cu speranta ca acesti asa zisi pescari sportivi nu au ce cauta pe forum am sa va spun despre partida de pescuit pe care am avuto sambata si despre cum sa petrecut sezonu de pescuit de anul trecut.
Anul trecut am fost pe balta de la ferma rosia 3 de vreo 20 de ori si niciodata nu am plecat fara sa fi prins 12-13 ciortani la 1,5 -2 kg pe zi. Nu am dat insa dupa capturi mai mari pt ca nu aveam deocamdata incredere in potentialu balti iar pt capturi mari mergeam la tancabesti.
Anul asta am zis sa incerc totusi sa vad daca are si ceva mai mare. Am ajuns sambata la ora 5 juma am nadit cu racheta aproximativ 1 kg de porumb preparat . Montura cu care am pescuit a fost una cu plumb pierzator cu plumb plat. Ca nadire suplimentara am folosit pungi solubile de pvc in care am pus boabe de porumb preparate la fel ca cele din nadirea initiala, o nada cu granulatie fina si pellete de la Dynamite Bait. Momeala a fost porumb pe hair rig cu techno pufi pt flotabilitate. Momeala o tineam inainte 5-10 min intr-un dip de la xxx secret.
La ora 15 am avut o trasatura cum pana acum nu mi-a mai fost dat sa vad cu toate ca am prins si exemplare de crap de 12 -15 kg. Inainte sa apuc sa intep a luat de tambur cred ca 10 m de fir ( IMPORTANTA BAIT RUNNERULUI). Dupa ce am intepat aproximativ 5min a luat cred 30 de m de fir fara sa apuc sa recuperez nici macar 1 m. A descris un traseu de semicerc plecand initial spre larg ca apoi sa vina in mal dupa care din nou spre larg. Ajuns in larg a scuipat carligul. Cand am recuperat montura am vazut ca ciocul acului era indoit inspre interior. acum nu pot sa cred decat ca am nimerit intepand intr-un os sau intr-o masea ceva. Altceva nu stiu ce sa zic. Daca aveti vreunu vreo idee despre ce sa intamplat poate ma lamuriti si pe mine. Cu alte cuvinte balta merita incercata exemplare de crap sunt multe cele mari sunt atat cate trebuie sa fie ca sa te solicite la maxim. Am doar o rugaminte: nu uitati catch & release este ceea ce ne deosebeste de marea majoritate a pescarilor. Fiti sportivi!
www.xxx.ro
Ultima oară modificat 19 Sep 2012 15:22 de către
caaron, modificat 1 dată în total.
-
Gabriel BOGDAN
- junior member
-
Pt Caaron,
Puteti sa dati mai multe detalii despre localizarea fermei Rosia 3 ?
Fire intinse,
Gabi B.
-
deedee
- junior member
-
--
Pescar scamator.
-
Daniel Costache
- veteran
-
Draga CAARON
Eu sunt un pescar mai la inceputul carierei si de aceea te rog sa-mi explici si mie doua aspecte din mesajul tau de mai sus:
1.
...nu am plecat fara sa fi prins 12-13 ciortani la 1,5 -2 kg pe zi. Nu am dat insa dupa capturi mai mari pt ca nu aveam deocamdata incredere in potentialu balti iar pt capturi mari mergeam la tancabesti
Ce diferenta este intre momeala de ciortan de 1-2kg si aceea de crap la 15kg?
2.
Cand am recuperat montura am vazut ca ciocul acului era indoit inspre interior. acum nu pot sa cred decat ca am nimerit intepand intr-un os sau intr-o masea ceva.
Cate masele are un crap? Dar un ciortan la 1-2kg?
Iti multumesc anticipat
Cu toata stima
Daniel Costache
P.S. Acum stau si ma gandesc la ce spune lumea despre pescari...

Salutari din Miami