Boilie-suri
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Ai dreptate Ticule ca cel mai bine e sa fie proaspete. Trebuie sa sta cel putin 24h inainte de folosire. Eu le tin macar 48h inainte sa le folosesc ptr ca daca trebuie sa le arunc cu cobra sa nu se sparga si sa ajunga la 20m in fata mea.Acum primavara nu strica dipul dar vara se poate intoarce impotriva ta.
Daca sunt prea proaspete(moi) pot sa te dispere ciortanii si maruntisul.
Carpfishing... A way of life!
- radumatica
- veteran
Corect!!!mikecarp scrie:Ai dreptate Ticule ca cel mai bine e sa fie proaspete. Trebuie sa sta cel putin 24h inainte de folosire. Eu le tin macar 48h inainte sa le folosesc ptr ca daca trebuie sa le arunc cu cobra sa nu se sparga si sa ajunga la 20m in fata mea.Acum primavara nu strica dipul dar vara se poate intoarce impotriva ta.

Practica , pe balta se face!!!
radumatica scrie:Ticule incearca sa arunci o bila cu bastonul de nadire (indiferent din ce mix)dupa fierbere ...la o zi,
la o distanta de nadire de 90-100 metri si vei avea surpriza ca la jumatatea dinstantei parcurse pe triectorie se sparge bila si se imprastie in mai multe directii![]()
Cat despre dipuire un boiles ca sa ajunga la maxima eficacitate are nevoie de cel putin 12 ore (din experienta mea)![]()
![]()
,dar aceasta este o parere personala...
La fel zic si eu ptr ca dipul sa fie eficace trebuie cel putin 12h. Ma refer la dipurile nutritive. Eu las bilele in dip nutritiv cel putin 2 saptamani inainte de partida. Am bile in dip de la inceputul anului trecut si am prins tot sezonul cu ele.Pestii care i-am luat in noiembrie pe Darvari i-am luat la niste TuttiFruty tinute in dip din aprilie

Ticu, bilele home made le tin in dip dupa ce le deshidratez si se pastreaza cateva sezoane.Iar cele ptr nada la fel daca sunt deshidratate nu ai nici o neplacere cu ele.
Eu am facut un experiment anul trecut: am pus niste bile in dip dupa 36 de ore de la scoaterea din apa. Si acum mai am vreo 20 de bile care nu dau nici un semn de stricare. Vom vedea la prima partida daca mai sunt bune, dar dupa cum arata nu imi fac probleme.
Eu am facut un experiment anul trecut: am pus niste bile in dip dupa 36 de ore de la scoaterea din apa. Si acum mai am vreo 20 de bile care nu dau nici un semn de stricare. Vom vedea la prima partida daca mai sunt bune, dar dupa cum arata nu imi fac probleme.
-
- senior member
Intrbare
Mikecarp,bilele tinute de tine in dip de la inceputul anului trecut nu s-au farimitat?Le-ai mai verificat?
Ticule,tehnica de deshidratare e simpla:pui bilele intr-o plasa sau chiar intr-o ladita de plastic cu gaurele si le amesteci din cind in cind.Sau poti sa pui si un ventilator sa bata pe ele(pe treapta mica de viteza)Totusi,ai grija ca o compozitie a bilelor fara un liant puternic duce la craparea lor.
Se pot fierbe bile si sub un minut dar trebuie anumite ingrediente in anumite cantitati in ele.
Ticule,tehnica de deshidratare e simpla:pui bilele intr-o plasa sau chiar intr-o ladita de plastic cu gaurele si le amesteci din cind in cind.Sau poti sa pui si un ventilator sa bata pe ele(pe treapta mica de viteza)Totusi,ai grija ca o compozitie a bilelor fara un liant puternic duce la craparea lor.
Se pot fierbe bile si sub un minut dar trebuie anumite ingrediente in anumite cantitati in ele.
Orice s-ar intimpla fii om,peste n-ai cum sa devii!
O idee pt deshidratare ar fi in vid. Eu am o instalatie mare de tratament in vid a pieselor optice ( antireflex, oglinzi, etc) si o mai folosesc si pentru uscarea rapida a unor fructe, pentru consum in casa. E o idee sa incerc si cu bilele, banuiesc ca singura conditie e sa fie facute cu un liant bun, sa nu crape/faramiteze. In orice caz, sigur se fac beton in cateva zeci de secunde.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))