peris...sau balti furajate
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
@cristian_cantor
mai omule cu riscul de a ma repeta, te rog sa precizezi CLAR pe ce balti mergi si mai citesti de 10000000000 ori numele site-ului.
mai omule cu riscul de a ma repeta, te rog sa precizezi CLAR pe ce balti mergi si mai citesti de 10000000000 ori numele site-ului.
DUMNEZEU ESTE PESCAR !!!
www.clubul-pescarilor.ro
www.clubul-pescarilor.ro
Re: re
Trebuie sa intelegi ca platesti distractia,nu pestele........si daca vrei sai ai parte de cat mai multa distractie si sa nu dormi langa bete asa cum spuneai trebuie sa te obisnuiesti sa eliberezi pestele.cristian_cantor scrie:Bai dar numai baieti buni sunteti pe aici. Poate ar trebui sa va luati o balta. Poate asa o sa va plimbati si voi cu vreun Q6 sau mai stii.....Nu-i mai plangeti atat pe patronii de balti, vad ca sunteti foarte aparatori cand este vorba de ei. Da, ma duc la peste sa mai si aduc acasa...care este problema? Si care este problema daca vin acasa cu un crap , doi ? Va e frica voua ca ramaneti fara peste? Mai lasati cuvintele astea mari....ca toamna oricum se baga plasele? Sau voi nu stiati ? Care este prob daca iau un crap..sau doi ? Nu-i platesc ? si inca cu varf si indesat....la 60 lei 12 ore eu cred ca i-i platesc suficient...si nu sunt genul care sa ia 100 kg...da, iau acasa insa nu mai mult de 10 kg.....pai hai sa le umplem buzunarele de bani si sa le eliberam pestii ca ei sa-i culeaga toamna...cu plasele :)).....hmmm, nu stiu ce fel de gandire aveti voi...eu cred ca vreti sa va simtiti vezi doamne europeni...pai duceti-ve acolo mai vere...ca mie imi place sa prind peste si sa mai aduc si acasa...ca sa fac ciorba din el...e OK ?
PESCUITUL INSEAMNA ARTA
Si am uitat sa-ti mai spun,este normal intr-o ferma piscicola sa se bage plasele pentru ca anumiti pesti trebuiesc mutati in diferite bazine in functie de necesitatile fermei si de anotimp,nu neaparat sunt vanduti.cristian_cantor scrie:Bai dar numai baieti buni sunteti pe aici. Poate ar trebui sa va luati o balta. Poate asa o sa va plimbati si voi cu vreun Q6 sau mai stii.....Nu-i mai plangeti atat pe patronii de balti, vad ca sunteti foarte aparatori cand este vorba de ei. Da, ma duc la peste sa mai si aduc acasa...care este problema? Si care este problema daca vin acasa cu un crap , doi ? Va e frica voua ca ramaneti fara peste? Mai lasati cuvintele astea mari....ca toamna oricum se baga plasele? Sau voi nu stiati ? Care este prob daca iau un crap..sau doi ? Nu-i platesc ? si inca cu varf si indesat....la 60 lei 12 ore eu cred ca i-i platesc suficient...si nu sunt genul care sa ia 100 kg...da, iau acasa insa nu mai mult de 10 kg.....pai hai sa le umplem buzunarele de bani si sa le eliberam pestii ca ei sa-i culeaga toamna...cu plasele :)).....hmmm, nu stiu ce fel de gandire aveti voi...eu cred ca vreti sa va simtiti vezi doamne europeni...pai duceti-ve acolo mai vere...ca mie imi place sa prind peste si sa mai aduc si acasa...ca sa fac ciorba din el...e OK ?

