Balti bune de CRAP
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Patania cu indoirea virfului cirligului spre interior, desi pare ... pescareasca, este totusi posibila.
Am asistat in urma cu doi ani pe Prut la scoaterea unui crap de circa 5 kg, caruia nu i s-a mai putut extrage cirligul decit cu patentul. Se indoise din curbura cirligului spre interior, devenid aproape circulara.
Probabil multi dintre noi am scos crap cu cirligul intrat din interiorul gurii, iesit in exterior si apoi virful cirligului reintrat in buza. Daca reintra in buza pina dincolo de spin, tija cirligului in momentul inteparii va fi perpendiculara pe directia firului, iar tragind de fir se va inchide curbura cirligului.
Din pacate pentru Caaron, buza crapului s-a rupt ...
Fir intins!
Am asistat in urma cu doi ani pe Prut la scoaterea unui crap de circa 5 kg, caruia nu i s-a mai putut extrage cirligul decit cu patentul. Se indoise din curbura cirligului spre interior, devenid aproape circulara.
Probabil multi dintre noi am scos crap cu cirligul intrat din interiorul gurii, iesit in exterior si apoi virful cirligului reintrat in buza. Daca reintra in buza pina dincolo de spin, tija cirligului in momentul inteparii va fi perpendiculara pe directia firului, iar tragind de fir se va inchide curbura cirligului.
Din pacate pentru Caaron, buza crapului s-a rupt ...
Fir intins!
De obicei, acest fenomen apare pe montura prezentata aici: http://www.infopescar.ro/nr3_4.htm
Fir Intins !
Fir Intins !
Sa vedeti ce cuburi cu latura de 2 cm folosesc eu la Prut ! Din pacate am luat cu ele mai mult ciorto-crapi (si ceva mrene peste kg). Si am mai scris ca le folosesc cu montura fir de par, flotante (cel putin pina se aseaza montura), cubul bagat pe fir intre 2 pufuleti plus un pufulet pe virful cirligului (pentru a nu se agata pina plumbul se echilibreaza cu forta curentului).
Am mai scris pe undeva despre calupul de mamaliga (paralelipiped cu laturi de minim 2 x 2 x 5 cm, pus direct pe cirlig, dar (o spun abia acum) cu succes la crap.
Incercati si FIR INTINS !
Am mai scris pe undeva despre calupul de mamaliga (paralelipiped cu laturi de minim 2 x 2 x 5 cm, pus direct pe cirlig, dar (o spun abia acum) cu succes la crap.
Incercati si FIR INTINS !
- Iliuta Goean
- maniac
rosia 3 este pe undeva prin spatele sediului porsche romania ( ala din tunari). AAAA .. ca diferenta intre o momeala de ciortan si una de crap ar fi dimensiunea. Selectia se face prin dimensiune si prin marimea acului folosit ( dar asta nu este valabila intotdeauna). Am folosit 4 boabe de porumb si un techno pufi pt flotabilitate. Nu stiu daca la momeala asta ar putea da un ciortan de 1,5 kg la fel de usor ca la o boaba sau 2. O selectie tot se face oricat de hraparet ar fi crapu ca peste. Este ca si dimensiunea boiliesurilor. Cu cat mai mare cu atat mai selectiv(avand in vedere si un oarecare bun simt). www.xxx.ro
Ultima oară modificat 19 Sep 2012 15:23 de către caaron, modificat 1 dată în total.
Montura este cea prezentata in schema aceea. Ma fratilor acum nu mai fiti si voi asa carcotasi mai acceptati si lucruri care nu vi s-au intamplat sau se intampla f rar. Altfel s-ar duce dracului spiritul asta de aventura din pescuit si de unicitate a anumitor intamplari. www.xxx.ro
Ultima oară modificat 19 Sep 2012 15:23 de către caaron, modificat 1 dată în total.