lotul de crap

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Radu Sima
member

Mesaj de Radu Sima » 01 Iun 2004 18:11

Eu cred ca daca cu doua saptamini inainte nu o sa ii mai dea de mincare se va prinde la orice (chiar si la capsunica domnului crapkiller :D ),balta nefiind pescuita sa zici ca exista tone de porumb sau boilii pe fundu baltii cu care sa se hraneasca crapu'.
Radu Sima aka Dolphin
www.drcrap.ro

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 01 Iun 2004 20:03

Fratilor sincer va spun ca am asa un fel de gust amar in leg cu ce a ajuns pescuitul. Cel putin in ceea ce ma priveste( si sper sa nu se simta nimeni ofensat) pescuitul si mai ales cel de crap s-a transformat( in mare parte in bine) occidentalizarea fortata sau mai putin fortata a romaniei. Ncicodata nu am putut intelege cum o pasiune asemenea pescuitului in care ai nevoie de o capacitate mare de a visa,de o latura bine dezvoltata a romantismului,de o putere mare de a suporta cu stoicism deziluziile printr-un fel de placere masochista (pt ca sunt sigur ca majoritatea pescarilor profesionisti sau mai putin profesionisti au avut partide ratate mai multe decat cele incununate de succes; asta nu inseamna neaparat ca nu au simtit placere) se poate transforma intr-o intrecere inversunata in care trebuiesc platite taxe doar pt ce? Sa ne aratam unul altuia cat de buni suntem? Cat de tari sunt sculele pe care le avem? Pt ca oricum am luao si am intorceo pe toate fetele pescuitutl la crap este un sport extrem de scump. Este un sport al potentatilor! De aici si frustrarea multora care posteaza pe acest forum. Fratilor mandria falica nu cred ca isi gaseste rostul in pescuitul modern! De ce sa nu ne intalnim pe balta la o partida de pescuit oarecare in care sa platim taxa normala sa ne strangem mana sa mai schimbam o impresie si sa vb asa in general de pescuit si de toate cele. Fara sa ne gandim ( pt ca se intampla involuntar tocmai din spiritul concurential) la locurile pe care le vom ocupa pe podium. Si ca sa scurtez nu am sa spun decat ca eu cel putin ma numar printre cei care prefera sa se duca la pescuit DIN PLACERE si nu DIN NEVOIA DE ADRENALINA PE CARE O OFERA IN PLUS SPIRITUL UNUI CONCURS. Nu avem ce ne demonstra. Eu nu am sa respect un pescar mai mult pt ca stiu despre el ca a castigat nenumarate concursuri ci doar poate pt fatul ca il consider mai om, ca elibereaza pestii, ca stie sa se comporte ca un pescar, etc Asta este parerea mea si sper sa nu supar pe nimeni. N-am participat intradevar nicodata la un concurs de pescuit si poate nu ma gasesc in masura sa comentez dar asta este ceea ce simt eu in leg cu concursurile. As dori sa aud mai des de strangeri de fonduri pt repopulari decat de concursuri. PT CA ASTA NE INTERESEAZA CEL MAI MULT zic eu. In rest fir intins celor care participa si toate cele bune! www.xxx.ro/stationar
Ultima oară modificat 21 Sep 2012 14:22 de către caaron, modificat 1 dată în total.

Musaro Adriano
veteran

Mesaj de Musaro Adriano » 02 Iun 2004 00:16

chestia cu furajatul sunt dacord cu valpi, sunt si eu sigur ca anumite persoane o sa vina acolo cu cartile pregatite!! Val nui mergem ca sa cotizam, dar cel putin sunt mandru de a fi sportiv si de a concora cu sufletu curat.
PS. aducetiva foarte multi saci de pastrat 'carasul' si ciortan la 1,99 kg.
Cel putin asa ma sfatuit un prieten. numai bine

Musaro Adriano
veteran

Mesaj de Musaro Adriano » 02 Iun 2004 00:31

ps. caaron te inteleg perfect dar consurs acest este foarte important:
Este sansa de a relansa imagine romania in lumea europeana (si nu numai )sportivilor. pentru ca in ultimele ani nu prea a demonstrat cine stie ce resultate in pescuitului la crap. Acuma tineri poate sa se baga sa demontrasa ca exista si aici echipe de apasionati care nu au nimic de invidiat la concorenti straini. Cum zice cezar in tara nu prea se sponsorizaza, nici firmele starine nu au interese, pana cand nu se dau seama ca si aici traieste persoane pregatite la nivel tecnic, cu capacitate de a colabora ca o echipa pentru a obtine un bun resultat. Persoane individualiste trebuie sa dispara intrun sport de echipa si numai VOI puteti sa faceti acest.Aveti sansa acesta...pregatitiva baieti ca nu o va fi usor dar zic eu ca se poate, pentru ca am vasut multi apasionati care intradevar se intranasa, si mentlitatea spre c&r incepe sa schimba (alto semn de progres).ATUNCI tot inainte asa.
Numai bine
ps. si asociatile aceste statali care cere numai obligati si nu dau niciun drept la cotisanti (si nu i rapresentasa cum se cuvine mai ales) inainte sau dupa o sa fie privatizate. Speram inainte
PRIVATIZARE=PROGRESUL

