Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
Gica Chioru
- senior member
-
SF scrie:Dupa mine sint multi

care mininca raci fara sa fie animale.
Si eu mananc raci.

-
SF
- senior member
Si totusi nu esti un animal

Sper sa nu sune a ofensa.
Fir Intins!!!
-
caaron
- veteran
Am fost duminica pe rosia sa vad daca il mai pacalesc o data. M-am dus de sambata am nadit cu racheta doua kg de porumb cu aroma de scoica si la care am adaugat si un liant (supliment) cu concentratie mare de betaina. Deci totu facut ca la carte! Duminica m-am dus pe balta la prima ora am mai nadit cu un kg si am aruncat lansetele! Pana la ora 3 nimic. Am avut o captura da 2 kg. In urmatoarele 2 ore am mai avut 2 trasaturi frumoase concretizate prin ratarea inteparii. Din pacate nu s-a produs auto inteparea.
www.xxx.ro
Ultima oară modificat 19 Sep 2012 15:24 de către
caaron, modificat 1 dată în total.
-
patabum
- senior member
@Caaron:
Ce plumb aveai?
-
mirceas
- veteran
-
cu siguranta unul usor... mai bine folosesti unul de min. 80 gr culisant. ajuta mult la intepare.
fir intins!!
-
caaron
- veteran
aveam unul de 55-60 de g intr-o montura safety clip. nu puteam sa pun plumb mai mare pt ca am folosit punga solubila si depasea cu totul puterea lansetei. Prb cred ca a fost alta: de data asta la sfatul cuiva am pus antitanglelul direct pe fir si in capat cu un vartej de care era prins rigul. Ideea era ca auto inteparea sa se produca intr-o prima faza tocmai din vartejul care era intepenit in safety clip. Se pare ca sfatul nu a fost tocmai util din moment ce am ratat doua ocazii. Pt data viitoare ma gandesc la 3 solutii:ori cu inaintas textil legat direct cu monoul de pe mulineta, ori prins de mono prin agrafa cu vartej(rezolv si prb rasucirii dar apare un nod in plus ca si la prima varianta) ori merg pe varianta direct pe firul de pe mulineta dar cu un stopper pus mai sus pt o auto intepare de siguranta. Astept pareri. Oricum mai spuneti si voi pe unde ati mai pescuit ca altfel forumul asta o sa fie unul numai de experti care nu vb niciodata despre ratari si succese. Cred ca asa o sa invatam cu totii. Fir intins fratilor!
www.xxx.ro
-
patabum
- senior member
Pentru auto-intepare, incearca sa folosesti plumbi mai grei (minim 80 gr.). Daca nu, stai langa lansete, sa intepi imediat. Daca am inteles eu corect ceea ce ai scris, tu ai avut o montura culisanta, nu semi-culisanta. Adica firul se plimba bine merci, fara sa-l opreasca cineva. Cum vrei sa obtii auto-inteparea (desi mult mai corect ar fi pre-intepare)? Oricum, ca sa fii sigur ca plumbul lucreaza in montura ta raportat la acul care il ai (caz concret) si nu raportat la scrieri savante, dupa ce ai facut montura pune varful acului pe deget si ridica usor. Daca iti intra usor in piele e ok, daca nu plumbul e prea usor.
Vezi, acum, sa nu te apuci de piercing!

-
sens
- new member
Daca va ispiteste cineva cu o invitatie la Mirghia (AG), evitati-o ! Reclama este pe masura esecului . Balta este deschisa recent si, contra unei taxe 200.000 lei, "ajuti patronul sa scape de excedentul de crap" . Este un simbure de adevar insa CRAPII nu sar de 150 grame . Poate peste cinci ani .
-
caaron
- veteran
Patabum ai inteles bine. Scuze ca nu am precizat de prima oara! Montura a fost culisanta intr-adevar! Merci pt pontul cu aflarea raportului dintre greutatea plumbului si intepare. Pre inteparea :) ma gandeam sa o obtin tocami din vartejul ala intepenit cat de cat in clips. Ma gandeam ca e indeajund sa se agate de buza pestelui incat sa nu-l mai poate scuipa afara . Dar se pare ca n-a mers.. Dar pana la urma cum ramane cu cele trei variante propuse de mine? Pot obtine o montura semi culisanta prin aplicarea unui stopper ? Crezi ca va fi eficienta ? Sau mai bine atasez forfacul cu totul de firul principal printr-o agrafa cu vartez si imi asum riscul nodului in plus?
www.xxx.ro