PESCUITUL INSEAMNA ARTA
-
- new member
re
Mda...anumiti pesti....trebuiesc mutati in alta balta..respectiv magazinul patronului...e o chestie si asta
prietene cristian_cantor....
si daca este vorba de magazinul patronului, care este problema? este balta lui si face ce vrea cu ea .... nu iti convine nu te duci .... exact ca si tine (aceeasi atitudine , doar ca pe un subiect diferit) au taranii ce braconeaza baltile de langa sate, pe motiv ca e "balta lor" de cand lumea si pamantul ..... ce conteaza ca exista cineva care o are in concesiune, baga sau nu puiet are sau nu are grija de ea, si care in ultima instanta poate face ce vrea legal si corect (nu moral) cu populatia piscicola a acelui bazin .....
de asta suntem in capitalism si nu in comunism , prietene .... ai concesiune sau drept de proprietate? esti stapan .....
tie ca pescar ce nu agreeaza anumite chestii ( si este absolut dreptul tau sa nu agreezi orice nu-ti convine) iti este la indemana urmatoarea atitudine : boicotul !!! nu iti convine, nu te duci si nu platesti ... ai aceasta mare alegere la indemana ... daca este realmente vorba de un personaj malefic, rau intentionat, hot , sasmd , si altii vor observa si vor face acelasi lucru ca tine, nu vor mai veni pe balta respectiva ....
iar in ceea ce priveste balta peris, pestele din balta mica, este mutat an de an in bazinele de iernat . si nu in vreun magazin. si nici in vreun portbagaj . si nicaieri altundeva ....
cred ca esti prea inversunat, ssi nu in directia care trebuie .... cu exceptia perisului, vorbesti de niste petarde de balti (care aveau peste , dar acum ani de zile) unde , daca intrebai, ti se spunea ca nu are sens sa te duci ..... iar daca vrei sa iei peste acasa, fapt relativ ok acolo unde permis (nu vreau sa fiu mai catolic decat papa, confrati pescari ) , trebuie sa fii constient ca sunt sanse mari ca balta de unde iei tu peste va ajunge ca cele de care esti acum atat de dezamagit ....
dupa romanul asta, vreau sa iti urez fir intins !

si daca este vorba de magazinul patronului, care este problema? este balta lui si face ce vrea cu ea .... nu iti convine nu te duci .... exact ca si tine (aceeasi atitudine , doar ca pe un subiect diferit) au taranii ce braconeaza baltile de langa sate, pe motiv ca e "balta lor" de cand lumea si pamantul ..... ce conteaza ca exista cineva care o are in concesiune, baga sau nu puiet are sau nu are grija de ea, si care in ultima instanta poate face ce vrea legal si corect (nu moral) cu populatia piscicola a acelui bazin .....
de asta suntem in capitalism si nu in comunism , prietene .... ai concesiune sau drept de proprietate? esti stapan .....
tie ca pescar ce nu agreeaza anumite chestii ( si este absolut dreptul tau sa nu agreezi orice nu-ti convine) iti este la indemana urmatoarea atitudine : boicotul !!! nu iti convine, nu te duci si nu platesti ... ai aceasta mare alegere la indemana ... daca este realmente vorba de un personaj malefic, rau intentionat, hot , sasmd , si altii vor observa si vor face acelasi lucru ca tine, nu vor mai veni pe balta respectiva ....
iar in ceea ce priveste balta peris, pestele din balta mica, este mutat an de an in bazinele de iernat . si nu in vreun magazin. si nici in vreun portbagaj . si nicaieri altundeva ....
cred ca esti prea inversunat, ssi nu in directia care trebuie .... cu exceptia perisului, vorbesti de niste petarde de balti (care aveau peste , dar acum ani de zile) unde , daca intrebai, ti se spunea ca nu are sens sa te duci ..... iar daca vrei sa iei peste acasa, fapt relativ ok acolo unde permis (nu vreau sa fiu mai catolic decat papa, confrati pescari ) , trebuie sa fii constient ca sunt sanse mari ca balta de unde iei tu peste va ajunge ca cele de care esti acum atat de dezamagit ....
dupa romanul asta, vreau sa iti urez fir intins !