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 02 Iun 2004 00:40

Adriano eu inteleg ce spui tu. Si in felul tau ai perfecta dreptate. Nu te poti impune in ochii occidentului decat prin performante despre care sa vb toata lumea. In romania asa a fost intotdeauna in toate domeniile. Dar pescuitul este altceva. Eu o iau ca pe ceva intim. NU-mi place sa ma aliniez occidentului in intimitatile mele. Cel putin pe mine nu ma intereseaza absolut deloc daca europa ma va lua in seama ca pescuiesc bine sau nu la crap. Eu pescuiesc ca imi place. Nu poti fi gurmand pt ca asa e bine in franta. Fiecare o face in felul lui. Astea sunt micile placeri ale vietii. Repet: asta este doar parerea mea. www.xxx.ro/stationar
Ultima oară modificat 21 Sep 2012 14:23 de către caaron, modificat 1 dată în total.

Musaro Adriano
veteran

Mesaj de Musaro Adriano » 02 Iun 2004 00:49

caaron tot dacord dar: europa nu trebuie sa baga in seamna pe tine pentru ca esti bun la pescuit dar NATIUNE ROMANIA este aceea car trebuie sa fie tinuta in considerare.
PS. nici croati sau nascut cu lansete in mana dar sunt 2 ani ca castiga la mondiale.
Fiecare oricum interprretaza pescuitului in felu lui si sunt de respectat uni si alti in acest placere/hobby/sport.
ps. caaron dar vad ca esti ca mine..nu prea dormi noapte!!

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 02 Iun 2004 00:50

Imi pare bine ce sa zic ca ne putem conversa noaptea! Asa e sufar de insomnii! La pescuit sunt benefice dar acasa...

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 02 Iun 2004 00:54

In leg cu topicul ce pot sa zic : fir cat mai intins echipei romaniei daca va participa la mondiale! In ceea ce ma priveste n-am sa merg niciodata la un concurs de pescuit. Fiecare cu pasarelele lui..sau cu pestii ma rog!

carpkiller
veteran

Mesaj de carpkiller » 02 Iun 2004 01:50

Parere mea este ca taxa de 400 euro este ok pentru un campionat mondial (dc banii se duc unde trebuie), dar in general taxele ptr. concursurile locale sunt mult prea mari.
Ideea este ca nu poate sa ne reprezinte cineva care nu stie sa foloseasca dotare standard ptr. pescuitul la crap, rezultatele ar fi pe masura. Pescuitul modern la crap este un sport costisitor si difera f mult de pesuitul in general pe care si-l poate permite orcine. Asa ca banii sunt din pacate o preselectie la preselectie dc nu urmariti sfaturile atat de reale ale lui Iliuta in ceea ce priveste modul in care ne cumparam echipamentul.
Decat sa cumperi 10 bete din obor cu care nu poti sa participi la un concurs mai bine strangi banii si cumperi ceva mai bun.
Cea mai ieftina lanseta de crap este 800mii, are 3.60,2.5lbs, nu o fi ea din carbon este compozita, dar oricum nu rumegus ca la piata.
Personal folosesc si eu 2 lansete din piata unele groase ...zdravene..ptr. racheta de nadit si marker.
Am fost si eu tentat de concursul de pe tancabesti, anul asta, dar pana la urma m-am lasat pagubasi ptr. ca nu m-am sincronizat cu partenerul si oricum la mine mai intai placerea apoi competitia.

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 02 Iun 2004 22:58

Radule - tu esti prea bun pescar ca sa nu intelegi realitatea . Nadirea pe o balta furajata - cu furajul respectiv este de 10 ori mai eficace decit orice alte ingrediente pe care le incerci . Pestele va recunoaste foarte rapid ca acolo este papa !!la mansa a 2-a si a 3-a mai vorbim dar la prima este clar ca vei avea raspunsuri mai bune la o astfel de nadire

Scrie răspuns