Cat de des schimbam momeala ?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- baitrunner
- new member
Cat de des schimbam momeala ?
Cat de des se schimba momeala daca nu avem trasaturi ? ... E o idee buna sa schimbam momeala ?
Voi cat de des o schimbati ... ? la ce intervale sau in functie de ce factori ?
O momeala fresh are mai multa atractie decat una mai veche sau invers?
Eu sincer am patzit sa nu am trasaturi mai mult de 4-5 ore pe unele din lansete in timp ce pe altele aveam capturi si dupa ce am schimbat momeala am avut trasaturi la 30-40 min. Care sa fie oare explicatia ?
Va multumesc si fire intinse !!!
Voi cat de des o schimbati ... ? la ce intervale sau in functie de ce factori ?
O momeala fresh are mai multa atractie decat una mai veche sau invers?
Eu sincer am patzit sa nu am trasaturi mai mult de 4-5 ore pe unele din lansete in timp ce pe altele aveam capturi si dupa ce am schimbat momeala am avut trasaturi la 30-40 min. Care sa fie oare explicatia ?
Va multumesc si fire intinse !!!
depinde de un milion de factori ......
primul ar fi ce nada ai
scufundatoare, pop-up, bolies, porumb, solubile, nesolubile etc etc etc ......
second : unde e data, pe argila sau nisip sau pietre sau mal sau agatatura ......
third : dai dupa peste mare sau ciortaniada
fourth : atasezi si alta nada decat cea de ac (mehlem sau metod mix pe momitor sau plumb etc ) ?
1. evident ca daca dai cu solubile tre sa schimbi mai des, desi la momentul de dizolvare optim, o bila solubila e mult mai tare decat una noua ...... daca dai cu nesolubile, depinde pen ce perioada dai ... termen scurt , reimprospatezi sa fie bilele aromate .... termen mai lung, le poti lasa si 24h plus ..... bile active, neactive etc ....
dai cu porumb, e pop up si nu sta in mal, il poti lasa mai mlut, iara si 24 de h ... nu e pop up , si e ceva mal, boiable se inegresc si isi pierd din atractivitate, schimbi mai des .... valabil si la bile cu malu .. ...
2. pe argila, nisip, pietris n-ai treaba ... la mal am vb mai sus.... in agatatura grea nu dai cu ceva sa schimbi la 2 ore ca ramai fara consumabile si strici si vadu de pescuit, si ideal e sa scoti scula cu peste, ai sanse mai mari sa o aduci inapoi ....
3. dai dupa peste mare, cauti sa pescuiesti intru-n loc care ar putea avea ceva , folosesti nada mai slab aromata, si schimbi rar. faci ciortaniada, schimbi des sa fie nada fresh la smell ....
4. dai numai cu momeala de ac? aplici principiile de mai sus... mai dai si cu mehlem , eventual amestecat cu bile sau seminte ? schimbi mai des decat ar trebui conform celor de mai sus, cel putin la inceput, pentru a nadi locul .... sau in cazul in care pestele mananca pe pat sa intretii patu de nada .....
cam atat am rabdare acu , da mai sunt destule .....
primul ar fi ce nada ai

scufundatoare, pop-up, bolies, porumb, solubile, nesolubile etc etc etc ......
second : unde e data, pe argila sau nisip sau pietre sau mal sau agatatura ......
third : dai dupa peste mare sau ciortaniada
fourth : atasezi si alta nada decat cea de ac (mehlem sau metod mix pe momitor sau plumb etc ) ?
1. evident ca daca dai cu solubile tre sa schimbi mai des, desi la momentul de dizolvare optim, o bila solubila e mult mai tare decat una noua ...... daca dai cu nesolubile, depinde pen ce perioada dai ... termen scurt , reimprospatezi sa fie bilele aromate .... termen mai lung, le poti lasa si 24h plus ..... bile active, neactive etc ....
dai cu porumb, e pop up si nu sta in mal, il poti lasa mai mlut, iara si 24 de h ... nu e pop up , si e ceva mal, boiable se inegresc si isi pierd din atractivitate, schimbi mai des .... valabil si la bile cu malu .. ...
2. pe argila, nisip, pietris n-ai treaba ... la mal am vb mai sus.... in agatatura grea nu dai cu ceva sa schimbi la 2 ore ca ramai fara consumabile si strici si vadu de pescuit, si ideal e sa scoti scula cu peste, ai sanse mai mari sa o aduci inapoi ....
3. dai dupa peste mare, cauti sa pescuiesti intru-n loc care ar putea avea ceva , folosesti nada mai slab aromata, si schimbi rar. faci ciortaniada, schimbi des sa fie nada fresh la smell ....
4. dai numai cu momeala de ac? aplici principiile de mai sus... mai dai si cu mehlem , eventual amestecat cu bile sau seminte ? schimbi mai des decat ar trebui conform celor de mai sus, cel putin la inceput, pentru a nadi locul .... sau in cazul in care pestele mananca pe pat sa intretii patu de nada .....
cam atat am rabdare acu , da mai sunt destule .....
- Dan Pop-Coman
- veteran
depinde de la apa la apa.sint belti unde o momeala spalata e mai eficienta decit una aromata.cind zici ca schimbi momeala te referi la acelas boilies dar proaspat sau sa incerci un alt tip de boilies?daca ai incredere in momeala si prezentarea e buna,parerea mea e ca nu trebuie sa o schimbi (daca esti sigur ca nu se dizolva)
- baitrunner
- new member
- baitrunner
- new member
florinw scrie:depinde de la apa la apa.sint belti unde o momeala spalata e mai eficienta decit una aromata.cind zici ca schimbi momeala te referi la acelas boilies dar proaspat sau sa incerci un alt tip de boilies?daca ai incredere in momeala si prezentarea e buna,parerea mea e ca nu trebuie sa o schimbi (daca esti sigur ca nu se dizolva)
ma refer la acelasi tip de momeala fie el boilies sau porumb .
- CrocO-dilu
- junior member