- c.tinvrabie
- new member
In urma cu trei saptamani am stat de vorba cu un patron de balti . Printre multe lucruri aflate - multe se refereau la problemele pe care le avea cu unii pescari precum si cu proprii paznici - am aflat ca hraneste pestii din greu avand argumentul unui spor insemnat de greutate.toni scrie:prietene cristian_cantor....
... este balta lui si face ce vrea cu ea ....
A mai adaugat ca nu castiga mare lucru din pescuitul sportiv.
Nu sunt de acord cu multe lucruri spuse in acest topic.
Voi sintetiza parerile mele ( spuse si cu alte prilejuri si in alte locuri ) ;
1. Pescarii (ne)sportivi trebuie sa-si schimbe atitudinea ( nu neaparat in sensul C&R )
2. Patronii trebuie sa inteleaga si psihologia pescarilor;
3. Eforturi de o parte si de alta pentru o buna colaborare.
Nu e suficient sa vrei. Trebuie cu adevarat sa vrei ceea ce vrei!
www.pescuitvrancea.ro
www.blog.pescuitvrancea.ro
www.pescuitvrancea.ro
www.blog.pescuitvrancea.ro
-
- new member
re
In sfarsit a aparut un mesaj care nu ma acuza cu toate ca eu nu am vrut sa scot in evidenta decat obiceiurile( fara bun simt ), a unor anumiti administratori de balti.Nu neg ca exista si balti foarte bune unde pe langa faptul ca pestele exista gasesti si campinguri, amenajari pe malul baltii si iluminat nocturn. O intrebare........de ce s-ar supara cineva daca eu dau 1 milion de lei si doresc sa iau si peste acasa ? Sa zicem cel mult 7-8 kg ? Nu-l platesc ? Eu asa gandesc si nu cred ca fac ceva rau. Intotdeauna, pe orice balta am fost nu mi-am batut joc nici de mediul inconjurator si nici nu am luat acasa sute de kile de peste. Pentru mine pescuitul este o relaxare si daca asa avea posibilitatea(bani, timp) cred ca as sta pe malul baltii tot timpul. Cand am deschis acest topic am fost acuzat ca 1. vreau sa iau pestele acasa. 2) nu-i inteleg pe patronii de balti si nu privesc din perspectiva lor...hmmmmm, pai cu adica ? eu cu banii...ei cu distractia? sau cum ? 3) ca ar trebui sa ma obisnuiesc cu acest sistem C&R. Paaaaai, uite ca eu nu vreau sa ma obisnuiesc cu acest sistem dintr-un motiv foarte simplu....pestele nu este in caz de disparitie nu
? Aaaaaaaaaa, inteleg si sunt perfect de acord ca un crap peste 4 kg sa-l eliberezi...acesta va reproduce in continuare si nici nu este bun de mancat din cauza grasimii. Asa caaaaaa,nu m-ati convins? FIR INTINS tuturor si chiar daca avem pareri diferite, nu-i nici o problema, eu va respect si respect si punctele voastre de opinie. Ca doar suntem in democratie, NU ?

