Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
radumatica
- veteran
- Mesaje: 632
- Membru din: 26 Dec 2005 21:39
Mesaj
de radumatica » 02 Mar 2007 22:19
Daca asa pui problema si deoresti neaparat un raspuns,...,ti-l dau...live.
....Ptr. ca asa vrea P***(pana )ta ..de pescuitor

.
Dar poti incerca....

(ma refer la sarea de mare...)
Practica , pe balta se face!!!
-
nick h.
- senior member
- Mesaje: 462
- Membru din: 01 Iul 2003 10:53
Mesaj
de nick h. » 02 Mar 2007 22:23
stii ca sunt deschis la sugestii, dar daca-mi spui de ce e mai buna sarea de mare decat celelalte, ma duc maine si-mi iau o punga de un kil.
@baitrunner
baga mare cu mixu si spune-ne ce rezultate ai avut. Ia-ti de rezerva un kil de ready made

-
radumatica
- veteran
- Mesaje: 632
- Membru din: 26 Dec 2005 21:39
Mesaj
de radumatica » 02 Mar 2007 22:56
Baieti...

..step by step...

Practica , pe balta se face!!!
-
bala
- member
- Mesaje: 163
- Membru din: 04 Iul 2006 18:59
Mesaj
de bala » 02 Mar 2007 23:51
baitrunner scrie:Va rog sa ma ajutati cu pareri despre aceasta reteta...as vrea s-o folosesc in primavara.
200g gris
200g faina de peste
100g izolat de soia
100g caseina
100g Robin R
100g mancare pasarele intregi
100g mancare pasarele macinata
50g faina orez
50g faina ficat
10 oua
15 ml CSL
15 ml Multimino
10g betaina
5 ml aroma squid
1 lingurita praf de usturoi
Va multumesc !
Fire intinse...
1. as inlocui caseina cu caseinat de calciu care este mult mai solubil in apa rece si mult mai digerabil
2.faina de orez 50 g= inutila
3.ai destula proteina din faina de peste,soia ,caseinat...asa ca faina de ficat 50 g=inutila
4.o granulometrie cat mai mare e buna pe apa rece,dar daca ai probleme la rulat mai scoate din semintele intregi...
5. mai degraba as merge pe o aroma dulce,fructata ,decat pe carne....
6.betaina la sfarsit pudrata pe bile
7.1-2 lingurite de sare la kg de mix,evidentiaza fainurile si ceva dulcegarie(indulcitor,melasa....)
spor la treba
-
radumatica
- veteran
- Mesaje: 632
- Membru din: 26 Dec 2005 21:39
Mesaj
de radumatica » 03 Mar 2007 00:19
De ce toate postarile si retetela de pe forum contin gris?
Eu personal nu sunt de acord si nu concep ca retetele de primavara(si nu numai)sa contina acest ...ingredient....

(gris?)

Practica , pe balta se face!!!
-
freecarp
- veteran
- Mesaje: 751
- Membru din: 23 Oct 2005 21:12
- Localitate: Gummersbach/Germania
Mesaj
de freecarp » 03 Mar 2007 00:25
grisul leaga bine ,este ieftin,bun se gseste aproape peste tot!
-
Dan Pop-Coman
- veteran
- Mesaje: 533
- Membru din: 12 Sep 2006 22:43
- Localitate: Lugoj
-
Contact:
Mesaj
de Dan Pop-Coman » 03 Mar 2007 21:34
Mi este si usor digerabil si place crapului mult.
-
PIRVU RICHARD
- junior member
- Mesaje: 39
- Membru din: 04 Iun 2005 15:52
- Localitate: la calamine (belgia)
Mesaj
de PIRVU RICHARD » 15 Mar 2007 23:00
Parerea mea este ca acum cand apele sunt sub 12 grade ar trebui sa pui bazele pe carbohidrati in detrimentul proteinei. Si atunci reteta ar arata asa: 250g-gris
250g-faina de porumb
200g-faina de soia prajita
200g-lapte praf
50g-seminte pasarele macinate
50g-seminte pasarele intregi
10ml aroma
una lingurita de sare
10ml indulcitor
Te sfatuiesc sa-ti pastrezi cateva bile nefierte pt rig(atractie maxima).
-
nch
- junior member
- Mesaje: 88
- Membru din: 04 Aug 2005 09:32
Mesaj
de nch » 19 Mar 2007 00:03
nick h. scrie:In loc de sare neiodata,recomand "calduros" sare de mare...
care-i spilul cu sarea de marea
ready made= purtator de aroma.
Din cate am auzit (fara sa ma dau rotund) sarea de mare e ceva mai complexa decat sarea (NaCl) obisnuita....cica sarea de mare ar contine saruri de Fe,Cu,Au,Ag....etc ....dar ar fi vorba despre sarea de mare nerafinata!....nu ma pricep la chimie.
Daca e vreun chimist pe aici sa ne lamureasca si pe noi....si eu as merge pe sarea de mare si pe zaharul burun....daca te tine buzunarul

Atat zaharul cat si sarea sunt potentiatori de aroma.....asta o stie toata lumea....