Explicatie necesitate inaintas?

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Andrei I.
senior member

Explicatie necesitate inaintas?

Mesaj de Andrei I. » 20 Sep 2007 22:38

In cele ce urmeaza vreau o explicatie pt ajutorul oferit de inaintas la lansare...nu alte motive pt care e bun inaintasul...

Cu inaintas textil lasezi mai departe! OK! Dar de ce?

eu unul am gasit ca singura explicatie ca lansezi mai departe cu inaintas textil numai daca diametrul acestuia este mai mic decat al liniei principale..sau/si pt ca inaintasul textil este mai usor in comparatie cu aceeasi lungime de fir mono.

Din aceasta explicatie..care nu stiu daca e sau nu corecta pot deduce ca lansarea va fi mai lunga cel mult cu lungimea inaintasului textil decat o lansare fara inaintas...dar am vazut pareri cum ca inaintasul textil nu trebuie sa fie mai lung de 12 metri ca altfel te incurca la lansare....DECI NU MAI INTELEG NIMIC.

Cine poate sa imi dea o explicatie valabila sa o faca

Macar sa stiu si eu de ce folosesc inaintas:)

Andrei

apetrea adrian
senior member

Mesaj de apetrea adrian » 21 Sep 2007 05:38

de ce?in primul rind poti sa dai tare cu greutati mai mari decit ar suporta linia principala,care chiar daca este de acelasi diametru(sa zicem)cu inaintasul textil clar ca supotra grutati mai mici decit acesta.deci dai fara frica, ca nadesti cu plumbi! :D
inaintasul eu il folosesc cam de 7-8 m. nu trebuie decit sa ai o lungime de bat si citeva spire pe tambur in momentul lansarii plus cit atirna din virful batului pina la montura

Andrei I.
senior member

Mesaj de Andrei I. » 21 Sep 2007 09:03

apetrea adrian scrie:de ce?in primul rind poti sa dai tare cu greutati mai mari decit ar suporta linia principala,care chiar daca este de acelasi diametru(sa zicem)cu inaintasul textil clar ca supotra grutati mai mici decit acesta.deci dai fara frica, ca nadesti cu plumbi! :D
inaintasul eu il folosesc cam de 7-8 m. nu trebuie decit sa ai o lungime de bat si citeva spire pe tambur in momentul lansarii plus cit atirna din virful batului pina la montura
Ok..mersi...dar ai spus in primul rand....si in al doilea rand? al treilea? :)

doruletz
member

Mesaj de doruletz » 22 Sep 2007 19:52

al doilea rand=rezistenta la abraziune submersa...
al treilea =taie mai bine vegetatia submersa...
al patrulea = iti da incredere in lanseu + drill
al cincilea = in cazul unui run back al pestelui de la mal iti ofera inca un pic de protectie daca nu ai frana bine reglata....
ar mai fi dar cred ca e destul.....

Razvan.D
maniac

Mesaj de Razvan.D » 23 Sep 2007 18:54

al-6-lea rand
daca e sa scapi pestele pana scapa acel peste de firul textil.................... :roll:

SF
senior member

Re: Explicatie necesitate inaintas?

Mesaj de SF » 23 Sep 2007 21:25

zakunin scrie:In cele ce urmeaza vreau o explicatie pt ajutorul oferit de inaintas la lansare...nu alte motive pt care e bun inaintasul...

Cu inaintas textil lasezi mai departe! OK! Dar de ce?

eu unul am gasit ca singura explicatie ca lansezi mai departe cu inaintas textil numai daca diametrul acestuia este mai mic decat al liniei principale..sau/si pt ca inaintasul textil este mai usor in comparatie cu aceeasi lungime de fir mono.

Din aceasta explicatie..care nu stiu daca e sau nu corecta pot deduce ca lansarea va fi mai lunga cel mult cu lungimea inaintasului textil decat o lansare fara inaintas...dar am vazut pareri cum ca inaintasul textil nu trebuie sa fie mai lung de 12 metri ca altfel te incurca la lansare....DECI NU MAI INTELEG NIMIC.

Cine poate sa imi dea o explicatie valabila sa o faca

Macar sa stiu si eu de ce folosesc inaintas:)

Andrei

Ar trebui sa-ti amintesti cine ti-a zis ca se arunca mai mult cu leader textil si sa-l intrebi , sau cel putin sa vezi principala diferenta intre un multifilament si un mono , s-ar putea sa fie vorba de diferenta de elasticitate , poate te intrebi daca batu se incarca la fel , poate te intrebi daca exista un timp pe care batu il necesita ca sa se incarce , poate te intrebi daca timpu asta poate fi diferit ( vorbim de aceasi lansere tip ) din cauza asta ,adica diferenta de elasticitate a leaderului, chit ca un shock leader mono cu calitati antiabrazive nu-i tocmai elastic , are totusi o grosime , si poate te intrebi daca esti pregatit sa gestionezi diferenta asta de elasticitate a leaderului , clar , in cazu in care crezi ca exista o diferenta , evident o gestionare pozitiva .

Vlad Pavlovici ( sper ca bine te-am gasit , nu am mai vorbit de mult :lol: ) , ce material preferi ca leader pentru distanta acuma , desi nu stiu ce preferai inainte , adevaru ii ca nu esti acelasi Vlad de acum 4 ani , nici macar eu nu-s acelasi SF :lol: , vezi bine ca pe Zakunin nu-l intereseaza decit distanta , are un post mai incolo si zicea ca tine un 0,3 pe tambur , deci sa zicem ca ai un 0,3 pe tambur si vrei sa dai doar departe ( ce rar suna doar departe :lol: ) , ce material folosesti ca leader ?

Fir Intins!!!

Scrie răspuns