Salut Cristian,cristian_cantor scrie:In sfarsit a aparut un mesaj care nu ma acuza cu toate ca eu nu am vrut sa scot in evidenta decat obiceiurile( fara bun simt ), a unor anumiti administratori de balti.Nu neg ca exista si balti foarte bune unde pe langa faptul ca pestele exista gasesti si campinguri, amenajari pe malul baltii si iluminat nocturn. O intrebare........de ce s-ar supara cineva daca eu dau 1 milion de lei si doresc sa iau si peste acasa ? Sa zicem cel mult 7-8 kg ? Nu-l platesc ? Eu asa gandesc si nu cred ca fac ceva rau. Intotdeauna, pe orice balta am fost nu mi-am batut joc nici de mediul inconjurator si nici nu am luat acasa sute de kile de peste. Pentru mine pescuitul este o relaxare si daca asa avea posibilitatea(bani, timp) cred ca as sta pe malul baltii tot timpul. Cand am deschis acest topic am fost acuzat ca 1. vreau sa iau pestele acasa. 2) nu-i inteleg pe patronii de balti si nu privesc din perspectiva lor...hmmmmm, pai cu adica ? eu cu banii...ei cu distractia? sau cum ? 3) ca ar trebui sa ma obisnuiesc cu acest sistem C&R. Paaaaai, uite ca eu nu vreau sa ma obisnuiesc cu acest sistem dintr-un motiv foarte simplu....pestele nu este in caz de disparitie nu? Aaaaaaaaaa, inteleg si sunt perfect de acord ca un crap peste 4 kg sa-l eliberezi...acesta va reproduce in continuare si nici nu este bun de mancat din cauza grasimii. Asa caaaaaa,nu m-ati convins? FIR INTINS tuturor si chiar daca avem pareri diferite, nu-i nici o problema, eu va respect si respect si punctele voastre de opinie. Ca doar suntem in democratie, NU ?
Uite cam care este parerea mea referitor la baltile PERIS.
La Peris ai posibilitatea sa dai 600.000 pe prima balta si sa iei peste "dupa bunul simt al fiecaruia"(citat patron balta dl.Albastroiu). Daca esti un pescar bun si cunosti bine balta ai sanse mari sa prinzi binisor spre bine.
Pe balta a 2-a, destinata exclusiv pescuitul in sistem C&R (acces pe baza de recomandare din partea unor pescari sportivi), taxa este 1mil 24/h doar pentru pescuit ....deci pentru distractia de a prinde si elibera crapi mari. Si se prinde...50kg pana la 100kg!! dar se elibereaza. Daca totusi vrei sa iei acasa un peste pana in 4 kg, vorbesti cu dl. Albastroiu si in principiu va fi deacord sa te lase sa iei un astfel de crap la pretul de aprox. 80.000lei vechi pe kg.
Mie personal mi se pare cel mai intelegator patron de balta din cati am cunoscut.
Ultima data cand am fost l-am luat cu mine si pe un prieten caruia chiar ii place sa manace peste...I-am explicat dlui Albastroiu ca vrea sa ia si el niste peste acasa..si ne-a spus ca e ok sa ia 4 pesti intre 800grame si 1kg fara alte costuri suplimentare. Oricum nu incercati sa luati peste fara sa vorbiti cu dl. Albastroiu in prealabil pt. ca a 2-a oara nu mai calcati pe acolo.
Ce sa spun...fiecare cu parerea lui. E dreptul tau sa ai o parere diferita, dar incearca sa fii obiectiv.
In final iti pun o intrebare:
Daca pe balta Peris C&R ar fi voie sa iei crapii prinsi acasa...eu am prins vreo 7-8 bucati intre 6-8kg in 24 de ore, altii chiar mai mult...cat crezi ca ar dura pana cand balta ar ramane fara peste???? ITI SPUN EU : in 2 luni nu ar mai ramane nimic...s-ar transforma intr-o balta de ca...t.
In concluzie la Peris ai 2 posibilitati: Esti pescar "clasic" si vrei sa bagi la frigider ce prinzi..OK du-te pe prima balta.
Esti pescar C&R platesti mai mult si nu iei nimic....la faza asta nu tu esti cel "dezavantajat" ci eu...
Nu te condamna nimeni ca nu vrei sa treci la C&R ....e optiunea ta. Si eu daca ma duc la pescuit in delta nu eliberez tot..imi opresc ceva salai ca numai asta imi place sa mananc. Dar daca ma duc pe o balta privata..ma interesez de regulament....daca il accept nu mai am ce sa omentez dupa aia. Daca nu imi convine pur si simplu NU MA DUC!!
Toate bune Cristian...si fire intinse!!!
Andrei